Помниш ли как преди време ти казах какви проблеми ще срещнеш с РС-то? Точно това имах предвид и не само. Ще има много "близки дни" занапред.
Помниш ли как преди време ти казах какви проблеми ще срещнеш с РС-то? Точно това имах предвид и не само. Ще има много "близки дни" занапред.
Не е необходим оптичен кабел, просто настройка, където се отмята, че звука отива по цифров път без да се обработва. Но дай да не превръщаме темата в чат. Кабелите ще си останат така, просто трябва да се почовърка ПЦто. Спокойствие![]()
Помня, но се надявам да се оправя. Случи се така по празниците, че остава много малко време за супер разцъкване. Все пак проблемите един по един отпадат...аз почнах от А и Б...затова и питам такива като теб. Не се сърди.Първоначално публикувано от lazarus18
Но наистина по-добре да спрем "чата" и да не изместваме темата
Ако е HDMI-HDMI си изтегли последните драйвери,би трябвало да ти се появят съответни опции за звука.Ако проблемът не се реши,ползвай цифров изход spdif.
Да, и аз за това мислех...(РС, с преходни DVI-HDMI от Ати Радеон 3850)ХДМИ-ХДМИ(2310). Драйвери...Първоначално публикувано от n8852
Или това, което каза Evlampio и ти - отметката при SPDIF
За съжаление довечера пак съм на маса, този път на рожден ден, но ще го пробвам
Мисля, че няма нишо страшно...Сега се сетих и за още един мой пропуск - КМплеара ми не е с най-новата версияПървоначално публикувано от Evlampio
В момента съм в офиса ми и си свалих както последния КМП, така и един концерт нa Били Айдъл...еми то дори без колони ми "светва" 5.1 и ми показва графично как работи всяка колона.
Не съм се прибирал от два дни в нас...надявам се т.н. от Лазарус "близки дни" да станата съвсем малко
Всичко тръгна, просто беше до настройки - нов КМPlayer, Power DVD, Одисей-калибровка...насочване на звука по SPDIF. Все още се колебая дали да не си кача Windows 7 - страх ме е да не скапе софтуерно цялото ПС, но ще видя...
Вчера на DTS и на малко по-силничко (след средатабуквално разтърсих няколко етажа под и над нас.
Мисля, че резултата стана почти отличен...за първа система, която стана достъчно добра и функционална. По мое скромно мнение - справих се успешно със задачата да изградя сравнително читаво 7.1, базирано на Денон 2310 и то в границите от 2000 лв. В комбинацията с ТВ Панасоник 46PY80 се получи много хубаво кино, което към момента, а и близките "моменти" напълно ме задоволява.
Единствения ми проблем е в разположението на колоните при класическо разположение 7.1 - просто са малко филмите със 7.1 звук, обикновено са 5.1 и звука се получава някак по-отпред, защото страничните сателити са някъде около средата на стаята. Разбира се, мога да превключа страничните сателити и задните - за да може при 5.1 звука да идва и отзад, но за сега няма да се занимавам.
С това темата ми като че ли се изчерпи. Ако имам въпроси, ще са от друг тип естество (нещо по настройки) и ще използвам личните съобщения.
Благодаря на всички за отделеното внимание, за мненията, за проявения интерес
Браво,
Една разумно изградена система,в която има всичко,ретро ,стил и звук.Балансирана комбинация : качество - цена. Щракни една снимка на финала.
Честито , и от мен ! Радвам се , че резултата ти харесва и бих казал , че това са добре похарчени пари ! Знаел си какво искаш и по-важното е , че си го постигнал !
Аз също се радвам, че това което искаш си го направил, продължавай напред.Първоначално публикувано от Bojidar_Iliev
Снимки искам и аз да видя в темата, тогава мога да кажа, че е приключена, иначе ще е интересно и по-финните настройки, не се крите на лични![]()
Снимки ще се опитам да кача след празниците...този месец е с многоименни дни, а всичките са ми добре познати...та поне да се заседя в нас, да почистим елхи, играчки и т.н. За финните настройки май има други теми, в които е писано доста.
Иначе темата беше за ИЗБОР на ресийвър и то точно между изброените модели, които по моите разбирания и възможности са оптималното, което искам. Освен това темата беше за напасване на този ИЗБОР с наличната техника по възможно най-добрия начин, т.е. да се избере възможно най-добрата комбинация.
В тази връзка пак ще кажа, че винаги много съм харесвал Маранц - като стереозвучене и дизайн, но тук "номера" беше за да се "спести" от озвучителните тела, които мога да струват цяло състояние...и да се получи пак нещо хубаво. Бях чел, че двете ми МВ пасват именно с Денон (може би и с Маранц, не знам), а за мен Денон с новия чип и с някои други неща беше по-доброто като ресийвър, защото пак ще повторя: тук говорим за РЕСИЙВЪР, не за усилвател. Така се стигна до избора на ресийвър с добро звучене с двете МВ, който да има pre-out (за времето когат реша, че ще искам и хубав усливател).
Друга причина, която ми повлия беше чисто сантиментална - възпитаник съм на строителния техниум "Христо Ботев" - гр.София, който чества 100 годишнина...бях дори на коцерт в НДК, точно по времето когато....Денон също отбелязаха 100 г. юбилей. Може да е търговски трик без основание, но наистина мисля че сегашните модели на Денон са по-правилния избор в момента. От трета страна погледнато - сега имам малко дете, а чакам още едно живот и здраве...при купуването на техниката, която обсъждаме специално при мен - "забавянето" с 1-2 месеца ще значи край, просто ще вляза в друг ритъм и начин на живот. Та затова "избързах"
Всичко това го казвам заради хората които питат как става един избор...просто причините винаги са строго индивидуални.
В крайна сметка се радвам на това, което се получи - наистина не се изхвърлих много, а вече имам чудесна системка и с хубаво стерео, и с хубаво кино...дори повлиях на кабелната (в което изобщо не вярвах). Удовлетворен съм и още веднъж благодaря на всички, които се отзоваха или просто чели тази тема. Може би всеки ще направи своите изводи за себе си
Брейй и нито букет цветя, нито дори мъничък паметник![]()
Аа, цветя не ми трябват...виж едно уиски мога да вкарам довечера, докато си слушам музика. Може и две...Също приемам и подаръци от ДЕНОН...все пак изказвам положителни мнения в електронни медии за техен продукт, който е в хола ми :-)Първоначално публикувано от Evlampio
Съгласен съм с казаното.Първоначално публикувано от Bojidar_Iliev
Спирам да спамя и си отивам в моята тема, след снимките може да се заключи и чете още една интересна тема.
О,това е страхотно!Стискаме палци.Първоначално публикувано от Bojidar_Iliev
Малко се притеснявах като давах съвети за по-разумни решения,но като виждам горното ,съм удовлетворен .
Поздрави!!!