Страница 2 от 8 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 116

Избор на рисийвър за стерео и кино

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

Колегата ме цитира правилно, писах и на продавач, и на Онкио директно няма да ти признаят гаранцията в България, затова си купих Пайнер...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Не искам да рискувам! От България ще си ги купя. Парите съм ги спестявал, а не ми ги е дал някой и понеже ми се свидят искам най-доброто за тях. Нямам възможност след 5г. примерно да сменям компоненти, защото има по-добри. Просто ще са тези марки със съпоставимите цени в Германия и Англия. Може би сте прави, че колони по 200W са много и ми трябват по-малки. Така и рисийвъра ще се справя по-добре. Идеята за чист стерео усилвател ме гложди. Това е неподвласна на времето комбинация (и без това нямам съраунд), но не съм сигурен как ще се свърже С-200 с него - с чинчове, оптика или по друг начин? И главното какъв ще е резултата?

4. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от ermenkov
    Идеята за чист стерео усилвател ме гложди. Това е неподвласна на времето комбинация (и без това нямам съраунд), но не съм сигурен как ще се свърже С-200 с него - с чинчове, оптика или по друг начин? И главното какъв ще е резултата?
    От известно време само чета тук, за информация...но при този пост, направо не издържах. При наличие на С-200 (с неговите възможности и поддръжка на всички формати, вкл. HD) да го връзваш на стерео усилвател...ми се струва не само неразумно, но бих казал безотговорно. Казвам го с най-добри чувства, в полза на човека. Иначе всеки ресийвър от горе изброените съм сигурен, че ще разтресе 1-2 етажа нагоре и надолу. Моята 2310-ка гарантирано прави това :-)...а е реално може би 60-тина вата на канал
    Така че, пич, вземи си (при наличието на това, което вече имаш) ресийвър - в твоя случай е по-разумното за момента. Многократно е коментирано тук - целия номер е в това да НАПАСНЕШ компонентите, цената не е критерий за това. Поздрави на всички!
    И още нещо - Ерменков, щом си як фен на рок-музката, гледай просто един концерт на някоя рок група на качествен DTS(Digital Teather System) с твоята плазма и поне 5 колони и пак ще си говорим...да речем колко етажа се разтърсват, как се чува, какво е усещането и т.н. А ти при наличието на С-200, можеш да подкараш дори HD-звук...там не ми се говори изобщо

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ако ползваш стерео усилвател с С-200 ще е проблем защото ще ползваш декодерите и DAC-a на плеъра, които са доста нисък клас. Така само ще "изхабиш" хубавия стерео усилвател. Почти съм склонен да заложа пари, че варианта С-200 - цифров сигнал - среден клас ресийвър ще звучи по-добре от С-200 - стерео чинчове аналогов сигнал - стерео усилвател среден клас. Слабото звено ще е DAC-a на плеъра.
    Bojidar, сигурен съм, че ако чуеш същия концерт в стерео вариант, пуснат от хубав плеър на стерео усилвател на 2 колони ще звучи по-добре от DTS варианта. Многоканалните решения са за кино. Стереото е напълно достатъчно за музика.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Ако ползваш стерео усилвател с С-200 ще е проблем защото ще ползваш декодерите и DAC-a на плеъра, които са доста нисък клас. Така само ще "изхабиш" хубавия стерео усилвател. Почти съм склонен да заложа пари, че варианта С-200 - цифров сигнал - среден клас ресийвър ще звучи по-добре от С-200 - стерео чинчове аналогов сигнал - стерео усилвател среден клас. Слабото звено ще е DAC-a на плеъра.
    Bojidar, сигурен съм, че ако чуеш същия концерт в стерео вариант, пуснат от хубав плеър на стерео усилвател на 2 колони ще звучи по-добре от DTS варианта. Многоканалните решения са за кино. Стереото е напълно достатъчно за музика.
    Чудесно обяснение...исках само да кажа, че наличието на С-200 почти на 100% предопределя избора на ресийвър

7. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001

Цитат Първоначално публикувано от Evlampio
    PRO ако си хазартно настроен искаш ли да се хванем на бас за някаква прилична сума, че спокойно официалния вносител може да не ти признае гаранция за продукт незакупен от него или негов дилър
    Затова и писах ако. LaPavoni например (вярно, съвсем друг сектор, но преди 2 седмици комуникирах с тях и ми е прясно) директно казват, че продуктите им са с международна гаранция и тя трябва да бъде призната от локалния представител.

Понеже не съм запознат как изглежда законово тая работа, току-що се обадих в Европейския Потребителски Център да попитам. Бяха много любезни и ми обясниха всичко. За да се закупи продукт в чужбина, който да бъде сервизиран гаранционно в България накратко трябва да са изпълнени следните условия:

1. Производителят трябва да има официален представител в страната
    2. Производителят трябва да предоставя международна гаранция
    3. Производителят трябва да е посочил в гаранционната карта оторизирания сервиз, който извършва гаранционното обслужване

Ако това не е налично, гаранцията на продукта важи само при търговеца, от който е закупен. Местните търговци не могат да бъдат ангажирани с нея, тъй като в общия случай при отсъствие на официален представител те са просто прекупвачи. Дори наличието на официален представител обаче не гарантира гаранционно обслужване на продукт закупен в чужбина. В случая с Onkyo, очевидно ситуацията е такава, че трябва да се купи от България, ако човек иска да му го сервизират тук, не дай си боже. Демек, аз както се каня да го купувам от Англия, за да спестя 25-30%, хипотетично ще трябва да го връщам до там за сервиз.

И още нещо, което може би много от вас не знаят. В ЕС има безусловна 24 месечна гаранция за дефектни продукти, независимо какво пише в гаранционната карта. Разбира се, моментът с доказването дали даден дефект е фабричен или е възникнал в следствие на експлоатация (което не влиза в рамките на тази безусловна гаранция) е друг и се доказва с експертизи, а ако трябва - и в съд, но за всеки случай е хубаво да се знае.

И плс, админите, сменете безумния графитен фон на превюто с нещо светло, което не те кара да се цъклиш като побъркан.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Благодаря ви! Нещата отиват към Denon AVR-2310 + Monitor Audio BR6 и Yamaha RX-1065 + ????? Кой ще бъде зависи след като ги чуя с няколко мои CD-та. Yamaha-та не съм сигурен с кои ОТ би си подхождала. Чудя се за тези: Yamaha NS-777 и Yamaha NS-9900 или някакви други?
    П.П. Относно многоканалния звук за музика слушал съм и мисля, че е страхотно нещо стига да имаш оборудването. Имам DVD-Audio дискове и бих искал да ги чуя и в моя дом.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не взимай колоните на Ямаха.

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Съществува и вариант C-200-DacMagic(или ако си намери някакъв дак втора ръка)-стерео усилвател- колони...,ако все пак остане варианта за стерео.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

А кой ще декодира DD/DTS? Ако е пак плеъра за какво му е тоя DAC?

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Стерео!Плеъра си даунмиксва ДТС към стерео ,а дака се използва за по-качествен източник.Всъщност нали това става по оптика?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Здравейте отново!
    Какво ще кажете за варианта след време да вържа към рисийвъра стерео усилвател ако не съм доволен от неговия стерео режим? А тези тонколони подходящи ли са към Yamaha RX-1065:
    - Jamo C-607;
    - Jamo S-608;

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Този ресийвър има Pre-Out изходи и може да сложиш стерео усилвател в последствие. Не съм убеден, че с тези колони ще има смисъл да го правиш.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2009

аз съм с Yamaha NS-777 и ресивър Yamaha за колоните мога да кажа че не свирят добре дори може да се каже зле

18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2006

За колони по-добре си вземи: JBL L880CH

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 8 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 06-01-14, 20:56
  2. Отговори: 19
    Последно: 26-09-13, 11:28
  3. Помощ при избор на рисийвър за домашно кино ? - Sony или Onkyo
    От diskos във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 10
    Последно: 03-09-13, 00:29
  4. Как да извадя стерео звук от 6.1 канален рисийвър
    От coojoe_213 във форум Аудиотехника
    Отговори: 1
    Последно: 17-12-11, 16:18
  5. ДОМАШНО КИНО И СТЕРЕО
    От ceco7 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 7
    Последно: 19-09-07, 01:55

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе