Благодаря на всички за отговорите и уточненията (и да, бях забравил твърд диск за пуканката).
Добре...
За блу-рей - виждам, че сте тръгнали да ме отказвате и признавам, че повече от 2-3 диска едва ли ще се появят вкъщи идната една година. Нямам и представа доколко са разпространени и дали ще мога да си намирам от приятели. В тази връзка, и тъй като не съм свалял напоследък филми от нета, има ли такива с качество като на блу-рей, които удобно да сваля на пуканката и да знам, че за сравнително малкото филми, които ще седна да гледам се наслаждавам на върхово качество?
Също да попитам - като сложа "най-обикновен" DVD-ROM на пуканката, той ще може ли да чете и предава през нея качествено музиката към рисийвъра - както от отделен компонент CD плеър?
В спецификациите на DenonAVR-1610 пише "Compatible with stereo, 5.1 and 7.1 content" - значи ли това, че има въпросния стерео режим със сигнал само към предните 2 колони? Между другото, предлагайте и други марки и модели рисийвъри, ако имат предимства или дори са на едно ниво - не ми е чак толкова много на сърцето Denon. Дори предпочитам да си набележа няколко алтернативи, които да видя на живо - така ще съм сигурен, че съм избрал най-подходящото.
И явно идва ред да започна да обикалям за колони. Надявах се там да ме улесните малко повече с конкретни идеи, защото точно те са ми най-неясният елемент. За рисийвъри и плеъри си вярвам повече, че ще се ориентирам по характеристики, отзиви в нета, т.н. За колони - нито с характеристики съм наясно, нито мисля, че имам слух който да ги оцени добре или пък да реши например "струват ли си 300 лв повече за тези спрямо другите или не"? Опасявам се, че ще започна да различавам качеството, чак след като ги купя и послушам известно време. Така че, ако все пак можете да дадете препоръки като характеристики, марки или каквото и да е друго, на което да обърна внимание - давайте.
При всички положения, ще се посъветвам тук след като се спра на нещо и преди да купя и за съжаление нямам много време за обиколки, следващите ми 2 уикенда са почти заети - така че темата няма да се затвори много бързо и ще подосаждам още известно време.
Отивам сега да се погрижа за студена биричка и да си пожелаем една победа срещу Италия тази вечер