твърда връзка.jpg
3х4мм² гумиран кабел и кабелни обувки.
твърда връзка.jpg
3х4мм² гумиран кабел и кабелни обувки.
Бърка ли се, ако сложа щепсел вместо твърда връзка? Мястото е тясно и за да имам кабел с твърда връзка свързан с отместена печка (за да мога да вляза зад нея), трябва да сложа прекалено дълъг кабел.
Щепсел ще ти е малко зор да го вържиш, става.Може и с клеми на Ваго,но иска декоративна капчка през,която минава кабела и закрива връзките.
Капачката предполагам си я има на печката. За щепсела не можах да разбера доколко фатално е точната връзка на Фаза-фаза и нула-нула. От страната на печката има фази L1,L2,L3 свръзани общо за еднофазни инсталации, нула N и PE за заземяване/маса. Въпросът е, ако фазата от контакта се падне към N, а нулата към L1 (L2/L3) - ще има ли някакъв лош ефект? Не знам защо усложняват нещата излишно и толкова ли масово има домашни трифазни инсталации.
Капачката,имам предвид да махнеш старият контакт и в конзолата да направиш връзките с Ваго.Капачката е за декорация.
На запад във всяка къща има трифазен ток.
Фурните им са вързани с 5х2.5мм² кабел на твърда връзка.
Само,че ако ползваш клеми калайдисваш проводниците.
Зад печката поначало има и контакт и кутия за твърда връзка, но сегашната печка е с щепсел. Новата за да я вържа с твърда връзка трябва да пусна доста дълъг кабел, който после да се навие някак отзад като се приближи печката до стената. Ако е с щепсел може да е леко изместена, да се протегна да включа щепсела и да се донамести печката. От тая гледна точка предпочитам щепсела. Като загледах схемата обаче взех да се чудя как вървят връзките в печката. Дали ако се разменят фазата и нулата между щепсела и контакта може да излезе фаза по корпуса или да стане късо? Логично е фазите L1,L2,L3 да са разпределени към отделните котлони и фурната, а вторият им извод да е обща нула. Т.е. при еднофазно свързване L1/L2/L3 и N би трябвало да са заменяеми.
Какво те притеснява?
L1,L2,L3- на късо Фаза
4 и 5-N нула
Не каза какъв е предпазителя?
При 16-20А,спокойно си служи 3х2.5мм² кабел.
Този пост е редактиран от Viking72; 23-03-18 в 18:15.
Въпросът е, ако щепселът се завърти и L1,L2,L3 се окажат включени в нулата на контакта, а N - към фазата. Съответно нулата и заземяването в контакта са на късо - това е по-съмнителното във връзка с предходното.
Щом ще слагаш щепсел няма да правиш връзка на N и земно в клемореда на печката-пускаш два отделни проводника за тях.
L1,L2,L3 на късо фаза
N -нула/4/
И отделно зануляване/5/.
Имаме подобен модел на Беко 57300. За твоя информираност, отворите за топлия въздух на фурната , двата в средата, след година - две им пада боята. Някак прегаря и започва да се лющи.
То на всички турски им падат надписите!
Беко,Снайге и Краун.
Горе долу ламарината издържа около седем години,но много зависи от задкормилното устройство.
Ама,не знам защо се мъчите?
Дори евтина фурна с отделни котлони да е вградите в шкаф на колела,която става самостоятелен елуред е много по-добре от много сингъл печки.
-----
То прахово боядисване не правят,а да не пиша за емайлирани детайли ,скъпа операция за баклавите.
АМА цените им са трепач..?!
- - - - - - - - - -
Довчера правеше реклама на тази печка,а сега?
Човече не си обективен!
Заблуждаваш,потребители и читатели!!!
Този пост е редактиран от Viking72; 23-03-18 в 22:36.
Печката е страхотна. Това че пада боята на решетката, за мен не е проблем. Написах го за този, които ще купува. Малееи, Герене и кабели ли не слагат!
Този пост е редактиран от brotzki; 23-03-18 в 23:15.
Какво е страхотното?
Падаща,некачествена боя,тънка ламарина..
Броцки,другият път купваш фурната на Беко,малко е по-добра от печката.
Кефиш ме!
С тези екстри си номер едно.
Сигурно си голям карък??
Нормално е за Беко.
Не е необходимо да коментирам,защото баклавите ще ме очистят!
Да истински печки и фурни нямат кабел.
Горение-по-добре звучи на БГ!
- - - - - - - - - -
Бъркаш хората,тези боклуци не стават!
Това е гнилоч..нямам думи..
Какво си мислиш?
И на мен ми се иска Неф или Миеле,но се ограничих с едно Аег и друга Електролукс.
Понеже си разбирач на фурни печки и немски перални-ще ти снимам истински!
Нещо е...
Този пост е редактиран от Viking72; 24-03-18 в 00:12.