Страница 46 от 63 ПърваПърва ... 36444546474856 ... ПоследноПоследно
Резултати от 676 до 690 от общо 937
Like Tree57Одобрявам

AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Отговор: AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

За това спор няма и е написано по-нагоре . За друго иде реч - как да светне Долби Атмос на този ресивър при наличие на такъв звук .

Някой ако има такава техника и е пускал такъв филм , клип с такъв звук да помага . При мен звук си излиза , но не е Атмос , поради липса на такъв декодер .

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2015

добре де ..би трябвало да е както се пуска dts hd-ma....с подходящ плеяр и настроики да го битстриимва,както и да се нагласи от устроиства за възпроизвеждане на компа и реално ресиивъра да го декодира

Незнам Обачe кои ще е тоя плеяр..гледах ,че при power dvd и total media не стават нещата с атмоса

4. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Странно ! С Тоталмедиа , ако не става, наистина си е проблем . Tе такъв звук ( долби тру хд ) си имат обикновените блурейки , ултра блу/рея е вече и Атмос ( ДТС:X ) .

5. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Не е само за 4К BD дисковете Атмос-а , има си доста филми вече май втора година е...

6. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Е така де , прав си . По новите са кодирани с различни звукови пътечки и според оборудването можеш да си избираш кой да е предпочитания саунтрак . Атмос-а е обратно съвместим с другите формати на Долби , но това всеки , който се интересува може да го прочете .

Въпроса е как да стане магията за която питаше колегата . Просто ми е интересно , а и това е бъдещето на многоканалния звук за домашните системи за кино . Друг е въпроса дали си заслужава , но ..... докато не се пробва .

7. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

То докато не сложи поне 2 колони и на тавана , освен основните 5.1 ефект не мисля , че ще усети някакъв ама ... Според мен е проблем със софтуерните плеъри и драйвери/кодеци в компютъра ... ама аз отдавна не ползвам компютър за плеър и някой друг трябва да се включи с помощ - даже май трябва да си пусне въпроса в другия раздел щото не мисля, че е проблем с ресивъра .
    Този пост е редактиран от svetlio1; 29-01-17 в 12:45.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

За ресивъра спор няма , щом има лого , значи е сертифициран за целта . То за колоните е ясно , че ще подсилят ефекта , но целта е да светне заветното Долби Атмос на дисплея .
    Той колегата се покри и няма подробна информация какво пуска , как го пуска , с какво го пуска .
    Блурей с Тоталмедиатеатър 6 с подходящите настройки би трябвало да върши работа , ама аз няма как да го разбера , щото звук има , ама не е Атмос кодиран .

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от frodo Виж публикацията
    ...................................
    Незнам Обачe кои ще е тоя плеяр..гледах ,........................
    Има отговор и на този въпрос , поне е така на хартия . Плеъра е хардуерен и поддържа supports all HD-Audio formats. Dolby True-HD, Dolby True-HD ATMOS, DTS:X, DTS-HD MA, 5.1/7.1 LPCM, DTS, and Dolby Digital AC3 are all supported for downmix and bitstream (passthrough) .Но не е от евтините , 187 евро , то и някак как да е друго .
    Този пост е редактиран от civica; 29-01-17 в 09:58.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2015

Има отговор и на този въпрос , поне е така на хартия . Плеъра е хардуерен и поддържа supports all HD-Audio formats. Dolby True-HD, Dolby True-HD ATMOS, DTS:X, DTS-HD MA, 5.1/7.1 LPCM, DTS, and Dolby Digital AC3 are all supported for downmix and bitstream (passthrough) .Но не е от евтините , 187 евро , то и някак как да е друго .

За кой плеър става въпрос?

11. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

То отговора не е за тая тема , ама както сме я почнали - Himedia Q10Pro .

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Плевен

Не съм се покрил просто нямам решение на въпроса. Ще пиша при решение.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2015

Цитат Първоначално публикувано от raij Виж публикацията
    Колега...true hd подкарваш ли ....в смисъл да ти светне на ресиивъра

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от raij Виж публикацията
    Колега , не се сърди , просто така се изразих . Идеята беше да споделиш повече инфо за компа и съдържанието , което се опитваш да пуснеш . За софтуерния плеър разбрахме кой е . Това е . Пък може и някой от нас да пробва .

16. Member
    Тук е от
    Jan 2015

Аз правих разни тестове с релииз който е с атмос ....то реално релиизите които са с атмос в инфото за звук е truehd atmos..ресиивъра ми обаче не е такъв и го докарвам до truehd птосто за да видя какви бяха отметките на плеарите и на устройства за възпроизвеждане на компа за да пусне HD към ресиивъра

Хубаво ще е колегата да пусне една тема по тоя въпрос..в която да ги дискутираме тия работи,че и на мен ми е интересно

17. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Аз имам също опити , но само аудио , което е многоканален флак , но през усб входа на ресивъра и неговия плеър , няма никаква индикация . Иначе се чува прилично , по различно от стерео е .
    Долби Атмос ( ДТС:Х ) е бъдещето , поне засега , а и е доста ново , в домашните системи за кино . Може да има тема , добре ще да е , но ми се струва , че все още няма достатъчно материал , за да се обсъжда или коментира по-подробно .

18. Member
    Тук е от
    Jan 2015

Аз правих разни тестове с релииз който е с атмос ....то реално релиизите които са с атмос в инфото за звук е truehd atmos..ресиивъра ми обаче не е такъв и го докарвам до truehd птосто за да видя какви бяха отметките на плеарите и на устройства за възпроизвеждане на компа за да пусне HD към ресиивъра

Хубаво ще е колегата да пусне една тема по тоя въпрос..в която да ги дискутираме тия работи,че и на мен ми е интересно

Пп...
    Няква грешка стана с тоя пост

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 46 от 63 ПърваПърва ... 36444546474856 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 286
    Последно: 08-02-25, 01:01
  2. Отговори: 144
    Последно: 12-01-25, 08:34
  3. Отговори: 43
    Последно: 01-02-24, 18:27
  4. Отговори: 93
    Последно: 16-05-22, 21:22
  5. Отговори: 3
    Последно: 04-04-15, 19:22

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе