Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
933. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

92 9.86%
  • Beko

44 4.72%
  • Blomberg

4 0.43%
  • Bosch

72 7.72%
  • Candy

41 4.39%
  • Electrolux

69 7.40%
  • Gorenje

102 10.93%
  • Haier

2 0.21%
  • Hoover

6 0.64%
  • Hotpoint-Ariston

87 9.32%
  • Indesit

81 8.68%
  • Miele

44 4.72%
  • LG

37 3.97%
  • Neo

8 0.86%
  • Panasonic

10 1.07%
  • Samsung

40 4.29%
  • Siemens

28 3.00%
  • Whirpool

84 9.00%
  • Fagor

9 0.96%
  • Еdesa

9 0.96%
  • Bauknecht

1 0.11%
  • Franke

0 0%
  • Privileg

3 0.32%
  • Siltal

14 1.50%
  • Други

46 4.93%
Страница 10 от 362 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 5418
Like Tree1132Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Re:Перални / FAQ - избор, обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Защо мислиш , че Деу не са се научили ? Имаш ли впечатления от техните модели ? Аз имам от първите, които пуснаха в ТМ преди няколко години и мога да кажа точно обратното! Пералнята е подложена на здрава екплоатация и до сега е без проблем. Отделно е факта ,че пере много добре и е доста тиха.
    Мой приятел си купи този модел 1473 с директ драйв мотора , тя пък направо не се чува като работи, също корейска сглобка и 12 години гаранция на мотора. Има разбира се и други марки с отлични модели , но цената е двойна за такъв тип задвижвавне.
    Да имам впечатления и от деу и от самсунг и от LG.Корейските сглобки не ми говорят за надеждност, а напротив.
    Малката особеност е, че моят опит макар и неангажиращ никого освен мен е сервизен опит.
    Но за всеки случай нека уточня.Всеки може да счита моето мнение за напълно погрешно, все пак аз може нещо да съм се заблудил нали.
    Нека обаче ти задам един въпрос.
    Как мислиш, ако семеринга протече и водата попадне точно в тоя диркет драйв, то евентуалното изгаряне на този мотор дали ще бъде третирано като гаранционна повреда.Още повече, че е предизвикано от елемент, който е вън от гаранция.

2.  

3. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Е описаният казус- дефект може да се получи на всяка марка и модел с такова куплиране( а и при обикновенното с ремък като потече вода върху мотора). Колкото до корейската сглобка имам пред вид ,че е по добра от турска , китайска или даже италианска( от която лично съм си патил-Аристон).Все пак аз имам наблюдение върху няколко такива перални на познати -до сега без проблеми , а не сервизна статистика. Не говоря за Самсунг и ЛГ , защото цените там са сравними с най-реномираните марки и действително няма смисъл от експерименти.

4. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Е описаният казус- дефект може да се получи на всяка марка и модел с такова куплиране( а и при обикновенното с ремък като потече вода върху мотора). Колкото до корейската сглобка имам пред вид ,че е по добра от турска , китайска или даже италианска( от която лично съм си патил-Аристон).Все пак аз имам наблюдение върху няколко такива перални на познати -до сега без проблеми , а не сервизна статистика. Не говоря за Самсунг и ЛГ , защото цените там са сравними с най-реномираните марки и действително няма смисъл от експерименти.
    То ясно, че може да прояви описаният казус.Въпросът е дали ще ти признаят гаранцията в този случай.И това може да не се окаже рядък случай.За какво тогава се се казва 12г гаранция, когато тя винаги може да бъде отказана.На произволна машина - сега както четеш - веднага мотивирам отказа на гаранцията. Ето.
    1. Изгорял захранващ модул е причината за дефект на мотора.Гаранцията важи обаче при нормално захранване на последния.Този случай няма как да е гаранционен.
    Макар обратното ще е по-скоро вярно, двигателя е по-вероятно да повреди модула.
    2.Дори не е мокър двигателя, а само лагерите - трудно се въртят и са предизвикали претоварване на мотора, вследствие на което той дефектира.Една вечер да стои един лагер мокър и ела да видиш как ромли и действително може да затормози въртенето, особено на високи обороти.
    Как гаранцията да покрива случай при който натоварването превишава номинално.
    Гаранция се дава при нормална експлоатация.
    Виждаш ли колко струва гаранцията на компонент от системата.
    Истинската гаранция е на цялото изделие.Така няма да са възможни тия хватки.
    А при ремък водата не може да протече в/у мотора.Той е под ваната и само оста му излиза навън.
    Няма водата да тръгне успоредно на земята.
    И не говоря за сервизна статистика.Такава ще е трудно да се състави.Моделите се сменят всяка година и трудно се подвеждат под статистики.
    Но все пак сравняваме корейска сглобка и Миеле , а не с китайска, турска или италианска, последните пък винаги съм ги смятал за неособено читави изделия.

5. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Защо мислиш ,че въпросния семеринг ще протече , има вече такива случаи или просто хипотеза? Този мотор не е ли защитетен( капсолован) от водата при дефект? А причини за отказ на гаранцията винаги си търсят , тук си прав , все гледат да изкарат клиента виновен ,примерно защо е прал с пералнята ,а не на ръка ...макар на мен за Аристона не отказваха , но когато излезе от гаранция се започнаха едни суми и аз я изхвърлих. Аз това Деу го купих заради факта ,че в момента беше единствената възможност за металик/инокс на поносима цена. Разбира се с големи резерви , но останах приятно изненадан от работата , а и при ежедневна употреба за над 3 год. (да чукам на дърво) нямам проблем. Аристона -Маргеритаххх дефектира още първия ден -програматор прас... и така до края проблеми.

6. Тук е от
    Mar 2011

Все пак някой ще ми даде ли съвет?
    Коя е по-добра:

http://www.technomarket.bg/products/...ct_id=09036014 (за 880 лв с -20% намаление в момента)
    или
    http://www.technomarket.bg/products/.../aeg-l-74950-a

Ще съм благодарен за ваше мнение!

7. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Защо мислиш ,че въпросния семеринг ще протече , има вече такива случаи или просто хипотеза? Този мотор не е ли защитетен( капсолован) от водата при дефект? А причини за отказ на гаранцията винаги си търсят , тук си прав , все гледат да изкарат клиента виновен ,примерно защо е прал с пералнята ,а не на ръка ...макар на мен за Аристона не отказваха , но когато излезе от гаранция се започнаха едни суми и аз я изхвърлих. Аз това Деу го купих заради факта ,че в момента беше единствената възможност за металик/инокс на поносима цена. Разбира се с големи резерви , но останах приятно изненадан от работата , а и при ежедневна употреба за над 3 год. (да чукам на дърво) нямам проблем. Аристона -Маргеритаххх дефектира още първия ден -програматор прас... и така до края проблеми.
    Всички семеринги протичат.Рано или късно.Това не е хипотеза.
    Гаранция само за една част е безсмислена.Винаги може да бъде отказана с мотив че е следствие на друга повреда, която не се покрива от гаранцията.
    Истинската гаранция има когато е гарантирано цялото изделие.
    Цитат Първоначално публикувано от antsi3773
    Все пак някой ще ми даде ли съвет?
    Коя е по-добра:

http://www.technomarket.bg/products/...ct_id=09036014 (за 880 лв с -20% намаление в момента)
    или
    http://www.technomarket.bg/products/.../aeg-l-74950-a

Ще съм благодарен за ваше мнение!
    Тук липса дилема.Няма място за сравнение м/у АЕG и SAmsung.Взимай aeg-l-74950

8.  

9. Тук е от
    Mar 2011

След малко премисляне купих ELECTROLUX EWF 147540 W
    и за сега съм много доволен.

10. Тук е от
    Apr 2002

Здравейте,

Мисля да си купувам пералня със сушилня и съм се спрял на следния модел:
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...X-EWW-167580-W

Кажете си мнението в този ценови диапазон дали е добър избор?

Гледах варианта на Bosch - http://technomarket.bg/products/0903...ch-wvd-24520eu , но това че само пере 5 кг и суши 2.5 ме отказа от него.

Благодаря предварително за всякакво мнение.

11. Тук е от
    Mar 2011

Аз един месец прочувах пералня със сушилня като вариант и накрая се отказах. Доводите са че няма да съм доволен от резултата от сушенето (влажни, намачкани, миришещи дрехи), 2-на ел консумация, и др подобни неща ме отказаха. Имам 2 големи тераси, но през зимата простирам вътре поради опушване на дрехите от дървено-въглищния смог. И аз нямах място за пер+суш отделно, а да ги монтирам една в/у друга ми се стори напълно ненужно-и без това е досада да вадя, простирам, прибирам, въобще много си усложняваме живота.

12. Novice
    Тук е от
    Mar 2011

Здравейте на всички! Предстои ми закупуване на пералня,защото след 11години упорита работа моята Privileg 88 взе да капе от казана.За толкова години съм много доволен от пералнята като се има впредвид ,че съм я купувал втора употреба.И сега ще купувам втора употреба само ,че се колебая между два модела на Miele. Чудя се между Miele Hydromatic W701 ,която е с механичен програматор/този който се върти само по посока на часовниковата стрелка/ и Miele W715,която е от другият модел програматор който се върти и в двете посоки.Благодаря ви предварително.

13. Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    Пловдив

Аз съм с Miele w715 Nowotronic и да ти кажа,че който говори ,че не се чувала как работи и че немърдала като работи и тем подобни ...мога да кажа ,че само ми се е искало да е така...Като сложа някакво пране което попива повече вода (кърпи,хавлии) се получава събиране само в единия край на барабана и гледай кво става....направо ще литне...(все си мисля данеби пак някой от 2 та амортисъора да е изпуснал,ама и след смяната се случваше понякога)...Някой ще кажат,че не съм я нивелирал...направил съм го прецизно но не е тва,когато я взех беше със счупен амортисъор...проблема е,че само от миеле стават за миеле,захвата е по-различен и човека от сервиза ми каза ,че от мрежата за резервни части никакъв неможе да се намери,та взеха един пак втора употреба...Иначе вътре е много пипната признавам,всичко е подсилено и личи ,че не е пестено,хареса ми и това ,че помпата за водата е много хитро проектирана,изглежда някак си капсулована и почти не се натрупва котлен камък по нея,докато чистих една водна помпа на Фагор ...направо тракаше от боклуци.Незнам коя година е модела W 715 .Гледах и вътре по частите,така и неразбрах годината на производство....Та така...ако някой има идея прочината да “скача" пералнята ,е не е всеки път но е дразнещо.На майка ки АЕГ-то( верно е от новите модели) нито мърда нито се чува наистина...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2008

проблема е,че само от миеле стават за миеле,захвата е по-различен и човека от сервиза ми каза ,че от мрежата за резервни части никакъв неможе да се намери
    green,
    Май са ти "намазали ските"...
    Ето линкове в БГ - тук, тук и тук .
    Ето и от Англия - тук .
    Принципно се сменят и двата амортисьора, иначе има разминаване в параметрите и неравномерно натоварване. Вследствие, по-слабия сдава багажа и пак смяна...

16. Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    Пловдив

Ама яко са ми ги намазали.... и аз да им се вържа...още другата седмица ще ги сменя да видя ще има ли подобрение ,макар като сваля оборотите от 1100 на 800 -проблема изчезва,но това не би трябвало да го има изобщо.Благодаря за линковете!

17. Тук е от
    Mar 2011

Здравейте!

Предстои ми купуване на пералня и тъй като не разбирам много от тази техника се надявам да ме посъветвате на кой от следните варианти да се спра:
    ELECTROLUX EWF 10479
    ELECTROLUX EWF-86110W
    GORENJE WA 60105

Мислех си и за тази пералня: CANDY-GO-F510 ,но,доколкото разбрах от форума,италианските марки не са препоръчителен вариант.

Много ще съм благодарна за някакво упътване,че съвсем се оплетах при такъв голям избор :rolleyes:.

18. abv
    abv е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2002

Минах по вашият път преди повече от месец. Може би избора на пералня е най-труден защото има най-много предложения. Всеки ще ви дава различни съвети в зависимост каква пералня има или е имал. Според мен няма значение къде е произведена - Италия, Полша, Словения или другаде. Важното е да си оределите с каква сума може да се разделите и какви функции на пералнята реално са ви необходими. И най-накрая като стигнете до 2-3 модела дизайна, който ви грабне окото ще реши въпросът. Също така гаранцията е доста важна. Във всеки случай каквото и да купите ще ви върши работа, важното е на ВАС да ви харесва. Успех с покупката.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 362 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 20:11
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 14:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе