LG на 800 оборота, с дигителен дисплей и прочие екстри.
Взех я преди 4 месеца, нямам никакви забележки.
LG на 800 оборота, с дигителен дисплей и прочие екстри.
Взех я преди 4 месеца, нямам никакви забележки.
Перла 05 18год.
сменен потор преди няма и година лично си го смених за 30 лв 2ра употреба
Пере през 2-3 дена
Не вивдам причина да се смени с нова![]()
SIEMENS - 93-ти или 94-ти набор. На нея пише "Extra klasse", има и номер, ама сега ме мързи да ида да го погледна. Май беше 4401. С 1400 оборота, без сушилна и е супер безшумна. Пере поне 3 пъти седмично и няма проблеми. Купих я втора ръка преди 5 години.
Indesit на 11 години. До момента никакви проблеми.
Ако парите не са проблем, препоръчвам Miele. Трудно ще намериш такава пералня в България, но има фирми, които ги внасят по поръчка.
По потребителски впечатления, Ролс-Ройс на пералните.
Теста е, при пусната центрофуга, механичен будилник върху пералнята се чува как цъка.
Така съм чувал.
Следващата ми пералня ще е такава, да съм жив и здрав.
Но се приготви за цена над 1600 euro за базов модел без доставката.
Whirlpool , горно зареждане, 500 оборота, на 7 години... шунтирал съм само датчика за затворен капак при тръгване 1 седмица след гаранциятаиначе върти почти всеки ден(имам 2 деца), няма грижи засега
скоро си купих сушилня на кондензен принцип и 500-те оборота се оказаха малко...налага се вместо за 200 минути да изсуши 5 кг пране, да работи още 80 мин до пълно изсушаване.
поради тази причина мисля за подмяна, стига да намеря на кого да продам старата![]()
...не вярвай на всичко което си чувал!!!Първоначално публикувано от Malone
В момента експлоатирам (по-точно жена ми) Горение 800 об/мин. механичен програматор и, което беше първия критерий при избора ми, водосъдържател от инокс (иначе казано неръждаема ламарина). На 3.5 години - няма проблем. Малко е шумна, вярно, но за мен не е проблем. Цената му при покупката беше 550 лв., което също не е маловажно
А иначе критерий за перална машина ще ми остане един Филипс видян в далечната 1987г., който въпреки че не беше нов, при центруфугиране ако поставиш яйце върху него - не се търкулва![]()
ОК, благодаря за съвета.Първоначално публикувано от Niakoi
А нещо смислено по топика ще напишеш ли за да свършим работа на питащия?
Още един глас от мен за Зероват!
Купена 1996 г. изгледала две бебета, от авангардните модели тогава-33 см. защото само толкова място имах.Което означава, по-голямо натоварване и по-чести пранета заради по-малката вместимост-4 кг.
Освен че жената или майка ми( не си признаха никога) счупиха ключалката, не съм имал други проблеми. Пералнята е добра и както е казал някой от колегите в началото наистина Зероват е хубава марка. Само че се загледах в новите модели в Техномаркет-вече са направени в Китай и дали ще са така добри, както някога...
Абе,откъде ги изравяте тия теми от 2006 г. ?И дали изобщо може да се сравнява нещо,произведено тогава и сега?
Във Варна има магазин на Миеле, а и в София също имаше. Новите Миелета вече не са това, което бяха, но вероятно все още държат класацията за най-качествена пералня.Първоначално публикувано от Malone
1- Zanussi пороизводство 1983(втора употреба).Желязна машина! Недписите й бяха на немски. Явно не е произведена за цървули като нас.Горно зареждане, 400/800 оборота, капацитет 4,5кг. Голям зор видя с нас(прали сме и вълнени родопски одеала) и след няколко год. изгоря мотора. Не случих на майстор, който да я оправи и така си замина в историята.
2- Zanussi(ELECTROLUX). Базов модел(2002 мисля)- механичен таймер без никакви глезотии. Имаме я то 2004. Никакви грижи. Като недостатък единствено мога да отчета 400 оборота на центрофугата - малко са. При избор на перална машина трябва да се избере модел с мин. 800 об.
До колкото разбирам авторът на темата търси машина от ниския ценови клас. Аз лично бих препоръчал да е от марките: Уърпул,Зануси, Горение,Канди(за последните съм чувал, че са железни, но ако се развали...майка плаче, грамофон свири). В никакъв случай не бих препоръчал: Индезит, Беко, Самсунг, Мидеа и т.н. Не искам да засегна никого
, просто такива са ми наблюденията.
Горене на 10 години, 900 оборота, преди 2 месеца и смениха лагерите.
.. авторът на темата вероятно си е избрал пералня преди 3 години и половинаПървоначално публикувано от avast3
![]()
![]()
.. а иначе за още търсещите:
Аз съм много доволен от Аристон.
В къщата на родителите ми има модел AVD129 (по спомен). За 6 години - 1 смяна на лагер миналата година (тогава видах, че наистина казана й е от неръждавейка.. а аз очаквах да е пластмасов и се бях ужасил, че трябва да се сменя целия казан). 1вите 2 години переше половин хотел лятото... по 5 перални на ден.
Като логично следствие аз си взех за новото ми жилище миналия Октомври модел ARMXXD129.
И 2те перат перфектно. Програмите им са направени много добре.. не просто въртят.. по начина по който го правят е очевидно, че се постига максимално търкане -> пране при интенззивните и обратното -> минимално триене при вълната (плетени пуловери и пр.).
поздравви..
AEG LAVAMAT 400F купена 83-та от корекома за 430$. Още работи. има сменена водна помпа и лагерчета на барабана.... друго нищичко![]()