Ок, де! продължаваш да се палиш и да ми говориш за неща, които и аз съм чел. Ти си правиш едни изводи, а аз други.
Цитираш ми известен хардуерен сайт, аз целенасочено не ти цитирах нищо за да не се раздува много спора, нямам много време за писане защото съм на работа в същото време. Но ето ти тогава цитат от друг също известен сайт:
"Generally speaking the new Radeon 9000 chip is based on the Radeon 8500 design ..."
"If you thought that the Radeon 9000 (alias RV250) would merely be a simplified version of the Radeon 8500 (R200), then you're quite mistaken."
Мисля, че отдаваш значение на думите - Generally speaking, mistaken... в този ред на мисли всяко поколение графични карти, процесори, чипсети, телевизори, перални машини и прочее може да се нарече "орязана" или усъвършенствана версия на предното, респ. следващото поколение.
Мога да приема например, че е правилно да се каже ТНТ2 м64 е орязана ТНТ2, МХ200 е орязана МХ, селерон е орязан пентиум, дурон е орязан атлон и т.н., но продължавам да твърдя, че според мен не е правилно 9000 да се нарича "орязан" 8500 именно заради редицата малки и незначителни или по-големи разлики в архитектурата им.
Както виждаш избягвам да говоря със сложни изрази от терминологията на графичните ускорители.
...Ще се "чуем" пак чак в понеделник предполагам, btw надявам се да поддържаме тона приятелски, защото на няколко пъти долових обидни намеци.