Здравейте на всички.
Искам да си купя аудиос-ма за вкъщи,но понеже чета много различни мнения( а и как иначе). Надявам се мненията ви да ме доведат до някаква логична и практична мисъл.
Така,предимно ще пускам музика,рядко гледам филми (не,че не се случва),но просто е малко по-рядко. А буквално музика трябва да звучи много често.
Бюджета е до 1000лв. Първоначално бях решил да взема аудио-видео ресийвър и в последствие да upgrade-на с колони 5.1, но пък за това нещо ще ми трябват и клекнат едно 2бона, а и живея на квартира и не ми се занимава да се трупам с огромна и излишна техника. Порових и видях,че има сравнително сносни студио монитори за по 400-500лв парчето,което пък ми е по джоба. Ходих в магазина на Ямаха и успях да чуя HS8 модела. На мен изключително много ми харесаха какъв звук извадеха,но разбира се не се хвърлех на първото нещо,което видях и чух. Гледах в нета и харесах също PreSonus Eris E8. Минуса е,че тях няма как да ги чуя. Иии не искам да купувам такава техника на документи,понеже смятам,че колони се избират с уши.
Предимно ще слушам музика и от време на време ще си пускам някакъв филм.
Според вас заслужават ли си тия активни колони и ако не,защо и какво бихте препоръчали?
Ще следя до края на месеца и в началото на но Април ще се реша