За съжаление буферът има само стерео жак и две по две щипки за двете колонки.
А има ли вариант колонките закачени за буфера, а той през преходник към два чинча да се свърже с ресийвъра?
За съжаление буферът има само стерео жак и две по две щипки за двете колонки.
А има ли вариант колонките закачени за буфера, а той през преходник към два чинча да се свърже с ресийвъра?
online виждам много готови комплекти като този
http://www.kraftmusic.com/yamaha-rx-...er-bundle.html
yamaha-rx-v373 пусната с доста по мощни колони,та въпроса е доколко е рентабилна
такава комбинация ?
Здравейте,
Отдавна преглеждам този форум,но за първи път публикувам молба за малко помощ. От съвсем скоро съм горд притежател на YAMAHA RX-V863 (2008г) и имам малък проблем при работата с тунера. Запаметявам станциите от панела на ресийвъра, мога да ги сменям без проблем и тук идва проблемацията. Не мога да направя тези операции от дистанционното. Гледах внимателно по книжката, въведох кодовете за обучение и... нищо. Функцията CHANNEL PRESET не работи.
Интересното е ,че имам и модел RX-V596RDS,който е на 11 години и с неговото дистанционно сменян без проблем станциите на новата.
Другите фунции (поне които съм опитал до този момент) си работят нормално, което ме навежда на мисълта, че може би, аз не правя нещо като хората.
Благодаря ви предварително !
Поставете превключвателя в положение sourcе.От курсора preset/ch променяте желаните станции.Малко странно решение на инженерите от Ямаха,предвид интегрираният тунер, но до някъде оправдано,предвид претрупаното с бутони и функции дистанционно управление. yamaha_rx_v663_remote.JPG
Някакви отзиви за тази оферта? Yamaha_rt.jpg
Ухото ми не е особено претенциозно, не целя high-end озвучаване.Интересува ме най-вече какви са слабостите и силните страни на receiver-a, както и комбинацията с колоните. Днес ходих да ги чуя и ми харесаха.
![]()
Този пост е редактиран от Shmi; 22-09-12 в 17:00.
Здравейте, моля за съвет при избора на тонколони, тъй като нямам много добри знания в тази сфера.
До скоро бях с yamaha RX-V495 с колони pioneer cs3070, center ELTAX Symphony и задни pionner S-V240-QL. Продадох ги поради факта, че предните колоните доста изкривяваха при по-висока мощност и ресивърът не поддържаше DTS.
Обичам да слушам музика и да гледам филми, за това си купих бюджетен ресивър с DTS / yamaha RX-V440/. Имам следните устройства:
- Philips cd480 свързан по чинч:
- Pioneer DV-400V-K свързан по digital audio coaxial out:
- LG ST600 Smart TV (Upgrader) по Optical Out:
- Приемник за HDtv по Optical Out:
Хвърлил съм едно око на JAMO S-506 HCS 3 BLACK ASH JAMO S-506 HCS 3 BLACK ASH :: Тонколони :: Аудио системи :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
Благодаря предварително! Поздрави
Какъв точно е въпроса ти?
Какво ви е мнението за тези колони и дали са подходящи за моята ямаха?
За подходящи са подходящи.
Ресийвъра е от ниския клас на марката и е предвиден за нещо подобно като тонколони.
Ще са по-добри от предишните ти, но не очаквай чудеса.
здр.lazarus18,
разгледах характеристиките на RX-A820 ,по-добро от маранц - за същата цена,само където не спомена,че поддържа direct stream digital и pulse code modulation.
как мислиш ,,,дали може да конвертира цифрово(dsd) към аналог аудио ?
Не съм убеден, че го може. Щом имаш обаче SACD плеър, то той трябва да може да го прави.
Здравейте, исках да ви попитам за съвет с покупка въпреки че тя няма да стане до идните 2 месеца даречем, но от рано съм почнал да проучвам и да се образовам по съраунд саунд техниката. Та, ще си купувам смарт ТВ самсунг и си мислех да си взема бюджетен съраунд за около 1200 лв.
Харесал съм си Yamaha RX-v473 receiver (има RCA, ethernet, DNLA) и сега се чудя с какви 5.1 колони да го съчетая. Живея в неголям апартамент така че сила и мощ на звука не ми е цел, дори едва ли мога да си позволя това заради съседите. А по-скоро искам да се наслаждавам на филми на нормални децибели с точен, акуратен бас. Преди години сетапа ми беше самсунг ТВ със logitech z5500 (optical out samo) и беше ОК. Сега обаче съм се насочил към малко по-добро -- receiver + колони. Гледайки ревютата по американските саитове има много предложения на прилични цени, но тези ги няма в БГ
Например мисля че някой от тези би ми свършило добре работа: 1) Energy Take Classic 5.1 2) Energy RC-Micro 5.1 3) Pioneer SP-PK52FS 4) Pioneer SP-PK21BS
Извинявам се ако това не е правилното място за моя пост, но мисля че съм решил за rx-v473 и затова пиша тук.
Мерси!
Този пост е редактиран от azsamsancho; 11-10-12 в 01:16.
здр.lazarus18,
имаш предвид bdp-s480, точно затова питам,записан image, dvd-r dиск с dsd.iso материал ,това е rip от sacd с playstation 3 и през hdmi към телевизора няма звук,само през аналоговите излиза,оригинален sacd диск не
съм пробвал,та мисълта ми е така подаден сигнала по hdmi към RX-A820 ще го декодира ли ?
**********това е от мануала
![]()
Този пост е редактиран от maxim7; 11-10-12 в 12:45.
Това съм го пропуснал в упътването. Както са го написали би трябвало да нямаш проблеми стига въпросните релийзи, които сваляш и начина, по който ги възпроизвеждаш да не е различен от SACD.
Щом това ти е важно е най-добре да се пробва.