Страница 27 от 63 ПърваПърва ... 17252627282937 ... ПоследноПоследно
Резултати от 391 до 405 от общо 937
Like Tree57Одобрявам

AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Отговор: AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Вече не използвам ARC, заради горния проблем че се нервирам от тази "несъвместимост" . Viera link си е включен от менюто на телевизора , но при рисивъра съм премахнал HDMI Auto . Viera App - Viera Link не ми е активно- неналична функция.

2.  

3. Member Аватара на competition
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Варна

Направи си ъпдейт на RX-V475.Последната версия е 1.05

4. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Аз нямам проблеми когато и да пусна ресивъра , но ме дразни всеки път да включвам Виера линк-а и рядко ползвам колоните за телевизия , а и тия на St60 са си сравнително добре за нормална употреба . С LG 47LM660 преди си беше доста по-добре направено - пускам тв и когато и да включа ресивъра си тръгваше със звук , а не всеки път да търся разни приложения .

5. Banned
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Само, че моят рисивър е RX-V371 и не може да се ъпдейтне . Поне аз не знам без USB как да стане. Благодаря все пак

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Аз нямам проблеми когато и да пусна ресивъра , но ме дразни всеки път да включвам Виера линк-а и рядко ползвам колоните за телевизия , а и тия на St60 са си сравнително добре за нормална употреба . С LG 47LM660 преди си беше доста по-добре направено - пускам тв и когато и да включа ресивъра си тръгваше със звук , а не всеки път да търся разни приложения .
    Обикновено ползвам рисивъра заедно с телевизора когато гледам HBO или някоя музикална програма. Панасоника е с отличен звук и не е нужна друга техника за гледане. Не ме дразни че си ги пускам ръчно и поотделно.

6. Member Аватара на competition
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Варна

RX-V371 - Yamaha Downloads United States
    За съжаление няма ъпдейт за твоя ресивър!
    А тук можеш да разгледаш повече информация за модела ти както и най-вече графа FAQ
    http://usa.yamaha.com/products/audio..._u/?mode=model

7. Тук е от
    Jun 2012

При мене проблема ще се окаже някаква простотия (btw ъпдейтнал съм до последният фирмуеър). След известно разбъзикване стигнах до положението, което съм онагледил в долният клип. В клипа ще видите как включвам ресивъра и телевизора, веднага след включването няма звук. Отивам в настройките на ресивъра, после в тези на HDMI и от там изключвам и отново включвам HDMI контрола, след това отново включвам да гледам телевизия и воала - звукът се появява, по този начин успявам да изкарам звукът през външните колони. Някой има ли си на представа защо трябва да рестартирам HDMI контрола всеки път. Сякаш ARC прави мизерия, но съм направил всичко по учебник в това отношение - кабела е включен в ARC входа на ресивъра и в ARC входа на TV, кабела е филипс swv4432s/10, който е ARC съвместим. BTW пробвах и един друг HDMI кабел, който е бая стар - и с него положението е абсолютно същото

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Проблема , както казах не е в ARC и HDMI кабела, а изобщо в автоматичното пускане заедно с друго устройство . ако стартираш ръчно втори рисивъра няма да имаш проблем . Явно при нискобюджетните модели само се появява този бъг . Много съм разочарован от този факт който ще ме накара след време да си купя друга марка рисивър. Дано не е това начина да ни принуждават да влагаме повече пари за да е всичко в ред . Говорих и с K&K сервиза и поискаха да го занеса на място. Но аз знам предварително , че нищо няма да направят. Най-много да ми върнат парите или да го сменят с най-новия модел от серията. Това обаче няма да е от полза , защото и при него се повтарят нещата.

10. Тук е от
    Jun 2012

Реда на стартиране на ресивъра и телевизора, поне при мен, няма значение.

P.S В крайна сметка ще им пиша на съпорта на ямаха ама нещо не мога да го намеря, като натисна на контакти ме препраща към страница с избор на страна от Европа и като му задам България ме препраща на сервизите в БГ, които не ми трябват. Някой може ли да постне някакъв линк към съпорта, да им драсна едно писмо.
    Този пост е редактиран от vinse; 29-12-13 в 22:48.

11. Member Аватара на competition
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Варна

Ямаха до колкото знам нямат вече представителство в България(моля някой да ме поправи ако греша).Четох из форума наскоро, че при проблем подменяли стоката с нова, точно заради липсата на представител!

- - - - - - - - - -

Vinse, а знаеш ли, че за да тръгне звука трябва да изчакаш около 10 секунди, защото тогава включват стъпалата!(след първото цъкане има още 2 или 3 прецъквания и звукът чак тогава тръгва)

12. Тук е от
    Jun 2012

Да наясно съм с това, на клипа не чакам повече, защото щеше да стане много дълъг. Ямаха имат само сервиз в БГ а като знам, че той е K и K и през ум не ми е минало да им пиша, защото са некадърници и половина, аз все пак намерих някакъв online съпорт (който май ще се окаже френски) и им писах, чакам отговор след нова година да видиме какво ще кажат
    competition одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

Това не е вярно. Имат проблем с организацията и мирогледа, но не са некомпетентни.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2011

За много години, та значи и аз се мъчих много но без да искам го налучках - настроих ТВ-то(Regza-Link) на външен усилвател да са му говорителите и другите му настройки на автоматично и при мене ARC ми е на HDMI 1 in, а на усилвателя съм на HDMI 1 out и от настройките AV1.

16. Тук е от
    Jun 2012

Цитат Първоначално публикувано от vinse Виж публикацията
    При мене проблема ще се окаже някаква простотия (btw ъпдейтнал съм до последният фирмуеър). След известно разбъзикване стигнах до положението, което съм онагледил в долният клип. В клипа ще видите как включвам ресивъра и телевизора, веднага след включването няма звук. Отивам в настройките на ресивъра, после в тези на HDMI и от там изключвам и отново включвам HDMI контрола, след това отново включвам да гледам телевизия и воала - звукът се появява, по този начин успявам да изкарам звукът през външните колони. Някой има ли си на представа защо трябва да рестартирам HDMI контрола всеки път. Сякаш ARC прави мизерия, но съм направил всичко по учебник в това отношение - кабела е включен в ARC входа на ресивъра и в ARC входа на TV, кабела е филипс swv4432s/10, който е ARC съвместим. BTW пробвах и един друг HDMI кабел, който е бая стар - и с него положението е абсолютно същото

https://www.youtube.com/watch?v=t3B1...ature=youtu.be
    От съпорта на ямаха ми отговориха и се оказа, че проблема ми се решавал по много елементарен начин. VIERA LINK е трябвало да бъде ON (това го бях направил), нещото което търсех из настройките на телевизора и което не можах да намеря беше настройките на колоните и по-точно към кои колони да се подава аудио сигнала. След преглеждане на менютата на телевизора (и ненамирането на подобна настройка) си помислих, че няма от къде да бъдат настроени, но от съпорта ми казаха, че настройката става от бутона TOOL, който е на дистанционното на телевизора ми, е там не се бях сетил да търся От там се посочва настройките на колоните да не са TV ами да са Home Cinema и сега при всяко включване на TV звукът излиза от външните колони.
    competition одобрява това.

17. Тук е от
    Mar 2012

Ако някой е обновявал firmware на Yamaha-rx-v673 през USB флашка да kаже как става? Как да посоча, че искам да е от USB флашка, защото от инструкциите от ръководството така и не става това което са написали.

18. Member Аватара на Ulfhedinn
    Тук е от
    Nov 2011

Цитат Първоначално публикувано от donpadre Виж публикацията
    Ако някой е обновявал firmware на Yamaha-rx-v673 през USB флашка да kаже как става? Как да посоча, че искам да е от USB флашка, защото от инструкциите от ръководството така и не става това което са написали.
    Защо не можеш да го ъпдейтнеш през USB? Ако ти дава DEVICE ERROR, пробвай да форматираш флашката във FAT, a не в NTFS. След това вкарваш флашката с новия фърм, натискаш няколко пъти бутона STRAIGHT на ресийвъра (не от дистанционното, а от ресийвъра), избираш USB и натискаш бутона INFO (пак от ресийвъра) и би трябвало ъпдейта ти да се стартира.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 27 от 63 ПърваПърва ... 17252627282937 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 286
    Последно: 08-02-25, 01:01
  2. Отговори: 144
    Последно: 12-01-25, 08:34
  3. Отговори: 43
    Последно: 01-02-24, 18:27
  4. Отговори: 93
    Последно: 16-05-22, 21:22
  5. Отговори: 3
    Последно: 04-04-15, 19:22

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе