@nixel, чудя се защо си усложняваш толкова живота, ами не си вземеш едни хубави слушалки...
@nixel, чудя се защо си усложняваш толкова живота, ами не си вземеш едни хубави слушалки...
Apsc, medium format и full frame са коренно различни неща направени за различни цели. Не можеш да ги срав яваш директно. То даже обективите им са различни.
Дай да сравним Хъбъл с камерата на телефона ми.
Как може да сравниш букшелф с правостоящи? Или 7.1 система със стерео система?
Не съм казал че само техническите характеристики са важни.
- - - - - - - - - -
Еми слушалки имам 4бр. Какво пречи да си начешя крастата за hifi система?
Имам усещането че темата трябва да се заключи. Много ми беше полезна. Нямам нищо против никой. Не искам да се превръща в спорилня.
Всеки си има неговото виждане. Няма прави и грешни.
В крайна сметка целта на темата е постигната и започна да се изражда.
Ако аз съм причината за тази молба обещавам да не пиша повече в темата.И винаги си спазвам обещанията.
Успех с избора!
Правилно си стигнал до термина сигнатура , затова ти препоръчах да отидеш в магазина и да чуеш 2-3-4 чифта и който ти хареса и ти е по джоба - това е. По цифри в таблици или на принципа по-скъпото е вероятно по-хубаво не винаги се получава.
Аз съм си причината. Просто съм си такъв. Не приемам чужди мнения за даденост. Крив съм и искам сам да достигна до заключения, а не да вярвам на чужди мнения, без значение кой ги е казал, написал и колко опит има. Имам база, имам аналитично мислене и вярвам във възможностите си. Това винаги ме е предпазвало от чуждо влияние и ми е повлияло на начина на работа и вземането на правилни решения. Аз в много аспекти съм се доказал с това. И в личен план и в професионален.
Нямам нищо против да пише който и да е. Не съм човек който омаловажава чуждото мнение. Всяко мнение е ценно. От всеки коментар може да се научи нещо.
Това че аз не съм съгласен с някои неща не значи че съм прав.
От другия край на България съм. В София ми е пределно ясно че всичко става лесно. Не съм гледал цифри за тонколони, гледам само ревюта и лични мнение, обяснения какъв е звука, както и сравнителни аудио тестове 1:1 с други озвучителни тела.
Напълно съм наясно че може да не си улуча точно това което търся от първия път. В крайна сметка до 14 дена имам право да ги върна. Доста хора точно така правят. В щатите има магазини със 30 или 60 дена право на връщане и то с фиксирана доставка 10$ което е нищо за големи и тежки тонколони. И там масово така правят - поръчват 2-3 комплекта, слушат тестват, връщат което не им пасва, вземат други и т.н. Там една финална покупка на тонколони може да отнеме месеци по този модел. Тука с 2 седмици малко е сложно. Затова ги гледам/чета, какво са взели, как описват звука, какво са слушали, и т.н. И мисля че съм взел правилното решение. Но и да не съм - мога да ги върна. Не е като с жената - като се ожениш после да ти вземе апартамента.
По ценно от опита няма.
- - - - - - - - - -
Снощи установих че блутут аудиото ми вкарва леко пращене във високите честоти. Същите слушалким, но по кабел няма този проблем. Иди търси сега слушалките ли им стана нещо или на тоя блутут трансивър нещо му стана.
Казах ти - довери се на ушите си, няма значение колко хубави или лоши са моите ОТ за теб - ти ще ги чуеш по различен начин. Ревю лошо няма да намериш , повечето сайтове за ревюта пари вземат от производителите и няма как да ги оплюват. Мнения от хора - субективни са винаги, скоро си купих един чифт тонколони за Атмос / свирят само в режим на филм / с много добри отзиви за тях / някои ги ползват за букшелф/ - е няма такъв боклук за 200 паунда, но мен не ме бърка щото Атмос ефекта не изисква кой знае какви качества.Ама отзивите от проверена покупка в RS от хубави , та по-хубави....
Не е, само до динамичния обхват .Увеличават се точките на дискретизация. т.е имаме по-точен звук с по-малко изкривяване, освен по голямата динамика.
Не случайно и доста хора слушат DSD. Макар и да не съм фен на формата. Защото, го има в ограничени стилове музика: (джаз, класика, опера) и в малък каталог.
За да имаш възможност да чуеш разликата, обаче трябва аудио оборудването да може да го "просвири"
14 reasons why HI-RES AUDIO is DEAD (for the mainstream)
Все пак, не всичко е висока резолюция (Hi-res). Защото решаващ е "мастера на записа в студио" Който ако е записан зле или смесен. (loudness war). Колкото и да го разпъваш , като краен резултат, ще се получи едно голямо нищо.
Същото се отнася за старите филми, които ги ъпскейл-ват на 4K с "измислен" HDR.
DSD е същото като кабел за 200 лв метъра - нищо повече не се чува с човешко ухо от сд
Да , да и ако не усетите голяма разлика вижте си добре кабелите да сте ги обърнали срещу посоката на тока