Страница 4 от 8 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 117
Like Tree40Одобрявам

Помощ за избор на букшелф колони

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2017

Отговор: Помощ за избор на букшелф колони

inches, прав си. Аз повече питания нямам. Мобе би трябваше да се допитам и за ресивър преди да взема. Не знам какво е heos. CD, radio и usb не ми трябват.

Би ми било интересно да разбера каква е разликата между tidal > PC lan карта > тошлинк оптика > цифров дак на ресивър и tidal > lan карта на ресивър > цифров дак на ресивър.

А за усилвателя имам усещането че след някоя друга година ще го сменя. Какъв е проблема да го продам и да взема друг? Не очаквах по форуми да получа толкова информация, за това не тръгнах от тук. Няма значение, опита си е опит. Нека първо му се нарадвам на това което имам. Не съм спестил 400лв. Грешен е изказа. Даже над 500лв не ми се даваха, но, реших да взема нещо топ в класа си точно заради това че няма морално остаряване. Надскочих много бюджета си там. Не съм разглеждал детайлно твоето предложение за Marantz Melody X M-CR612, В hifi fabrik е с 270лв по скъп от моя маранц.

За моралното остаряване на PC не ми се говори, то това PC струва към 10 бона някъде. Аз PC-та сменям през поне 10 години.

Това морално остаряване ме насочи точно към стерео ресивер между другото. Не исках hdmi, blutooth и т.н. Там винаги има нови стандарти и ъпдейти. Докато стерео-то си е стерео.

В крайна сметка, това което имам го имам. Не съм човек който пренарежда из основи всичко за някаква конкретна цел. Сигурен съм че ще взема отделен медиа стриймър по някое време. Аз съм и писал по назад за това. Проблема е че той също ще се трябва да се ъпдейтва, но както и да е. PC ми трябва постоянно като съм в къщи и прецених че е най доброто решение това което направих.
    Ако бях питал предварително, може би щеше да е друго, но тогава пък нямаше да мина през целия ексиърънс през който минах докато стигнах до текущите си заключения. В крайна сметка кога е било, човек от първия път да улучи точно това което няма да смени никога? За да стане - трябва опит. А опита се трупа с проби-грешки. Целта трябва да е да се минимизират грешките и да се извлича максимално опит от взетите решения, щото има хора дето не трупат опит, а постоянно правят грешки.

Цитат Първоначално публикувано от inches9 Виж публикацията
    ....
    И моля да бъда извинен,че го пиша пак...
    За мен музика и компютър са несъвместими неща...Разбира се ,че веднага може да ме опровергаете и да направите комбинация от еди кви си елементи ,звукови карти и.т.н.
    ....
    Та...моя съвет е към колегите които дават мнения да избягват темите как се слуша музика от компютър,а да кажат на питащия как елементарно може да го направи без.И това да му доставя удоволствие,а не безкрайни проблеми.
    Дали някой е съгласен или не е друга тема(която вероятно ще се повтори със....следващото питане).
    Отворен съм за предложения, винаги съм бил. Аз няма как да знам за разлика във звучене между PC и истинска аудио система, понеже никога съм нямал истинска аудио система. Предполагам се губи нещо от сорта на динамика, понеже аналоговата част при мен е игнорирана. Ако толкова има разлика, без значение дали моите уши ще я усетят - не бих отлагал много бъдеща покупка на network streamer.
    А те моите уши чуват. Зарядните вкъщи като заредят телефоните, ел, книгите и т.н - само аз ги чувам как бръмчат и откачам докато не ги намеря и махна от контакта.
    Този пост е редактиран от nixel; 18-12-22 в 14:51.

2.  

3. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

При оптиката/toslink има винаги преобразуване на сигнала в двата края. Предимството е, че не се влиае от ел.магнитни смущения. Но, повечето са ограничен до 96Khz/24 bit.
    Точно това свързване използвам към компютърът (RT1220) > усилвателя. Но PC-то не го използвам сериозно за слушане на музика, a DAC-a ( от подписа)

При коаксиалния кабел е 192Кhz/24 bit.Само PCM (за DoP DSD). Но се влиае от смущения. Предимството, е че могат да се използват по дълги кабели преди да затихне сигнала.

4. Banned
    Тук е от
    Aug 2020

Препоръчвам ти когато имаш възможност да видиш HEOS.Не твърдя,че това е най-доброто тъй като не знам какво е на YAMAHA ,нито на останалите.
    Дори не се интересувам много как точно и дали само с него може да се слуша и в други стаи...и така.
    Но очевидната полза е ,че когато имаш програмката на телефона си може бързо да сменяш между радиостанциите,както и м/у платформите-TIDAL/DEEZER и която си поискаш.И освен това дори не си зависим от телефона в случай ,че искаш да си пуснеш последното слушано,включваш ресивера и музиката тръгва.
    Сега си представи как правиш това от компютъра.
    Разбира се това е едно опростенческо обяснение,но целта е да изпитваме удоволствие от музиката,а не да се мъчим с техниката.
    И все пак Вие(по младите) в това отношение сте щастливци.Ако знаехте как се пуска музика от ролков магнетофон(тогава друго нямаше,дори и радиостанции)след това касети,дали на дек или малка уредба и как се поправя механиката при повреда.....
    Освен това една касета беше 7лв.(най-евтината),със запис 15-при средна заплата 200лв. за 1 час музика с шум,дори и в най-скъпите касети и с най-добрите декове с DOLBY(това е най-известното приложение на DOLBY) ,а нямаше как да имаш музика без да платиш за запис(в повечето случаи).
    Разбирам,че pc което струва 10 бона може да се сменя на 10 години.Аз говоря в общия случай.Да не говорим,че могат да възникнат и физически дефекти,при лаптоп още повече,дори да му се разбият пантите и др. подобни.И не знам колко компа съм сменил,а ресиверите си остават,дори и да са в друго помещение.

В крайна сметка кога е било, човек от първия път да улучи точно това което няма да смени никога? За да стане - трябва опит. А опита се трупа с проби-грешки. Целта трябва да е да се минимизират грешките и да се извлича максимално опит от взетите решения, щото има хора дето не трупат опит, а постоянно правят грешки.
    Ами правят се грешки.Аз също правя.Например с климатици LG ,както и първият 3d телевизор на SAMSUNG C7000....3d не знам колко гледах,ама беше edge led,нещо към момента което не бих си купил,освен 32'' за кухнята.И когато стане въпрос ги казвам,защото ролята на форума е да помагаме на другите,а не да си харесваме винаги своето.Аз като си харесвам нещо не ме е грижа кой какво ще каже за него.....в случай,че не подвежда други потребители.

Предполагам се губи нещо от сорта на динамика, понеже аналоговата част при мен е игнорирана. Ако толкова има разлика, без значение дали моите уши ще я усетят - не бих отлагал много бъдеща покупка на network streamer.
    За да не навлизаме в дебрите на теорията,която съм чел на времето внимателно,но не съм сигурен,че мога да обяснявам....hz,db и.т.н.,мисля, че по-важното е,че с аудиотахника за 1 500 лв. без колоните си в джаза,а че има компютър с който можеш да направиш същото е ясно,но не ми е ясно и нямам желание да мисля дори колко струва и кога трябва да го сменя.
    За лекотата на боравенето с едно съвремено устройство и дали има нещо общо с това което е във вариант с компютър мисля,че ще разбереш когато се запознаеш с HEOS или коя да е подобна система .
    И както казах,целта ми не беше да те упреквам в кво да е,а тези които предлагат на някой кви да са програми ,връзки подтискане на шума....и др....най-напред да се запознаят с това за което говоря.Повечето хора тук питат за техника с ниски(или според нас нормални)цени и да ги вкарваме във филма с компютрите не виждам логика.Въпреки,че често въпросите им започват какъв комп имат и как го използват за a/v....Всеки си мисли,че като направи малко подобрение на компа и е в джаза,а на практика вероятно с това ще почнат неволите му....и то само в случай,че все пак е запознат...ако трябва по обясненията тук да гради системи направо ми е мъка за човека.

п.с. И това го казвам,защото темите се четат от много хора,вкл. и такива които не са отворили тема но може да имат интерес.И те трябва да са наясно с нещата.Което е особено важно за тези които са в началото наа пътя.
    Този пост е редактиран от inches9; 18-12-22 в 16:50.

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2017

Цитат Първоначално публикувано от tek Виж публикацията
    При оптиката/toslink има винаги преобразуване на сигнала в двата края. Предимството е, че не се влиае от ел.магнитни смущения. Но, повечето са ограничен до 96Khz/24 bit.
    Точно това свързване използвам към компютърът (RT1220) > усилвателя. Но PC-то не го използвам сериозно за слушане на музика, a DAC-a ( от подписа)

При коаксиалния кабел е 192Кhz/24 bit.Само PCM (за DoP DSD). Но се влиае от смущения. Предимството, е че могат да се използват по дълги кабели преди да затихне сигнала.
    Аз не че съм капацитет, но доколкото знам CD качеството по стандарт е 44Khz/16bit.
    А тези битове доколкото съм чел нямат общо с качеството на звука. Те имат отношение към dynamic range-a в аудио записа. Един бит по спомен се равнява на 6db. 16bit могат да носят 96db разлика, което е повече от достатъчно. Няма песни с такъв голям диапазон на звука. А херцовете винаги означават честота. Тока е 50херца - или 50 трептения на синусоидата в секунда. Тези 44khz стандарт в CD аудиото означават че 44,000 пъти в секунда се мери звуковата вълна за да може по късно да се възпроизведе. Колкото повече мерения има - толкова по малко се интерполират данните. То всъщност се интерполират само ако се прави re-sampling на данните.

Сега ще кажете как може да казвам че не разбирам, а то не е баш така. Еми професията ми е такава. Работя с данни. Обработвам данни. Знам какво е интерполация/екстраполация, знам как се записват и пресъздават криви. Знам какво е честота, имам си и някакво бегло понятие от други свързани неща. Знам че проводниците носят електромагнитни смущения. Знам какво е потенциална разлика, имам си на идея как работи тока, термодвойки и т.н. В смисъл че нещата които говорите не са ми съвсем непонятни. Не съм се занимавал с аудио и не съм задълбавал в темата, но съм технически грамотен за да мога да разбера начина на работа на техниката.
    Затова правя аналогии с това което знам, макар и в друга област. Според мен тези битове и херцове нямат кой знае какво значение, даже е хубаво да не се бутат, за да не се модифицира сигнала допълнително. По скоро трябват хубави нискоомови кабели и висока честота на предаване на данни, за да може сигнала да се пресъздаде така както е записан. По хубав от записаното няма да стане така или иначе.
    Затова tidal звучи по добре от spotify, защото битрейта е доста по висок. И освен това явно са имат аудиото в некомпресиран вариант или в ниска компресия, защото стерео каналите са добре разграничени, не са пестили място със смесване на ляв десен канал явно.
    Наясно съм че Windows-а по принцип смесва аудиото и вкарва допълнително проблеми. Това е доста стара тема. Наясно съм че процесорите с променлива честота (то май вече всички са такива), влияят на всички процеси в компютъра. Наясно съм че Windows не е RTOS (real time OS) и това допълнително влияе на аудио процесинга. Затова винаги имам хубава аудио карта. С вградените винаги е зле положението.
    Затова си знам че мрежов стриймър ще се купува. Но чист стриймър, ако има само един мрежов вход и един цифров изход - най добре.

inches, и аз харесвам удобствата. Знам че ще ми допадне една такава глезотия като хеос-а. Но аз не съм човек който постоянно слуша музика. На мен просто работата ми е компютърна и слушам музика между другото. Не съм от хората които сядат на дивана с идеално центрирани колони само за да се наслаждават на музиката. Сега не го казвам с цел да пренебрегна някой. Всякакви хора има с всякакви си идеали. Пък може след време и аз така да стана, знае ли човек. Както споменах имам слух и чувам доста нечуваеми неща за другите, но вече съм на 42 и не знам докога ще ми е добър слуха.
    Много добре знам какво е магнетофон, плоча, финезия, и ранните стерео декчета.
    Прегледах то този модел който ми даде по рано. Еми ти ми предлагаш да взема class D amp, срещу моя class AB. И аз се зачудих как може една фирма сама да се конкурира. То просто няма как да се предложи продукт с много функционалност на малко по висока цена. Нещата струват колкото струват. Не може един продукт да има 2 пъти повече компоненти, но да е малко по скъп. Неминуемо ще е поне два пъти нагоре. HEOS-a като цяло хората не го харесват. Всички предпочитат Connect app - Spotify connect, Tidal connect. Така user experience-a си остава същия както в оригиналното приложение.
    Мисля че допълнителен стриймър ще е по добрия вариант. Argon Audio Solo или ifi Zen Stream

6. Banned
    Тук е от
    Aug 2020

Еми ти ми предлагаш да взема class D amp, срещу моя class AB. И аз се зачудих как може една фирма сама да се конкурира. То просто няма как да се предложи продукт с много функционалност на малко по висока цена.
    Като чета всичко което си написал,мисля че разбираш,че х-те на хартия не могат да се пренесат в практиката.
    Лимитиращо във всяка аудиосистема са колоните!!!Няма да давам къде е написано,ако не си убеден търси ,слушай....
    Това което се опитвам да ти кажа е,че няма как с колоните за които говорим да чуеш значителна разлика с кой да усилвател(ресивер).За това ,ако имах лимит напр. 4000 лв щях да дам минимум 2500 за колони и 1500 за останалото.Ако направиш обратното(както ти желаеш-топ усилвател и отделен стримър с по-слаби тон колони) резултатът ще е по-лош.А дали това ще го долувим на слух,особено когато двата варианта не са един до друг,и не слушаме отделни изпълнения и то с превключване е друга тема.Изсвестно е също,че паметта за звука (за разлика от тази за картината) при повечео хора е по-слаба и дори когато някои казват иди чуй колоните има проблем,че няма как да чуеш колоните на едно место,т.е. в една зала(с нейната акустика),с еднакви изпълнения ,разбира се,тонколоните да са разработени*а не извадени от кашона) и да си сигурен дали паметтта ти за звука е идеална.
    За това по-горе казах,че когато преди година избирах колони много ми помогнаха линковете на колегата от Y tube през слушалки.Не става въпрос ,че ще ччуеш качеството 1 към 1,а за това,че се усеща разликата в звученето към моите препочитания,защото хората слагат колоните по един и същ начин,в една и съща зала(и което е по-маловажно за мен,но има значение)с един и същ усилвател.
    Същото е и за музиката от компютър-не става въпрос ,че няма как да стане,а за това на каква цена и с какви главоблъсканици .
    И дори тогава когато сме си купили най-добрия усилвател (дори 10к+) колоните за хилядарка ще са като ''макарон в устата на Мона лиза''.
    От написаното следва ,че всички които сега започват бива да осмислят предварително целите и лимитите си.И....,че въпроса в темата ''Какви колони (до към 1000лв.) да си купя,без да става въпрос за останалото обрича цялата работа на големи трудности ако разглеждаме отношението качество/цена на цялата система.
    И не казвам,че накрая няма да си доволен от резултата.Важното в случая е какво е можело да стане за подобна сума,както като качество,така и удобство.
    .........
    А отделните компоненти никой не спори,че в общия случай са с по-високо качество,но пак поне на мен ми създават неудобство.Скоро си взех нов тв шкаф.И добре,че жена ми има търпение да оправя кабели.Да не изреждам устойствата с техните захранвания и връзки,но дори и без компютър(там) е нещо ужасно.Написаното в подписа ми е само част,трябва да прибавим и у-та на оператора на тв-я(отделни са ,за съжаление за нета и тв-та)както и кабелите към всички 7 колони(това поне няма да го имаш)
    А за последствията които може да сътвори цялата тая какафония си написал и разбираш по-добре от мен!!!
    ..........
    И ако искаш да чуеш техниката за която си платил с ушите си трябва да се прицелиш в друг клас колони,напр.(не е предложение,а препратка към класа):
    https://avelectronics.bg/index.php?_...ice&order=DESC

И да...знам,че на това место много вече подскочиха,кви са тия скъпи колони,ама ''скъпото'' е относително понятие
    https://www.avitel-bg.com/dali-epicon-2

И...ако на някой му се струва,че една колона е проста работа и ''би трябвало '' да е евтина да погледне и цените на акустичните панели....които са в пъти по-важни за малки стаи,поради спесификата на звука.
    Този пост е редактиран от inches9; 19-12-22 в 11:34.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2001

Като чета всичко което си написал,мисля че разбираш,че х-те на хартия не могат да се пренесат в практиката.
    Лимитиращо във всяка аудиосистема са колоните!!!Няма да давам къде е написано,ако не си убеден търси ,слушай....
    Това което се опитвам да ти кажа е,че няма как с колоните за които говорим да чуеш значителна разлика с кой да усилвател(ресивер).За това ,ако имах лимит напр. 4000 лв щях да дам минимум 2500 за колони и 1500 за останалото.Ако направиш обратното(както ти желаеш-топ усилвател и отделен стримър с по-слаби тон колони) резултатът ще е по-лош.
    Зависи, моя опит показва обратното, че евтин усилвател и източник обезсмислят по-скъпи колони.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от pip00 Виж публикацията
    Зависи, моя опит показва обратното, че евтин усилвател и източник обезсмислят по-скъпи колони.
    Всяко нещо като евтино/скъпо е относително.
    Тук няма да слагам моя опит,просто защото мисля,че това е твърдение което няма нужда да доказвам....вероятно материали по темата има хиляди.
    И дори ако не търсим ''хиляди'' а прочетем краткия извод от тук например!
    Тонколоните са крайния фактор от всяка музикална система който определя качеството на звука.
    https://www.avitel-bg.com/news.php?news=12
    Този пост е редактиран от inches9; 19-12-22 в 11:48.

10. Member
    Тук е от
    Apr 2001

Аз мислех, че форума е за споделяне на личен опит и мнения.

11. Banned
    Тук е от
    Aug 2020

Може,ама когато десет човека кажат различния си ''личен опит'' на кого вярва питащия?
    Долното е тъп английски хумор и няма за цел да обиди когото и да е:
    * Колко участника в интернет форум са необходими за да сменят една крушка?
    * Отговор: 1,193
    *
    * 1 сменя крушката и пише във форума, че крушката е сменена.
    * 12 споделят подобни техни дейности по замяна на крушки, които са извършили някога.
    * 7 предупреждават, че смяната на крушки може да бъде опасна.
    * 27 намират граматически грешки в предишните съобщения
    * 53 започват да спорят за тези граматически грешки
    * 156 пишат до администраторите на форума за недопустимото обсъждане на замяната на крушки във форума
    * 41 човека поправят граматични и стилистични грешки в темите на тези, които преди това са намирали граматични и стилистични грешки
    * 109 се опитват да пренесат обсъждането във форумите на друг сайт.
    * 203 се опитват да им обяснят, че не трябва да е в този сайт, а в друг сайт
    * 111 пишат, че всички ние използваме крушки и е напълно допустимо да се пише за тяхната замяна в този форум.
    * 306 спорят, къде е по-добре да се купуват крушки и какви методи за тяхната замяна са по-ефективни, кой крушки се сменят лесно и кои - не.
    * 27 изпращат линкове на сайтове, където могат да се видят различни модели крушки.
    * 14 съобщават, че тези линкове не работят и изпращат правилните линкове.
    * 3 пишат, че са намерили на тези сайтове материали, касаещи форума и правещи обсъждането допустимо.
    * 33 сортират всички предишни мнения, събират ги в един голям текст и накрая добавят своето мнение.
    * 12 заявявят, че напускат този просташки и некадърен форум завинаги, защото не могат да понасят нито dir.bg, нито хората, които пишат във форума.
    * 4 предлагат да се напишат FAQ по въпроса с крушките и тяхната подмяна.
    * 25 предлагат да се направи отделен форум по този въпрос.
    * 47 заявяват, че нов форум не е необходим.
    Та за това гледам да дам препратка към там където е казано ''кратко,ясно...и трогателно''.

12. Member
    Тук е от
    Apr 2001

Не съм написал, че твоето е грешно, а че моето е различно. Колкото до чуждите мнения мен повече ме интересува кой стои зад тях, а не броя им (нищо лично).

13. Banned
    Тук е от
    Aug 2020

Разбирам,че не е лично.Съвета ми е в такъв случай да започнеш да четеш неща които са авторски,а не мнения във форуми,където разлика между 9 инча и 9 инча и половина няма.Всички прилики с филма ''9 седмици(и половина)''са случайни.
    Може и да има,но като нямаме основата трудно ще я разберем.
    И аз изобщо не броя кой зад кое мнение е(често се случва десетина да одобряват мнения на опонента ми).Важното в такъв случай е дали знам това за което говоря (и)от достоверни източници или от скромния си личен опит.
    И нама лошо да има различни мнения,въпреки че не съм съгласен ти трябва да си кажеш мнението такова каквото е.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2001

И нама лошо да има различни мнения,въпреки че не съм съгласен ти трябва да си кажеш мнението такова каквото е.

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2017

В голяма грешка сте. Всички лични мнения са верни. Няма такова нещо като грешно мнение. То затова е мнение, защото е лично - субективно.
    Специално в аудиото не мисля че е възможно да има обективни мнения освен ако не са чисто технически.

Аз понеже съм се занимавал и с фотография, там е същото. Обективите са по важни от апарата, защото там е рисунъка на картината. Както тука е с колоните. Но само с обектив не става. Целия контрол на експозиция, бял баланс, цветна температура, шумоподтискане и т.н. е във фотоапарата и матрицата му. Та тука е същото.
    Имам един варио обектив за 500лв който прави страхотни снимки, но имам и един твърд 55мм който си беше пара, май към 1800 дадох за него. Голяма диафрагма, светъл и супер специфичен рисунък. Снимките с него са наслада. Докато евтиното варио е качествен, но скучен.

Както всеки обектив има сигнатура на рисунъка, така и всяко ОТ има звукова сигнатура. Но техниката която управлява целия процес трябва да е безкомпромисна.
    Качеството на звука е логично да идва от ресивъра/усилвателя и източника преди него, докато колоните дават специфичния си оттенък.
    Това че авител са написали тяхно си мнение, не ме вълнува. Не ми се струва правилно, понеже технологиите в ОТ са страшно разнообразни. Не може да се сравнява качество на две различни неща, направени по различна методика и с различна цел. Както не може да сравняваме class D шим усилвател с class AB. Но можем да сравним по качество два AB усилвателя. Те правят едно и също по един и същ начин. Разликата е в качеството на компонентите и цялостната реализация.

Сигурен съм че има евтини ОТ които не могат да възпроизведат като хората сигнала който им се подава! Но над определена цена вече говорим за характер на звука. Базовите критерии за звук няма начин да не са постигнати. Така че авител са прави ако говорим за бюджетни колони. От всички ревюта, видеа и т.н. бюджетни се водят под 400-500лв за чифт
    Този пост е редактиран от nixel; 19-12-22 в 14:51.

17. Banned
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от nixel;1047590
    Специално в аудиото не мисля че е възможно да има обективни мнения освен ако не са [B
    чисто технически[/B].

Аз понеже съм се занимавал и с фотография, там е същото. Обективите са по важни от апарата, защото там е рисунъка на картината. Както тука е с колоните. Но само с обектив не става. Целия контрол на експозиция, бял баланс, цветна температура, шумоподтискане и т.н. е във фотоапарата и матрицата му. Та тука е същото.
    Както всеки обектив има сигнатура на рисунъка, така и всяко ОТ има звукова сигнатура. Но техниката която управлява целия процес трябва да е безкомпромисна.
    Качеството на звука е логично да идва от ресивъра/усилвателя и източника преди него, докато колоните дават специфичния си оттенък.
    Това че авител са написали тяхно си мнение, не ме вълнува. Не ми се струва правилно, понеже технологиите в ОТ са страшно разнообразни. Не може да се сравнява качество на две различни неща, направени по различна методика и с различна цел. Както не може да сравняваме class D шим усилвател с class AB. Но можем да сравним по качество два AB усилвателя. Те правят едно и също по един и същ начин. Разликата е в качеството на компонентите и цялостната реализация.
    Сам написа,че динамика(отношение сигнал/шум) над 96db човешкото ухо трудно усеща,а сега казваш противното-че само техническите х-ки са важни.
    В аудиотехниката има много неща които не могат да се измерят с hz,db ,w.......
    След като си се занимавал с фотография колко апарата с apsc сензор побеждават mediumformat или fullframe сензорите?
    https://www.dxomark.com/cameras/laun...taType=rankDxo
    И там всички мнения са важни,но някои са по-важни от другите,като тези на DXomark.Дори на всички останали тук вкл. моето,ама взети заедно.
    В Авител са казали с едно изречение общоизвестна истина,и всеки може да им вярва или не.Особено,ако има достаъчно наблюдения или знания за противното.
    Това за тонколоните и усилвателите не подлежи на съмнение и аз също гледам тук кой говори противното,просто за да знам на кой да вярвам като чета отзивите му за дадена техника.Предполагам,че е майтап...
    Освен технически характеристики е добре да се заинтересуваш и от акустиката,която е съвкупност от у-ли,колони и помещение.Мисля,че въпреки,че не е по темата точно-слушане на музика напр. , в този канал има доста полезни неща и аз дори не се наемам да обяснявам,все още считам че ми е малък хабера...
    т.е. колкото повече научавам разбирам още колко не знам
    https://www.youtube.com/@blackroom-theaters/videos

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2017

Аз съм лаик, вие ще кажете прав ли съм. Това съм разбрал досега от четене из чужди форуми, гледане на ревюта и сравнителни записи. Все лични и различни субективни мнения.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 8 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на колони § ресивър
    От emil13 във форум Тонколони
    Отговори: 13
    Последно: 04-10-13, 12:03
  2. Букшелф колони и домашно кино
    От myamakov във форум Тонколони
    Отговори: 3
    Последно: 10-06-12, 10:35
  3. Купувам букшелф колони
    От prince във форум Купува
    Отговори: 3
    Последно: 28-01-12, 14:00
  4. Помощ с избор за рисийвър и колони.
    От Aikz във форум Аудиотехника
    Отговори: 6
    Последно: 21-12-11, 18:07
  5. Отговори: 13
    Последно: 26-04-10, 12:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе