това е разликата между 565 и 765 маи не е голяма само още някои дреболии и тоз Pre-Out а тои за какво е?
http://www.yamaha.com/yec/compare/De..._items=5028042
evlampio, надявам се нямаш нищо против цитатаПървоначално публикувано от Evlampio
![]()
благодаря за изчерпателния отговор то тогава излиза че евтин ресивър не върши работа но пък като вземеш скъп за какво ти е стерео усилвател тогава?
Защо да не ти върши работа? Всичко зависи колко качествен усилвател ти трябва. Идеята на тези изходи е да сложиш много по-добър стерео усилвател отколкото този в ресийвъра. Има фронтални колони, които изискват по-хубав усилвател дори и скъпите ресийвъри с пре-аут.Първоначално публикувано от venci79
ами мислиш ли че 765 ще подкара колоните ми по-добре и по силно от моя 565.на колоните им дават 100w RMS / 6 ома.
Привет,
имам въпрос надявам се че не съм сбъркал мястото за задаването му
Имам ресивер ямаха RX-V363, към него фронтални тонколони JBL E80. Искам да си взема като комплект за съраунда тези колони - "ЦЕНТЪР И ЗАДНИ- NS-P9900"
смятате ли че ще са подходящи със JBL E80 или не?
Поздрави и весели празници на всички
сега съм с ресивър yamaha rx- 565,с колони yamaha и за плеър използвам едно умряло нео двд.въпроса ми е ако взема новата пуканката С200 по-добър звук ле ще ми изкара при слушане на музика.
С-200 не е аудио плеър. Там са наблегнали на видео функциите. Плюса е, че можеш да подкараш flac от него, а не само аудио CD и mp3-ки. По принцип, ако изкараш звука по оптика или HDMI и оставиш ресийвъра да преобразува звука в аналогов би трябвало да усетиш леко подобрение спрямо евтиния ДВД плеър.
Да не говорим за удобството цялата ти музика да е на едно място /твърдия диск на плеъра/ , подредена по жанрове и изпълнители и за секунди да можеш да подкараш което парче искаш.
ами 765 дали ще преобразува по добър звук от 565 и какво е flac.
Щом не знаеш какво е flac смятам, че 565 ще ти върши много добра работа.
Не го казвам с лош намек. Просто ми става ясно, че си начинаещ в областта и сегашния ти ресийвър е прекрасен начин да започнеш да се развиваш.
еми до някаде съм начинаещ но донякаде не.в колата съм сменил страшно много и евтина и скъпа музика и съм голям маняк.и все пак какво е flac .и ще изкара ли по добър звук 765 от 565
Първоначално публикувано от venci79
За научаване на основни понятия може би трябва предварително да се опита с интернет-търсачка , като Google, например : http://flac.sourceforge.net/ru/index.html
Има и на английски доста информация![]()
Разлика между flac и mp3 има огромна. Чува се и на усилвател за 100 лева.Първоначално публикувано от venci79
Разлика между 565 и 765 във звука също ще има, но ще е малка и едва ли може да я усетиш освен при пряко сравнение.