Хора нещата са ми пределно ясни, до като не стигна до атмуса. Всичко друго се пуска нормално. Атмуса според мен го подкарах в pcm но ми се ще по битстриим да стане за да го изпише ресйвъра като такъв.
Хора нещата са ми пределно ясни, до като не стигна до атмуса. Всичко друго се пуска нормално. Атмуса според мен го подкарах в pcm но ми се ще по битстриим да стане за да го изпише ресйвъра като такъв.
колега ..щом не го изписва ресиивъра на stright значи нищо не си подкарал
я кажи кое как си навързал...и какво и с какво го пускаш..точно
Този пост е редактиран от raij; 26-01-17 в 18:54.
А този плеър изобщо поддържа ли този формат- явно не го декодира , но и не го пуска към ресивъра . Щом ти е ясно , значи поне откъм хардуер трябва да знаеш кое с кое е съвместимо .
То е ясно , че ще го подкараш звука - не е нужно да имаш Долби Атмос оборудване за да чуеш звук , но за да е истинския звук си трябва минимум необходимото - сертифициран хардуер за целта и правилните връзки и настройки ,
Софтуерни плеъри много - VLC , KMP , ....
И все пак този лаптоп има хдми , но коя версия ?
Аз ползвам основно Daum Potplayer (и MPC-HCx64), но няма представа дали чете коректно Атмос-а ... по разбираеми причиниПък и не съм му чел скоро какво добавят в ъпдейтите - пробвай го все пак .
TotalMedia Theatre или PowerDVD 20 Ultra Atmos Edition
Този пост е редактиран от civica; 26-01-17 в 19:23.
Благадаря на всички
Няма да е лошо да споделиш дали нещо се е получило или да вземеш един външен плеър ( ако имаш възможност ), годен за целта и да пробваш какво ще ти изпише ресивъра. Но все пак без хдми , версия 2.0 май няма как да стане .
Кабела няма такова значение , стига да е високоскоростен т.е . не е нужно да има спецификация и етикет hdmi 2.0 .
Няма такова изискване за HDMI 2.0 -
Dolby Atmos is compatible with the current HDMI® specification (v1.4 and later).
Това е така , звук излиза , но на мен ми се струва , че при версия 1.4 има ограничение до 8 канала за аудио и няма как да се чуе пълния потенциал на Долби Атмос или ДТС:Х съраунд звука .
"New HDMI® cables are not needed. The current HDMI spec (v1.4 and later) fully supports Dolby Atmos audio."
Това е според: https://www.dolby.com/us/en/technolo...me-theater.pdf