Едно басче за бум-тряс ефектите също не е лошо да си добавиш в началото , после съраундите или Атмос колоните .
Примерно това , че е по-евтино , но това са само идеи !
Където и да ги чуеш в къщи звучат по друг начин, обикновено по-зле.Това Атмос по телефоните взеха да го пишат, баси стандарта.
Те 5 колони и два суба образуват нерви на жената ,ако се ъпгрейтна на 9....11 ,ще трябва с бронежилетка и каска да се прибирам![]()
Виждам, че повечето отговори са за ONKYO TX-NR 656 , явно за Denon AVR-X2300W няма подкрепа
Колега pablito1 всеки от препоръчваните ресивъри ще ти свърши работа за кино и Денон,Онкио, Ямахата и някой Пайнер , разлика в този клас може да усетиш в стерео при добри колони и добър слух . Помисли дали ще ти трябва пре-аут въобще .Не си писал колко е голяма стаята. Дали Сензор са чудесни колони за парите си слушам ги често при приятел , но без съраунд и суб няма ефекти при филмите.
хол 20 квадрата, за пре аута незнам, но после ако реша нещо и няма...
това компромис ли е:Onkyo HT-S9700THX 7.1ch Home Cinema Set Onkyo HT-S9700THX 7.1ch Home Cinema Set | Авител
Да , компромис е .
От къде тръгна , къде стигна- виж варианта дето ти го посочих е едно добро начало за бюджетна система , с ограничен бюджет на по-късен етап добавяш останалите колони .
Този пост е редактиран от svetlio1; 17-02-17 в 17:56.
Няколко въпроса, че всички дават идеи, но .....:
1, Изходите на ТВ какви са? А ТВ-то поддържа ли 4к и ако не плануваш ли покупка?
2, Какво ще се слуша/гледа? Т.е. музика или филми повече.
3, Какъв ще е източникът за филмите и в какви формати ще са?
4, А помещението колко е голямо /написал си сега видях/? Ще има ли място за добро разположение?
5, Колко е бюджета?
Идеята за използването на старите НЕО не бих я осъществил.
Samsung 7500, и музика и филми, в момента през плеъра на телевизора какъвто и филм да пусна 50GB картина перфектна, ама звук само от говорителчетата на TV-то
На ТВ-то ако може целия модел? На 3,4 и 5 не си отговорил?
Що да няма ? Ама цената е по-висока , а не получаваш много повече , поне за мен . В смисъл за теб е първи ресивър и няма какво да надграждаш , че да даваш повече само за ресивър .
- - - - - - - - - -
Става , ама за 20м2 как ще разположиш всичките колони , че да има ефект ? А и цената набъбна . Ресивър + колони +добавяне след време на още и няма да се натовариш финансово .
Здравейте, ходих по магазините с надежда да чуя Онкиото, но ми отказаха, не мога да ги разбера търговците по тези магазинчета, нали това им е работата, иначе ще им стои стоката по рафтовете. Успях да чуя Денона 2300 с колони Monitor Audio Bronze2, и сега как да преценя между това и Онкиото, което не съм чул с колони Дали, егати готиното.
- - - - - - - - - -
За Онкиото ми казаха,че е по-добре за кино, звучало по-меко, а пък Денона има pure direct и имаш чист стерео усилвател, ако искаш да чуеш чисто някое парче
Аз лично много пъти съм се опитвал да оценя Pure direct режимът, но за моите възприятия не е привлекателен. Има хора, които слушат музика изключително на този режим, но явно е въпрос на разбиране и възприемане на звука. Така че, ако можеш прослушай при някой приятел няколко типа музика в Pure direct и си прецени дали за теб е важно да го има.
И при Онкио има подобен мрежим - pure audio , но това са подробности . Предполагам за софийските магазини иде реч , понеже в провинцията става страшно , ако искаш да чуеш нещо конкретно .
В Авител ходи ли ?