Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 45
Like Tree2Одобрявам

Избор на аудиос-ма вкъщи

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Отговор: Избор на аудиос-ма вкъщи

Е , пак не се разбираме .
    Различни концепции , различен избор на компоненти , нищо , че иде реч за звук . Има разлика обаче . Професионалния звук е по-различен , меко казано .
    Размера на Ямахата не е малък , не са леки и не трябва да се слагат директно на маса , бюро . Звука им се разваля от вибрации , които предизвикват т.е. трябват стойки с подходяща височина или някакви антирезонаторни подложки . има си изисквания и за помещението - трябва да е акустично обработено , все пак това са студийни монитори . Ама са подробности , имащи пряко значение за звука от тях .
    За евтин вариант , ти предложих , виж ги , чуй ги и прецени . Варианта колони+усилвател ( ресивър ) е класика за дом.ползване !

2.  

3. Тук е от
    Mar 2017

Ахааа,виж това за вибрациите не го знаех,благодаря,за което !

А,някакви други предлижения да имаш? В момента ровя из нета да вида къде ги има и да ги чуя идните дни

4. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Само да искаш предложения , ама за 1000 лв да не прекалявам ! Просто искаш да се сравнява нещо от различни категории и област на използване , цената е по-малко важна в случая , а това е некоректно , най-малкото !
    За кое ровиш ? Ако е за F&N , има ги в София , в магазините за компютри .

5. Тук е от
    Mar 2017

Ааа,спокойно - прекалявай!
    Може пък компонентите и предложенията да ми допадне нещо.

Иначе да,в София съм и намерех в един квартал където ги има налични и ще ходя в четвъртък сигурно защото срядата съм на рабора,после уроци и то стана 11ч. вечерта

6. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Първо чуй компютърните колонки , после всичко друго .
    Него поне го има навсякъде и с голямо разнообразие по магазините за аудио-видео техника - колони + ресивър ( усилвател ) . И пак казвам , това е некоректно сравняване , освен ако се търси ниска цена и голям компромис . Но ако няма с какво да ги сравниш , може и да ти харесат как свирят .

7. Member
    Тук е от
    Feb 2016

Моето предложение е да не се хвърляш в дълбоките води на Хай-Файделити-то звук, а разумно да си спестиш малко пари. Нещо като това - Microlab SOLO 9C 2.0 - https://www.pazaruvaj.com/tonkoloni-...-0-p231350127/ вероятно би ти било предостатъчно за квартирата, в която се подвизаваш. Ето и видео ревю - https://www.youtube.com/watch?v=hWVDtHuzUjk Има вариант и за домашно кино - Microlab H 500 5.1 - https://www.pazaruvaj.com/sistemi-za...5-1-p18411488/

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

И моето предложение е в този смисъл и доста по-изгодно като цена и дори като звукови възможности , а и не само . Далеч съм от мисълта , че този модел на Микролаб , както и други , не става , но за да се прецени трябва да се чуе . Ние само даваме идеи и споделяме мнение , но парите и решението са на друг .

10. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Инвестирайте в хубав саундбар. За 1000 лв. има сносни.
    Ако ли не тонколони с вграден усилвател също ще свършат работа като тези
    https://www.amazon.com/Audioengine-P...5ddc90803f6175
    Не знам дали се предлагат е България, но тази марка си заслужава. Задължително гледайте да поддържат блу туут.

11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Къде го забихте човека с тия компютърни шитни ...
    Вече почти всики изветни имена в бранша амат активни модели
    -
    http://www.dali-speakers.com/loudspeakers/active/dali-zensor-1-ax/

Но за бюджет 1000лв аз лично бих предпочел комбинацията стерео усилвятел и Dali Zensor 3.

п.п. Пиша от телефона и първия път нещо излезе само едно изречение ...
    Този пост е редактиран от svetlio1; 22-03-17 в 20:32.
    tony34al и Ulfhedinn харесват това.

12. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Е , как къде ? По трънливия път на меломана . Ти видя ли от къде тръгна - студийни монитори ? Проучва варианти , така го разбирам или ни тества за компетентност , но не ми се вярва .
    Шитните свирят за парите си , но ....... С такива шитни тествам dsd файлове !

13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Живее в
    Usa

Musicworld.bg - ONKYO HT-S3800 (B)
    А нещо, такова?

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Като за идея , става , ама лично аз се съмнявам , че се търси такова в случая ( за музика предимно , поне засега ) . Но само предполагам , няма да го ползвам аз .

16. Тук е от
    Mar 2017

Един update.

Не успях да чуя тия компютърни колонки понеже 2та магазина,които локализирах бяха затворени в събота,странно. Както и да е де.

Успях да чуя Zensor 3 и JBL ARENA 180 BK и двете ми харесаха,но за тях трябва ресийвър. Dali-тата мога да си ги позволя понеже цената е за чифт( минуса е,че те също са букшелф / тъжно / а JBLките са за парче и ми скачат доста )и се връщам на оригиналната си идея за ресийвър. Тук възниква въпроса какъв да бъде той.

Първоначално мислих за Yamaha RX-V481.

P.S. - Не ви тествам,просто найстина се нуждая от съвет и проучвам варианти
    Този пост е редактиран от Mshinoda; 25-03-17 в 18:23.

17. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Ресивър за колко пари ? Ямахата бива , но за колоните ако са букшелф си трябват стойки , задължително . Ако си само фен на стереото , има и стерео ресивъри .

18. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Предната седмица в Мол Сердика имаше Sony str dh1060 за 700лева -по -висок клас е, за същите пари.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на сателитен приемник / FAQ - избор, препоръки
    От hristoslav2 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 2
    Последно: 30-10-13, 20:31
  2. избор на ТВ, кой ли от голямия избор на пазара
    От sa6o_767 във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 20-12-11, 20:49
  3. мрежа вкъщи
    От arhivator във форум Мрежи
    Отговори: 9
    Последно: 18-04-07, 00:10
  4. Отговори: 11
    Последно: 05-09-06, 02:35
  5. wi-fi вкъщи
    От pro във форум Общ - софтуер
    Отговори: 6
    Последно: 21-07-05, 19:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе