Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е вашият ресийвър ?

Гласували
374. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Pioneer

47 12.57%
  • Onkyo

54 14.44%
  • Denon

52 13.90%
  • Yamaha

103 27.54%
  • Sony

59 15.78%
  • Marantz

27 7.22%
  • Tehnics

9 2.41%
  • Panasonic

7 1.87%
  • Harman Kardon

7 1.87%
  • Thunder

3 0.80%
  • NAD

3 0.80%
  • Anthem

0 0%
  • Integra

1 0.27%
  • Kenwood

2 0.53%
Страница 61 от 63 ПърваПърва ... 11515960616263 ПоследноПоследно
Резултати от 901 до 915 от общо 931
Like Tree107Одобрявам

Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

Само ако покаже фактура , че е от магазин , иначе може да е събиран от германския боклук. Аз също бих купил от магазина при неясен произход на продукта.
    lazarus18 одобрява това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007
    Живее в
    София

Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

Тази Yamaha v6a се оказа доста бюджетен модел. Гледах видео в щатите е 400 $
    Странно защо тук е на двойна цена.
    Не това което търся.

4. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от giorgo Виж публикацията
    Не това което търся.
    В САЩ всичко е по-евтино.Тук всички цени се издуват.А на втората употреба още повече.Така,че можеш да пробваш от UK/GER. ако намериш.
    Разбира се ,че е бюджетен модел,то моя DENON 2700който в момента гледам цени 1750 е бюджетен модел.Не знам с какви колони си (което е в пъти по-важно от къв да е ресивер),но тези за които говориш са 3к+ DENON3700-2800ле.,мисля.И мислиш,че Y 685 не е бюджетен?

https://alexaudiovideo.eu/e-catalogu...amaha-rx-v685/
    И бюджетен съвременен модел защо трябва да е по-лош от небюджетен(уж)10 годишен.Сам виждаш,че дори като усилвател оценките са еднакви.
    В същото време сам си отговори на въпроса колко струва ресивер втора употреба в САЩ и защо хората не се редят на опашка а си купуват нови за колкото пари са решили.
    Преди време в едно Германско списание имаше класация за най -добрите стари коли ...при 3 годишните ,5 годишните,10 годишните.И забележката на автора беше,че за по-стари няма защото по-старите са в България.
    Тук беше,не знам дали още стои.
    https://autobild.bg/
    Този пост е редактиран от inches9; 09-08-22 в 10:41.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007
    Живее в
    София

Нали 685 е уж като 880 , а той е малко по така, но имат разлики в сравненията даже е 400w захранване 685, но май го купиха. От UK не слагат ли мито вече? По скоро бих взел Marantz 6та серия, ако изпадне на добра цена.

6. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

От UK скоро купихме един мултикукър NINJA за 500 лв.(тук е 700+) и нямаше мито,но рядко има доставки за бг.Има начини чрез фирми до които се изпращат и те доставят ,ама на мен ми ги поръчат и не мога да кажа точно как става.
    Когато нещо е като уж друго нещо а на съвсем различна цена значи не е това което си мислиш.Няма балами да дават да кажем двойна цена за същото нещо и то за продукти на една и съща фирма.
    А както казах какъвто и ресивер да си купиш ако колоните ти не са по-скъпи от него разликата вероятно ще остане само в рекламите.
    И ако ти чуеш разлика веднага ще те попитам за модела.............на колоните ,разбира се.

7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007
    Живее в
    София

Колоните са правени-предните с драйвери Visaton другите се Eltax , буфера е Kef. За мен стерео режима е по важен, но слушам с буфера иначе да бях взел стерео усилвател.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Не това което търся.
    Външна имат разлика с модела aventage 880 , но ВЪТРЕ ти писах няма разлика. Основната разлика е в цената и че на моделите авентаж на запада дават 3 години гаранция. Можеш да почетеш малко чужди музикални форуми , че тук пазара е доста къс на мнения от собственици. Най-голямата слава от средна хубост модели има 685 , поради факта , че има 1200 положителни мнения и доста малко негативни от хора ПРИТЕЖАВАЩИ ресивъра. Просто няма изявени фабрични дефекти като някои други марки. В режим стерео е високо класиран, в режим кино повече предпочитания има за Денон / заради калибровката/. Маранц е скъп Денон , една фирма са , плащаш за името малко повече.

- - - - - - - - - -

Колоните са правени-предните с драйвери Visaton другите се Eltax , буфера е Kef. За мен стерео режима е по важен, но слушам с буфера иначе да бях взел стерео усилвател.
    Вече има стерео усилватели със изходи за суб

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Slusatel Виж публикацията
    Маранц е скъп Денон , една фирма са , плащаш за името малко повече.
    Te може да се под една шапка, но във влагани компоненти, схематика и звучене, нямат нищо общо, така че плащаш за нещо съвсем различно, която и от двете марки да вземеш.
    npb и iveto харесват това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Както вече е доказано в режим Pure Direct усилвателите са по средата между трудноразличими и неразличими, изключение правят само "златните уши", към които принадлежат малка секта. Нататък, кой какви украси ще сложи в звука с тонкоректори и еквалайзери е друга тема.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

И кой го е доказал това нещо?
    От няколко години слушам Маранц, имал съм и Денон, вероятно след време пак бих си взел Денон, та не смятам да споря по темата.
    Който се колебае между двете, в нета има достатъчно информация за характера на звука и на двете марки.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Отдавна не съм се включвал, но ....
    Да и при ресийверите има леки разлики в звученето в зависимост от марката. Имал съм Yamaha, Pioneer, Denon, Marantz, Onkyo ....
    Различните марки предлагат също и различни типове калибрации. От там идват още разлики чуваемо. А при по горните модели тази калибрация става по гъвкави и по добра.
    Стъпалата се различават също. Някои като ги пуснеш на 5 канала и мощността им кляка рязко сравнено с на 2.

Иначе ннапример Денон и Маранц менютата са еднакви. На звук и поведение обаче са различни.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007
    Живее в
    София

Какво е мнението ви за Denon x2700H
    Заслужава ли си по високата цена от Yamaha v6a
    Този пост е редактиран от giorgo; 12-08-22 в 18:39.

16. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Въпреки,че съм притежател на D2700 не мога да ти отговоря на въпроса.Предполагам,че трудно ще усетиш разлика в звука ,особено ако не ги слушаш при абсолютно еднакви условия-тонколони,помещение и музика.
    2700 има възможност за калибриране на ниво(не знам как е при YAMAHA) ,HEOS също е много препоръчително,добър инфо дисплей.
    Това което си мисля за твоя случай е,че щом слушаш със суб е препоръчително суба да е със затворен обем(твоя?) и не мога да си представя какво дават основните колони.Аз не бих слушал с правени.Не,че съм сигурен,че готовите са по-добри,а това,че фирмите все пак влагат много пари за развойна дейност в т.ч. и за кутиите и как точно да бъде изградена архитектурата им и това което ще получа от коя да е поръчка едва ли някой ще има възможност да вложи толкова усилия за моя случай.
    Но дали са добри колоните ти знаеш само ти(и само твоята оценка е важна).Преценката бих я правил само в сравнение с концертната зала ,разбира се тук е важен опита.Другото е въпрос на вкус.
    Относно съчетанието на колони ,мисля че няма проблеми ,моите сателити и център също са ELTAX и не чувам никакво разминаване в тоналността.
    Сателитните (и центъра) възпроизвеждат други типове звук и за мен не е много важно дали са от една серия с основните.Може и да не съм прав,но след като не чувам каквото и да е дразнещо разминаване не ме интересува чистата наука в случая.

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Говорех за режим pure direct , обзалагам се че никой от вас няма различи никоя марка на блайнд тест
    https://www.head-fi.org/threads/test...-myths.486598/

18. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Slusatel Виж публикацията
    Говорех за режим pure direct , обзалагам се че никой от вас няма различи никоя марка на блайнд тест
    https://www.head-fi.org/threads/test...-myths.486598/
    Айде стига.
    Разликата е чуваема и за глухите на стадиона.
    https://www.youtube.com/watch?v=ALrE...nel=ShonBerger
    Пюр директа, освен да изолира корекциите не прави нищо друго.
    Нито променя типа захранване, нито променя схемата на усилвателната част, нито променя дъмпинг фактора, нито нищо.
    Ето и Маранц-Онкио https://www.youtube.com/watch?v=4d31...nel=ShonBerger
    Отново ушевадна разлика в звученето.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 5417
    Последно: 28-12-24, 17:40
  2. Blaupunkt LCD Телевизори - обсъждане и мнения
    От avalon4o във форум Други телевизори
    Отговори: 224
    Последно: 01-06-21, 14:50
  3. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  4. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе