това е разликата между 565 и 765 маи не е голяма само още някои дреболии и тоз Pre-Out а тои за какво е?
http://www.yamaha.com/yec/compare/De..._items=5028042
evlampio, надявам се нямаш нищо против цитатаПървоначално публикувано от Evlampio
благодаря за изчерпателния отговор то тогава излиза че евтин ресивър не върши работа но пък като вземеш скъп за какво ти е стерео усилвател тогава?
Защо да не ти върши работа? Всичко зависи колко качествен усилвател ти трябва. Идеята на тези изходи е да сложиш много по-добър стерео усилвател отколкото този в ресийвъра. Има фронтални колони, които изискват по-хубав усилвател дори и скъпите ресийвъри с пре-аут.Първоначално публикувано от venci79
ами мислиш ли че 765 ще подкара колоните ми по-добре и по силно от моя 565.на колоните им дават 100w RMS / 6 ома.
Привет,
имам въпрос надявам се че не съм сбъркал мястото за задаването му
Имам ресивер ямаха RX-V363, към него фронтални тонколони JBL E80. Искам да си взема като комплект за съраунда тези колони - "ЦЕНТЪР И ЗАДНИ- NS-P9900"
смятате ли че ще са подходящи със JBL E80 или не?
Поздрави и весели празници на всички
сега съм с ресивър yamaha rx- 565,с колони yamaha и за плеър използвам едно умряло нео двд.въпроса ми е ако взема новата пуканката С200 по-добър звук ле ще ми изкара при слушане на музика.
С-200 не е аудио плеър. Там са наблегнали на видео функциите. Плюса е, че можеш да подкараш flac от него, а не само аудио CD и mp3-ки. По принцип, ако изкараш звука по оптика или HDMI и оставиш ресийвъра да преобразува звука в аналогов би трябвало да усетиш леко подобрение спрямо евтиния ДВД плеър.
Да не говорим за удобството цялата ти музика да е на едно място /твърдия диск на плеъра/ , подредена по жанрове и изпълнители и за секунди да можеш да подкараш което парче искаш.
ами 765 дали ще преобразува по добър звук от 565 и какво е flac.
Щом не знаеш какво е flac смятам, че 565 ще ти върши много добра работа.
Не го казвам с лош намек. Просто ми става ясно, че си начинаещ в областта и сегашния ти ресийвър е прекрасен начин да започнеш да се развиваш.
еми до някаде съм начинаещ но донякаде не.в колата съм сменил страшно много и евтина и скъпа музика и съм голям маняк.и все пак какво е flac .и ще изкара ли по добър звук 765 от 565
Първоначално публикувано от venci79
За научаване на основни понятия може би трябва предварително да се опита с интернет-търсачка , като Google, например : http://flac.sourceforge.net/ru/index.html
Има и на английски доста информация
Разлика между flac и mp3 има огромна. Чува се и на усилвател за 100 лева.Първоначално публикувано от venci79
Разлика между 565 и 765 във звука също ще има, но ще е малка и едва ли може да я усетиш освен при пряко сравнение.