Pioneer
Onkyo
Denon
Yamaha
Sony
Marantz
Tehnics
Panasonic
Harman Kardon
Thunder
NAD
Anthem
Integra
Kenwood
Ако мога да отделя около 700-800 лв. за всичките 5.1 ОТ, какво бихте ми препоръчали...?
Може би това QUADRAL QUINTAS 5000 Стоящите са с преден порт, а не така както са показани на снимката, но комплекта е без субуфер.
Вариантите със субуфер са мисля с малки обикновено пластмасови сателити като
HARMAN KARDON HKTS-9BQ
Този пост е редактиран от myrfi12; 20-12-14 в 13:21.
За помещения където ще натикаш ОТ близо до стената тези ако гледаме същата марка ще са по добри. Иначе за цял комплект QUADRAL са добри за цената си. След това като вземеш и субуфер ще искаш да изгледаш всички филми на ново.
Благодаря приятели. Бихте ли дали линк към сайт за избор на кабели?
Заповядай - Кабели за колони
Купи си български кабел K 2X1.5 ШВПС КАБЕЛ - Tpetrov и хем ще спестиш сума ти пари хем ще си толкова доволен колкото и от най-скъпите. Вземи си нещо поне 2,5квадрата и си свиркай.
Но това е силов кабел за изграждане на ел мрежа![]()
Някои казват, че и швпс- то върши работа. Аз лично с него и този от 0.80лв не усетих някаква разлика. След това поръчах QED Original, който е 2х2.5 и не можах да повярвам на ушите си! Средите и високите се появиха най после. Оставих швпс-то за задните за момента, че там ми трябват още 20м QED и като направя математиката .... съраундите ми не го заслужават.
Ами потърси из интернет БДС от каква мед се изработват нашите кабели и сам си направи извод. Иначе спорът за кабелите е вечен, както кое е по добро дизеловият двигател или бензиновият или LCD ТВ или Плазмата и т.н. Естествено че око си купиш такива ОТ DYN_Con_Ultimate_side3.jpg ще е трудно да обясниш на някой как си се изръсил сума ти пари за скъпи ОТ а пък си ги подвързал с кабел за левче на метър.
Най-лесният вариант е сам да се убедиш като изпробваш различни кабели, стига джоба да ти го позволява. Слухът се оказва явно супер субуктевно нещо, всички чуваме различни неща и все нещо не ни достига. То и затова има ОТ по 100лв. и такива от по 200 000 гроша за всеки според вкуса и възможностите.
Личното ми мнение е че компонентите в дадена аудио система трябва да са от един клас, не си струва на сравнително евтин ресивър някакви безбожни ОТ и кабели. Сам си прецени до колко си струва на система от 1000-1300лв. да закачиш кабели за 200-300лв.
Аз лично не съм убеден каква разлика ще чуеш в различните кабели, виж ама ако си пускаш музика от CD или mp3 най вероятно ще направиш. Наблягай на качествени носители и ще си по-доволен.
Този пост е редактиран от vencifcl; 21-12-14 в 10:37.
За кабелите ясно, благодаря на всички за съветите.
Какво ще кажете за този комплект http://www.technopolis.bg/b2c/detail...L-LOFT-SYS-5.1
Quadrala също ми харесва, но няма суб, гледам най-евтиния такъв е 700 лв. и не вярвам да е много добър.
За JBL-те поне в сайта им дават 91dB чувствителност, ако е така за мен по-добре понеже при ниски мощности ще има по-добра производителност и по-малко изкривявания разбира се, обаче са на 8 ома, незнам дали това ще проблем за ресийвъра освен пада на мощността............Докато за Quadrala дават 4....8 ома, това означава ли, че работят в този диапазон на съпротивление...?
Какво ще ме посъветвате?
Този пост е редактиран от volverine; 21-12-14 в 11:30.
От снимката е видно, че стоящите тонколони имат странични говорители. Беше писал, че нямаш много място. Ще успееш ли да им осигуриш пространство? Иначе не знам дали звучат по-добре от Quadral-а, но ако в момента нямаш 1500лв. ще стоиш без тонколони по-дълго време т.е. докато събереш парите.
Ще посъбера парички и може би ще се насоча към Dali Zensor или друго препоръчано от вас. Или другия вариант е да купя комплекта Quadral и после суб, в такъв случай какъв суб ще ми препоръчате
То май последните постове трябва да са за друга тема , ама ...
Съмнява ме с точно тия JBL-ли да усетиш съществена разлика от подобните варианти на Jamo -сега не се сещам кой модел беше , но на външен вид е почти 90% съвпадение и 50% от цената ... За мен по-добрият вариант за помещението ти е да почнеш с две букшелф предни и център и после да доизграждаш , от колкото да купиш някой такъв компромисен комплект ...
Monitor Audio Bronze BX2
Monitor Audio Bronze BX Centre
Monitor Audio Bronze BXFX
- ето почти за същите пари като JBL без суб-а ...