Страница 1 от 8 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 116

Избор на рисийвър за стерео и кино

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    172
    #1

    Избор на рисийвър за стерео и кино

    Привет на всички, които четат и пишат редовно във форумите. Нуждая се от съвет за покупка на рисийвър и фронтални тонколони, по-натам, когато финансово заякна ще я доизграждам със суб, център и съраунд. Първо да обясня за какво ми трябва:
    - ще се слуша тежка музика (heavy, power metal) ;
    - ще се гледат филми
    - помещението е 25кв.м (3,50м Х 7,20м).
    Ясно ми е, че рисийвърите не са перфектни в стерео режим, но и аз не съм аудиофил. Важното е музиката, която слушам да звучи тежко, силно и ясно (без грачене) през 1-2 етажа на блока . Гледах едни тонколони DALI Concept 10/8 и Ikon 7 и ми харесаха, но не знам кой рисийвър може да се справи с тях или други подобни на тях. Бях чел някъде за едни устройства, които се свързват след рисийвъра и усилват допълнително сигнала на всяка тонколона. Четох по разни сайтове с ревюта, мнения и оценки и се спрях на следните модели:
    1) ONKYO TX-NR807 http://www.eu.onkyo.com/products/TX-NR807.html
    2) ONKYO TX-NR707 http://www.eu.onkyo.com/products/TX-SR707.html
    3) YAMAHA RX-V1065 http://europe.yamaha.com/en/products...?mode=overview
    4) YAMAHA RX-V2065 http://europe.yamaha.com/en/products...?mode=overview
    5) DENON AVR-2310 http://www.denon-bg.com/articledetai...?ArticleID=254
    6) PIONEER VSX или LX-???????
    7) HARMAN KARDON AVR-????????
    Проблема е, че бюджета ми е ограничен 3000лв общо за рисийвър и фронтални тонколони, мога да се напрегна до 3500лв ако има смисъл. А и се надявам, че при който от вносителите да отида ще се напрегне с отстъпка. Техниката искам да си я купя от България заради гаранцията. Гледах цените в Англия и Германия и най-съпоставими ми се видяха тези на Pioneer, Yamaha и Denon. Onkyo ми е фаворит по показатели не по цена. Pioneer ми най-харесва на външен вид.
    Или да се спра на по-евтин рисийвър с много звукови формати и с някакъв допълнителен усилвател към него за мощно стерео? Ще съм благодарен на на всеки, който сподели мнение и препоръка.

  2.  
     
  3. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    4,748
    #2

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    Предполагам , че си от София ? Там имате доста магазини с качествена техника . Отиваш там , казваш какво искаш като резултат и с какъв бюджет разполагаш и се почва !Не вярвам да не ти обърнат внимание при тая криза , едва ли продават много стока , всеки ден !

  4. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    172
    #3

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    Така е. Проблема е, че където и да отидеш са все най-добрите, а и дразнещо да знаеш по-вече от тях (в големите магазини за техника). Друго е, когато отидеш подготвен. Така си купих телевизора и съм доволен.

  5. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    4,748
    #4

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    Нямах впредвид да отидеш в някои от Технотата ! Има достатъчно други , да не изброявам , все пак ти си от София и трябва да ги знаеш по-добре от мен !

  6. Member
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    172
    #5

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    Да за мое съжаление и както си видял и ти Онкио е много добро решение, но цените в България са ужасни, за момент бях решил да поръчвам Онкио 1007, просто цената от 950 лири е перфектна, сега гледам го дигнали на 1200 и вече ползата не е много, но 500-600лв., иначе за избора ти, аз не се реших на Онкио 807, просто като показатели не ми хареса и взех Пайнер LX52, нямам забележки за сега, само проблема ми е, че нито вносителя, нито продавача ми дават упътване на български, и утре им е последен ден и след това ще видя какво ще правим с тях, още са ми пресни впечатленията, но за цена до към 2000лв. това беше избора при мен, вида и екстрите наклониха везните към Пайнер, може би баса не е това което искам, високите са на ръба да кажа, че ме дразят, средите са добре, при гледане на филми нямам оплаквания, има доста настройки, някой много полезни, но цената тук те глези, не мога да кажа, че нещо до 1000лв. ще е също толкова добро, но определено ще върши същата работа.

    Това да отидеш ад ги чуеш, за пайнер няма къде, ако поръчаш ти го внасят ресивъра, за Онкио имаха само 807 наличен, 1007 пак с поръчка 1 месец, поне аз нямах възможност да ги чуя на живо предварително, а това на какво ще ги чуеш е дригият фактор, рискувах за сега не съжалявам.

  7. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    172
    #6

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    Магазините ги знам много добре и съм ходил в повечето от тях, но както казах всеки се има за най-добър. Ето Denon две награди от уважавано списание и EISA за AVR-2310 и AVR-1910. Yamaha производител с голям опит в тази област и добри продукти с много добър рейтиг в ревюта. Onkyo сила и мощ поне на книга и добри отзиви. Pioneer иновации и стил (между другото би се вързал перфектно с телевизора), но не бих дал толкова пари за LX-52. Аз съм объркан не знам за вас!

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #7

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    Според мен си се загледал в прекалено скъпи ресийвъри за този бюджет. Ако дадеш 2000-2500 лв за ресийвър ще трябва да направиш компромис с колоните. Освен ако не вземеш засега колони, които в последствие да отидат за задни.
    С тоя телевизор не ти трябва ресийвър с добър процесинг. Обърни внимание повече на звука му. Според мен, ако вземеш ресийвър за 1000-1500 лв ще можеш да си позволиш наистина прилични фронтални колони.

  10. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    172
    #8

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    lazarus18, както винаги прагматичен. Така е. Много ми харесват Pioneer VSX-1019(красив и с добра цена), Yamaha RX-1065, ONKYO TX-NR707 и Denon AVR-1910. Притеснявам се, че няма да се справят с тонколони подобни на Dali Ikon7 или Dali Concept10.

  11. Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    265
    #9

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    Ако ще слушаш предимно музика и добавяш ‘кино’ по-късно по-добре си вземи качествен стерео усилвател и добри ОТ. Нямам претенции да съм в час с новите 5+1 усилватели, но ресийвъра (rotel rsx-1065, £1800) който съм ползвал за кратко за музика беше по-зле от стерео усилватели пет пъти по-евтини. Ресийвърите за домашно кино просто нямат захранването, което е нужно да захранят качествени ОТ.

    Имай предвид също, че качествена стерео система, макар и да няма звуковите ефекти на домашното кино пресъздава по-вярно това което минава през нея. Няма да чуваш пиу, тццц, буу, тряса въртяш се около теб, но ще чуеш че се чупи стъкло, а не звуци наподобяващи го.
    На по-късен етап може да добавиш ресийвър захранващ център и задни ОТ.

  12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #10

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    ermenkov, а защо са ти толкова мощни колони? Не че тия 200W, написани на посочените от теб модели означават, че свирят 2 пъти по-силно от някои с означение 100W, но всички "по-евтини" модели ще ти дадат предостатъчно сила да озвочиш това помещение. И то ще ги усилваш неповече от половината.
    Аз лично ще ползвам ресийвър с означение 7х50W в помещение по-голямо от твоето и съм убеден, че ще ми е предостатъчно.

  13. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #11

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    @ermenkov - AV рисийвър дори от върховата класа и качествено стерео - забрави. Ако обаче наистина искаш да потрошиш 3500 лв, дай ги поне за нещо което си заслужава а то не е нито едно от визираните в първия пост. Ако бих избирал аз, бих ги потрошил за http://emotiva.com/umc1.shtm - 699 usd и http://emotiva.com/upa7.shtm - 699, а за рестото бих си взел далитата.

  14.  
     
  15. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    4,748
    #12

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    Добро предложение , колега ! Но човека иска гаранция , което означава че ще купува от БГ , иначе предложения за този бюджет много !

  16. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    187
    #13

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    А, супер, тъкмо и аз съм на тази вълна. Но при мен избора е много по-улеснен - Onkyo 807 или Denon 2310, като е по-вероятно да е Onkyo-то. Обаче нямам никакви проблеми да го поръчам от Англия. 25-30% по-ниска цена e една много основателна причина. А ако е с международна гаранция, локалния вносител/дистрибутор няма къде да ходи и да не я признае.

  17. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    645
    #14

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    Цитат Първоначално публикувано от pro
    ......А ако е с международна гаранция, локалния вносител/дистрибутор няма къде да ходи и да не я признае.
    Цитат Първоначално публикувано от raiders
    Още информация от мен, щом съм почнал темата ще я довърша до края.

    След колебанията ми между Pioneer VSX-LX52 и Onkyo TX-NR1007, реших да купувам Онкио не от България заради разликата от 700-900лв., но след отговорите на продавача от Великобритания http://www.petertyson.co.uk/ebuttonz...txnr1007.shtml

    Thank you for your email.
    The warranty is with us and if you experienced a problem within the warranty
    period the goods would need to be returned to us.
    If you would like to proceed with an aorder you would need to pay using a UK
    credit or debit card and we can only deliver the goods to the card
    registered address.

    Kind Regards,
    Steve.


    След това писах и на официалната страница на Онкио за Европа http://www.eu.onkyo.com/index.html

    Dear Vladimir

    thank you very much for your message and your interest in ONKYO products. You have reached the support/help desk for ONKYO Europe.

    Warranty info.

    Unfortunately it is absolutely impossible to grant international warranty on our products.

    The only chance to claim and receive warranty service is to bring the unit back to the dealer where you have bought it! Or get in contact with the authorised ONKYO service center in the country where you have bought the device. ( Link: http://www.eu.onkyo.com/indices/Serv...s_5917733.html )

    Of course you can receive service from our local agent but at typical service charge condition only. We are very sorry for this inconvenience but kindly ask for your understanding.

    For further information please contact your local ONKYO distributor (look at: www.onkyo.net ):

    We hope to have given you appropriate help and information and would very much appreciate your decision for ONKYO products now and in the future.

    MfG / Sincere Regards

    Dieter Strecke

    Product Information

    ONKYO Europe Electronics GmbH
    Liegnitzerstr. 6
    D-82194 Groebenzell / Germany
    Tel. ++49-(0)-8142-4401-240
    customercare@eu.onkyo.com
    http://www.onkyo.net

    Geschäftsführer: Kevin Miyagi
    Eingetragen im Handelsregister Amtsgericht München
    unter HRB 44995


    Имаха поща и официалния вносител, но не ми отговориха...

    Разбрах, че ако искам този ресивър за 2000лв. ~2200лв. с доставката, ще рискувам да остана без гаранция или да се наложи да го пращам пак от където съм го купил, след като имах проблеми с изгорял ресивър преди време реших, че това е единствената причина да не го купя, съжалявам за което, както и фирмата вносител за България- BEST MUSIC & VIDEO http://bmv.bg/index.php? За мен не се прави така бизнас, с 1000лв. над цената + % печалба, но това си е техен проблем.

    Заради това отивам на вариант Pioneer VSX-LX52, най-вероятно ще го купя от http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=21398

    http://dekom.bg ми дава същата цена, но транспорта е от Пловдив за моя сметка.

    От другаде, поне аз не намирам в България да си купя Пайнер?



  18. Member
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    247
    #15

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    PRO ако си хазартно настроен искаш ли да се хванем на бас за някаква прилична сума, че спокойно официалния вносител може да не ти признае гаранция за продукт незакупен от него или негов дилър

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 8 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 0
    Последно: 06-01-14, 19:56
  2. Отговори: 19
    Последно: 26-09-13, 10:28
  3. Помощ при избор на рисийвър за домашно кино ? - Sony или Onkyo
    От diskos във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 10
    Последно: 02-09-13, 23:29
  4. Как да извадя стерео звук от 6.1 канален рисийвър
    От coojoe_213 във форум Аудиотехника
    Отговори: 1
    Последно: 17-12-11, 15:18
  5. ДОМАШНО КИНО И СТЕРЕО
    От ceco7 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 7
    Последно: 19-09-07, 00:55

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе