Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е вашият ресийвър ?

Гласували
374. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Pioneer

47 12.57%
  • Onkyo

54 14.44%
  • Denon

52 13.90%
  • Yamaha

103 27.54%
  • Sony

59 15.78%
  • Marantz

27 7.22%
  • Tehnics

9 2.41%
  • Panasonic

7 1.87%
  • Harman Kardon

7 1.87%
  • Thunder

3 0.80%
  • NAD

3 0.80%
  • Anthem

0 0%
  • Integra

1 0.27%
  • Kenwood

2 0.53%
Страница 62 от 63 ПърваПърва ... 125260616263 ПоследноПоследно
Резултати от 916 до 930 от общо 931
Like Tree107Одобрявам

Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

Айде стига.
    Точно корекциийте казах променят звука. Чети там , образовай се , точно тубата ще ми е мярка за звук ....

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от Slusatel Виж публикацията
    Айде стига.
    Точно корекциийте казах променят звука. Чети там , образовай се , точно тубата ще ми е мярка за звук ....
    Кой ти слуша с корекции.
    В случая не си мерим звука чрез тубата.
    Просто ти показвам разликата, средата е еднаква, колоните са еднакви, все тая къде е качено, качеството е едно и също.
    Та кажи разлика чуваш ли?

4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007
    Живее в
    София

На тия ямахи на всички модели ли трябва да се плаша за да се слуша интернет радио.На онкиото ми беше безплатно vtuner

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Не , но самия vTuner е платено - 3 $ годишно и е заменено в Ямаха от нет-радио , което е същото и безплатно

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2016

Здравейте. До сега си ползвах едно onkyo sr 508, с jamo s626 но май ресивъра си замина, и ми изкарва звук само с аукса. Мисля че е време да се сдобия с нещо ново. Бюджет макс 2к. Вариант е и нещо втора ръка
    Този пост е редактиран от zliqiliq; 20-06-23 в 21:35.

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

авител - денон , ямаха , каквото си харесаш

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Здравейте и ЧНГ! Предстои ми покупка на ресивър , но държа да свири добре в стерео режим /продадох онкио 605, защото не ми харесваше звука/. Знам,че двуканален усилвател свири по-добре, но ще гледам и филми затова искам ресъвър с по-малко компромис в звука. Похвалиха ми следните два модела като добре свирещи в стерео режим- Sony STR-DB930 и Yamaha RS-V650, ако някой има поглед да каже кой е по-добър. Може и други предложения.

10. npb
    npb е офлайн
    Member
    Тук е от
    Mar 2009

Marantz Cinema 50, ревютата му за слушане на стерео музика казват, че е в началото на високия клас стерео усилватели. Но цената е много по висока от изброените. Marantz свири много по мелодично и меко спрямо това което си имал. Ако търсиш промяната това е марката. Това което си посочил е в същата звукова тоналност. Може само да си хвърлиш парите и да не си доволен.
    Този пост е редактиран от npb; 01-01-24 в 23:04.

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

За сонито не мога да кажа нищо , но Ямахата е доста стар модел. Явно търсите нещо втора ръка , насочете се към Ямаха 681 - 683 модели. Най-читавия е 685 , но едва ли ще се намери лесно. Можете и да погледнете Денон . Сони не бих препоръчал, Маранца е Денон с по-висока цена.

12. tek
    tek е на линия
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

В търсене на нов бюджетен ресийвър за стария сетъп 5.1 (6 ома ОТ, около 87dB предни) поради факта, че стария Pioneer не поддържа 4K UHD HDR. (DTS-X, DA)
    В момента съм пред дилема към Denon S970, Denon X1800H.
    Denon AVR-X1800H 2023 AV receiver | Deep unboxing, gaming features
    Харесах по скъпия вариантот X серията Но, като видях трансформатора и качеството на изработка, във него във това видео силно ме разколеба.
    Мислих, да поръчам от amazon.de, Denon S970H, за 1K. Но, ако ми изпратят някой използван продукт, ще е риск. Като, чета коментарите...
    За да, съм сигурен преди това , във качеството на изработка, ще по добър търся снимки на "карантията".
    Първо се бях насочил към Yamaha (поради по доброто качество на изработка), RX-V4A/V6A, но като видях че още не са отстранени проблемите с HDMI дори и със 4K/UHD 60Hz (достатъчни са, тъй като не се играят игри.).

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Проблемите с ямаха са оправени, вземи си RX-v6 , това е де факто 685 в нова кутия с кофти дисплей. Денон 1800 е феислифт на 1700 , който е по-евтин , вътре е същото

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017
    Живее в
    Казанлък

Здравейте. Стаята ми е всекидневна. Д/4.70, Ш/3.20, В/2.50. Голи стени, подът е паркет, а тавана е със тънки стереопорни плоскости, маса с 4 стола, легло 1.44, климатик. Усилвателят ми изгоря! Не знам кога и тонколоните ще си отидат и затова реших, всичко да е ново! Като гледах цените, мога да се справя на изплащане с тези които съм качил. По-скъпо, по-хубаво. Така си мисля, но до тук ми е бюджета! При мен музика/филми 50/50% е. От Замунда най-често филми, а музика моя и от радиостанции в MP3 320kb. Не съм абонат никъде, защото знам само български език! Но, ако трябва ще се абонирам! Кой вариант ще е най-добър за моята стая? Слушах само Samsung Q990D. Хареса ми много. После ми пуснаха една мини състема на Панасоник, На нея ми хареса повече басът или общото звучене, по-яко силно. Духа ми в лицето струята! На саундбара обаче, бе по-чист звукът и наситен, басът си го имаше и не дразнеше при усилване. Песните бяха еднакви.

Колонките му за да са зад мен ще трябва да ги включа на една линия ли верига ли, с климатика и хладилника!!! Лошо ли е това?

Струват ли си парите? Цена-качество тези комплекти! Ако, препоръчате някой, ще кажете ли и къде и какво да свържа, ако нямат инструкции на български Нямам понятие. Пример. Моят еквалайзер, не аз но уж разбиращ е бил включен в вход CD на усилвателят, а трябвало в AUX... Може и по-евтини, готови варианти! Но обичам силният аудио звук все още! На филмите, ооо не!

https://avelectronics.bg/%D0%B4%D0%B...1-Speaker-Pack

https://avelectronics.bg/%D0%B4%D0%B...1-Speaker-Pack

Тези тонколони може само с Онкиото или Ямахата или нещо друго, защото според мен няма да е на 100% ефективен комплектът през топлите дни да кажем! Само поради инструкциите за монтиране на колоните които четох в началото!
    https://avelectronics.bg/%D0%B3%D0%B...nding-speakers

https://www.technopolis.bg/bg/Soundb...descriptionTab

16. tek
    tek е на линия
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Повечето, неща които си написал, не стават много ясни.. за какво иде реч.
    Търсиш аудио кино система или ще слушаш музика основно?
    Количеството ОТ при кино система, не правят автоматично звука по силен.

До колкото само разбирам обичаш, да слушаш на високи нива. ако е така Въпросните комплекти от линковете не са за теб.
    Изглежда си повече за CV ОТ (стига да ги има налични някъде) и един стерео усилвател min. 2x200W
    П.П. Щом стаята няма достатъчно мебелировка, то ще има едно кънтене/reverb...
    Което, ще намали драстично качествения звук , ще слушаш стаята...

17. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от tek Виж публикацията
    Повечето, неща които си написал, не стават много ясни.. за какво иде реч.
    Търсиш аудио кино система или ще слушаш музика основно?
    Количеството ОТ при кино система, не правят автоматично звука по силен.

До колкото само разбирам обичаш, да слушаш на високи нива. ако е така Въпросните комплекти от линковете не са за теб.
    Изглежда си повече за CV ОТ (стига да ги има налични някъде) и един стерео усилвател min. 2x200W
    П.П. Щом стаята няма достатъчно мебелировка, то ще има едно кънтене/reverb...
    Което, ще намали драстично качествения звук , ще слушаш стаята...

Повече 5ч. слушам музика на работа с слушалки на Сони намалящи външният шум. У дома е наравно! Колкото музика, толкова и филми от компа и спорт от ТВ и от него чат-пат филм. Но, ако вземем под внимание студените днни и дъждовните, то значи гледам повече, а не, слушам!!! Аз търся усилвател наистина точно какъвто сте препоръчал, но не мога да намеря, според бюджета ми или по-точно, защото не разбирам! Това което намирам и пише на него RMS 2X200W е от 8 000 нагоре. Има и усилватели на мощност които са евтини под 1 000лв. Само с две копчета??? Става ли, не става ли не знам?

https://radoslavmusic.com/p/Usilvate...100-biema-w220

Че музиката не е в най-високото си качество, не ми пречи на мен. За Мен с моят усилвател Маранц/изгорял/, еквалайзер Маранц и две колони Инфинити по 175 вата 4-8 ома всичко си ми харесваше в МР3 320 щом стрелките на аимп си чукаха в/до средата и не преминаваха червената граница. Съжалявам, зле съм технически! Сигурно защото нямам приятел от който да чуя и ли да съм чул висококачествен звук. Сега мислех за комбинация, за да чувам по-добре и звукът от филмите без кабели, но излезе че саундбара на Самсунг, колонките му искат ток! Друг пример, колко съм добре технически! Дразни ме само продължителният силен звук от говора, като в кино салон. Само два пъти съм ходил на кино и вторият не издържах и излезнах. Други може да ми смеят! Но у дома ще си го нагласям както ми е кев. Значи оставаме на нещо което е на границата между аудио и филми! Ако има такова де. Сигурно както сте предложил ще трябва да събирам, а аз точно това не мога! Добре ли ще е да се обадя на хората отCV ОТ за предложение ? Дано не разбират колкото нашите в Техномаркет!

Благодаря. Жив и Здрав.

18. tek
    tek е на линия
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Cerwing Wega ,са тонколони които са повече за джангър отколкото за слушане на музика .Не случайно попитах на кое държиш.
    Горния усилвател е за Профи използване и за да го използваш, най вероятно си иска пулт. И се комбинира със сватбарски тонколони които ги използват по ресторантите/събития (там не се търси качество а сила на звук)

Ако в действителност искаш да слушаш музика, и ще избираш качествени ОТ/тонколони погледни този сайт за прослушване на тонколони (приблизително близко до реалноста).
    https://www.crutchfield.com/m_11999/Home-Speakers.html
    *избираш compare the sound бутона)
    Имаш възможност за качване на собствена музика.
    Като, си харесаш някой модел в BG, го чуй с твоите слушалки (има и избор на кой модел слушалки ще слушаш) за да ти предостави по кач. звук
    Относно усилвател AV ресийвър ,стига да не слушаш с много високи нива, не ти трябва нещо повече от 100-120 вата на канал.
    Примерно ако се се спреш на тонколони които имат чувствителност над 90db, както са Klipsch, тогава не ти трябва и много мощен усилвател.
    Aко търсиш сила, те насочих в по горния пост какво да гледаш
    Успех!
    П.П.320kbs, не се свързват с качествено слушане на музика.Трябва да използваш Flac, wav lossless аудио формати.
    AV ресийвъра е в повечето случаи с компромиси ако се слуша музика на него и се спреш да събираш кино система (която. Най вероятно ще ти надхвърли бюджета).
    Този пост е редактиран от tek; 10-06-24 в 11:25.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 5451
    Последно: 30-01-25, 22:37
  2. Blaupunkt LCD Телевизори - обсъждане и мнения
    От avalon4o във форум Други телевизори
    Отговори: 224
    Последно: 01-06-21, 14:50
  3. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  4. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе