inches, прав си. Аз повече питания нямам. Мобе би трябваше да се допитам и за ресивър преди да взема. Не знам какво е heos. CD, radio и usb не ми трябват.
Би ми било интересно да разбера каква е разликата между tidal > PC lan карта > тошлинк оптика > цифров дак на ресивър и tidal > lan карта на ресивър > цифров дак на ресивър.
А за усилвателя имам усещането че след някоя друга година ще го сменя. Какъв е проблема да го продам и да взема друг? Не очаквах по форуми да получа толкова информация, за това не тръгнах от тук. Няма значение, опита си е опит. Нека първо му се нарадвам на това което имам. Не съм спестил 400лв. Грешен е изказа. Даже над 500лв не ми се даваха, но, реших да взема нещо топ в класа си точно заради това че няма морално остаряване. Надскочих много бюджета си там. Не съм разглеждал детайлно твоето предложение за Marantz Melody X M-CR612, В hifi fabrik е с 270лв по скъп от моя маранц.
За моралното остаряване на PC не ми се говори, то това PC струва към 10 бона някъде. Аз PC-та сменям през поне 10 години.
Това морално остаряване ме насочи точно към стерео ресивер между другото. Не исках hdmi, blutooth и т.н. Там винаги има нови стандарти и ъпдейти. Докато стерео-то си е стерео.
В крайна сметка, това което имам го имам. Не съм човек който пренарежда из основи всичко за някаква конкретна цел. Сигурен съм че ще взема отделен медиа стриймър по някое време. Аз съм и писал по назад за това. Проблема е че той също ще се трябва да се ъпдейтва, но както и да е. PC ми трябва постоянно като съм в къщи и прецених че е най доброто решение това което направих.
Ако бях питал предварително, може би щеше да е друго, но тогава пък нямаше да мина през целия ексиърънс през който минах докато стигнах до текущите си заключения. В крайна сметка кога е било, човек от първия път да улучи точно това което няма да смени никога? За да стане - трябва опит. А опита се трупа с проби-грешки. Целта трябва да е да се минимизират грешките и да се извлича максимално опит от взетите решения, щото има хора дето не трупат опит, а постоянно правят грешки.
Отворен съм за предложения, винаги съм бил. Аз няма как да знам за разлика във звучене между PC и истинска аудио система, понеже никога съм нямал истинска аудио система. Предполагам се губи нещо от сорта на динамика, понеже аналоговата част при мен е игнорирана. Ако толкова има разлика, без значение дали моите уши ще я усетят - не бих отлагал много бъдеща покупка на network streamer.
А те моите уши чуват. Зарядните вкъщи като заредят телефоните, ел, книгите и т.н - само аз ги чувам как бръмчат и откачам докато не ги намеря и махна от контакта.