Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е вашият ресийвър ?

Гласували
374. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Pioneer

47 12.57%
  • Onkyo

54 14.44%
  • Denon

52 13.90%
  • Yamaha

103 27.54%
  • Sony

59 15.78%
  • Marantz

27 7.22%
  • Tehnics

9 2.41%
  • Panasonic

7 1.87%
  • Harman Kardon

7 1.87%
  • Thunder

3 0.80%
  • NAD

3 0.80%
  • Anthem

0 0%
  • Integra

1 0.27%
  • Kenwood

2 0.53%
Страница 17 от 63 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 931
Like Tree107Одобрявам

Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2009

Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

Здравейте, ще си взимам Dali zensor1, като вначалото ще ги ползвам за стерео, с идеята след време да взема zensor5 и центранлния говорител, за да направя пълно 5.1 кино. До тук добре, но не мога да си избера ресивър за тези колони, ще се радвам ако ме насочите към такъв, ако може да е с по-музикално стерео звучене. Благодаря!
    Този пост е редактиран от georgilsfc; 09-04-14 в 12:27.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

Маранц се славят с добро звучене в стерео .

4. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2009

Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

Да и аз към тях съм се ориентирал! Слушах при приятел Marantz 1504 с ОТ Tannoy v4 и бях доста впечатлен. Но се чудех няма ли нещо една идея по-евтино, гледах HARMAN KARDON AVR-161, хареса ми като характеристики, но незнам как е като звучене.

5. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Подкрепям digital 11.Oт днес аз също съм с Маранц.Модела е Мarantz SR 5008.Мога да кажа,че се справя много по-добре от очакванията ми в стерео режим ,а и не само в този режим A имам и база за сравнение вече с няколко ресийвъра от други марки.

6. Тук е от
    Mar 2009

Здравейте,
    Размишлявам върху следното:Реших най после да изграждам съраунд система за домашно кино.Така да се каже изходния материал е следния(а той не е много).Усилвател Creek Evolution 2(хубав HI-FI усилвател и има AV DIRECT IMPUT) и тонколони B&W 603.Идеята е да използвам усилвателя за предни канали и ресивър за съраунд и Субуфер.За момента съм се насочил към ресивър YAMAHA RX-V775(или нещо подобно в тази категория).За съраунд и център мога да отделя 800-1000лв, а субуфера ще го мисля по късно.Добре дошли са всякакви идеи.Благодаря предварително.
    Този пост е редактиран от kjey; 14-04-14 в 19:54.

7. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010

Здравей, първо поздравления за усилвателя - изключително добър избор.

Замислял ли си се за ъпгрейд на фронталните колони? Creek Evo 2 заслужава хубави колони. Говоря по принцип, не познавам твоите, възможно е да са достатъчно добри

Иначе YAMAHA RX-V775 е добър избор. Ако можеш още леко да вдигнеш бюджета YAMAHA RX-A830 също е добър избор. И двата имат преаут за фронтовете, за да ги свържеш с АВ Директ на усилвателя.

Всички ще ти кажат, че е много важно центърът да пасне темброво с фронталните колони, затова се препоръчва да са от една марка и серия.

Оформя се една система на много добро ниво и според мен не би било балансирано, ако колоните не са на ниво.

Другият важен въпрос е какъв ти е източника. Въобще помисли за баланса в една такава система, защото в края на краищата най-слабото звено определя крайното качество на звука, независимо от качеството на останалите компоненти.

Успех

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Подкрепям това да се търси център от същата серия.
    Чисто технологично всеки ресийвър с предусилвателни изходи ще ти свърши работа. Такива обикновено се слагат в по-високия клас както си забелязал. Yamaha V775 е един от най-евтините, но въпреки това отлични варианти за това.

10. Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от drpetar Виж публикацията
    Здравей, първо поздравления за усилвателя - изключително добър избор.

Замислял ли си се за ъпгрейд на фронталните колони? Creek Evo 2 заслужава хубави колони. Говоря по принцип, не познавам твоите, възможно е да са достатъчно добри

Иначе YAMAHA RX-V775 е добър избор. Ако можеш още леко да вдигнеш бюджета YAMAHA RX-A830 също е добър избор. И двата имат преаут за фронтовете, за да ги свържеш с АВ Директ на усилвателя.

Всички ще ти кажат, че е много важно центърът да пасне темброво с фронталните колони, затова се препоръчва да са от една марка и серия.

Оформя се една система на много добро ниво и според мен не би било балансирано, ако колоните не са на ниво.

Другият важен въпрос е какъв ти е източника. Въобще помисли за баланса в една такава система, защото в края на краищата най-слабото звено определя крайното качество на звука, независимо от качеството на останалите компоненти.

Успех
    Фронталните колони са ОК и са на ниво, все пак са Bowers & Wilkins(английски колони) и свирят много добре, особенно със CREEK-аАко трябва да ги ъпгрейдвам отивам на колони в категория 3000+лева.Що се отнася за YAMAHA RX-A830, бях го загледал но цената за съжаление е много по-нагоре.В момента в Германско YAMAHA RX-V775 е 483Евро, а RX-A830 е 860Евро - направо си е дабъл.Това за центъра ми е много полезно - не бях се замислял - значи трябва да търся нещо от B&W път било то и на старо.Източника засега е компа - филми 1080p с DTS звук.Чудя се за Blu-Ray плейър но не знам как стои въпроса с дисковете.
    Не казахте нищо за съраунд колоните - според някои не е задължително да са особенно качествени(скъпи), тъй като по тях не върви основния звук все пак.

11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Май повечето препоръчват LCR600 S3 за твоите колони ... или да погледнеш от новите в серия 600 (HTM61/62)

12. Тук е от
    Mar 2009

Тъкмо за такива се оглеждам

13. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010

Както казах, не съм слушал B&W и говорех за евентуален ъпгрейд по принцип. Щом си доволен, ок Не че криийк няма да си пасне и с колони 3000+

Що се отнася за RX-V775 вероятно цената е паднала, защото скоро излезе новата серия - Vxx7. Иначе в БГ разликата в цената между двата модела не е толкова голяма.

Лично аз за филми винаги съм използвал медиа плеър, за мен блу-рей плеър никога не е бил опция и не знам как стои въпроса с дисковете. Като питах за източника, повече имах предвид за музиката. Ако пак е компа, как си го свързал с усилвателя?

Писал си, че за съраунд и център можеш да отделиш 800-1000, но според мен трябва да вдигнеш бюджета. Гледам, че B&W HTM62 S2 е 350 GBP, a HTM61 S2 - 550. Ако намериш на старо от старите серии - ок. Сега можеш да обърнеш внимание на центъра, пък по-нататък да мислиш за съраунди (и още по-нататък за суб ). БТВ не знам по-старите 6-ти серии дали звучат различно от новата 6-та серия.

14.  

15. Тук е от
    Mar 2009

Да вкарам малко предистория.
    За музиката имам един стар плеър на YAMAHA 490 и един усилвател YAMAHA 492, но тях ще ги пенсионирам.Един приятел ми донесе плеъра си Creek evolution 2 CD и като го пуснахме с услвателя Creek и колоните ми разбрах за какво става въпрос.Така че и CD плеър ще се купува.В Creek evolution 2 CD не ми хареса че е орязан от цифрове входове и изходи, затова съм се насочил към този плеър Audiolab 8200CD.Малко по скъп е от Крийка, но има възможности да го използваш като DAC(вързвам го по оптика с компа и слушам Flac-ове например).Явно бюджета от 1000лв за център и съранд няма да стигне(освен ако не искочи нещо втора ръка от ebay)

16. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010

Audiolab 8200CD е чудесен плеър и наистина дакът му е доста хвален. Между другото Крийк изкараха нов ЦД плеър - Evolution 50CD, който също може да се ползва като външен ДАК и вече го има в БГ.

17. Тук е от
    Oct 2011
    Живее в
    гр.Русе

Цитат Първоначално публикувано от alex_ Виж публикацията
    Здравейте!
    Все още не съм се решил напълно,пък от многото ангажименти не ми остава много време да ида да ги слушам.Още един път ще ви помоля за този комплект за домашно кино:
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...L-QUINTAS-5000
    На кой от ресийвърите да се спра :
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NEER-VSX-528-K
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...ENON-AVR-X1000
    Приемам абсолютно всяко ваше предложение ,тъй като нямам никакви познания в тази насока,но пък уви с бюджета съм много ограничен до 1500 лв.за комплект колони и
    ресийвър.Даже суббуфера не съм включил тъй като съм ограничен много и с място ,но като огледах на бързо по сайтовете видях този:
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-PIONEER-S-21W
    Дали ще ми свърши работа,тъй като размера е малко по-малък.Пък ако предложите суббуфер с малки габарити ще съм ви благодарен. .Искам да подчертая ,че предимно всичко това ще е за гледане на филми ,без много музика..Напълно ви се доверявам,тъй като пак казвам нямам никаква представа за качествен звук и ако ми ги предложите директно
    ще си ги поръчам по интернет ,тъй като нямам време.
    Много ви благодаря!

Вземи си Quadral 5000 + Onkyo TX-NR626. От опит знам/с Onkyo TX-NR616/, че суб няма да ти трябва.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2013

Здравейте, принципно искам да разбера какъв звук и ефекти се чуват от 5.1 канален ресивър, ако филма е с 7.1 канален звук, и обратно при 7.1 канален ресивър, а филма е 5.1 канален звук.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 63 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 5451
    Последно: 30-01-25, 22:37
  2. Blaupunkt LCD Телевизори - обсъждане и мнения
    От avalon4o във форум Други телевизори
    Отговори: 224
    Последно: 01-06-21, 14:50
  3. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  4. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе