Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
933. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

92 9.86%
  • Beko

44 4.72%
  • Blomberg

4 0.43%
  • Bosch

72 7.72%
  • Candy

41 4.39%
  • Electrolux

69 7.40%
  • Gorenje

102 10.93%
  • Haier

2 0.21%
  • Hoover

6 0.64%
  • Hotpoint-Ariston

87 9.32%
  • Indesit

81 8.68%
  • Miele

44 4.72%
  • LG

37 3.97%
  • Neo

8 0.86%
  • Panasonic

10 1.07%
  • Samsung

40 4.29%
  • Siemens

28 3.00%
  • Whirpool

84 9.00%
  • Fagor

9 0.96%
  • Еdesa

9 0.96%
  • Bauknecht

1 0.11%
  • Franke

0 0%
  • Privileg

3 0.32%
  • Siltal

14 1.50%
  • Други

46 4.93%
Страница 12 от 362 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 5418
Like Tree1132Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Перални / FAQ - избор, обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от slovaka
    Eeee,наистина ,за селска къщурка.....,макар,че,ако селото е като Марково крайПловдив!.....Това на шега естествено!...Насочил си се към най ниското ниво на марките,това крие известен риск.Ако са и правени в бившите соц страни ,хептен ще е в геджурата работата!Философията на такива уреди е да изкарат гаранцията,да се скапят и....после пак да си купиш..Сименс!!И жената ще е доволна и ти......и машинката пак ще бачка до края на гаранцията!!Виж моделите на Горене и Електролукс!Успех!
    Избрал съм първия Сименс.Което си е 1:1 с Бош 20262 /разликата е само в разположението на управлението и контрола на панела /.Правени естествено в един завод в несоциалистическа /бивша / страна и не членка на ЕС А иначе според моето скромно мнение и за огромно съжаление на всички ни философията на всичко ново е точно такава....

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Добре си го избрал Сименса, но май вече е изчерпан като наличност. 12а162 също. Последния влак е 10а163, ако държиш да е Сименс. От изброените модели, моят фаворит е 2036. Успех и късмет от мен.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от diterh
    Добре си го избрал Сименса, но май вече е изчерпан като наличност. 12а162 също. Последния влак е 10а163, ако държиш да е Сименс. От изброените модели, моят фаворит е 2036. Успех и късмет от мен.
    Ще проверим другата седмица - може и да е останала някоя бройка.
    Благодаря за пожеланията, ще ги предам на бъдещия ползвател Защото както знаем " мъжът във домакинство не се меси"

5. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Бестселъра 10А262 е наличен.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от diterh
    Бестселъра 10А262 е наличен.
    И аз така разбрах Остава да зарадвам благоверната

7. Тук е от
    Dec 2008

Здравейте,
    след обстойно прочитане на темите за избор на перални при бюджет 600 лв. съм се спрял на следните 3 модела:
    1.Siemens WM10A262BY
    2.Bosch WAE 2036 SBY
    3.Electrolux EWF-127440W

Бихте ли коментирали изобра, че трябва да се купува до края на седмицата.
    Предварително благодаря

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Аз лично, бих сменил местата на номер 1 и номер2. Сименса е с едно единствено предимство пред Боша, ако не се смята малко по ниската цена. Възможност за отделен избор на температурата. Недостатъците обаче, са повече. Малко по-малък капацитет, по-малък градус, на отваряне на вратата, и не на последно място е, че двете части на казана са слепени една за друга. Ако след време, се наложи смяна на лагери, ( а това рано или късно се случва) работата ще се окаже доста сложна. Рязане , смяна на лагерите и слепване на ново. Не съм чул някой да го прави, но може и да има. Обикновено, процедурата е с нов пакет. Барабан с казана и всичко останало. Ремонта обаче надхвърля, половината от себестойноста на цялата пералня и повечето хора се отказват. Ако те устройва варианта, колкото изкара, а после ще му мисля, значи всичко е е ок. Не казвам, че това ще стане на третата година. Най веоятно ще работи дълго време без проблем, но все някога ще се случи. Ако идеята е пералнята да се ползва повече от 6-7 г. и да се потдържа, вземай Боша. Турска, Полска зглобка, не го смятам като предимство или недостатък. Успех от мен!

10. Тук е от
    Dec 2008

Благодаря за отговора. Информацията със сигурност ми е полезна. Имам питане относно инверторния мотор на Electrolux-а. Трябва ли да го считам за толкова сериозен плюс. Изобщо впечатления от този модел и от марката в този ценови диапазон има ли някой?

11. abv
    abv е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2002

Извинявам се за елементарния въпрос, но какво представлява инверторен мотор. Просто и на моята Аристон пише, че е с такъв мотор и до сега не бях се замислял какво точно значи това.

12. Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    Пловдив

Вчера си взех една пералня втора употреба AEG.Пускам я...пере тихо,помпата-поносимо,доста по-тихо от "тролейния "звук на Miele,но като дойде момента за центрофуга ..верно не се мести,но има едно леко почукване,което не би минало като рекламация,но мен ме дразни.Викам си я да я отворя да видя от къде идва шума.Оказва се ,че единия амортисьор много лего почуква някак си и най-важното единият амортисьор е 80 N,а другия е 120 N. Това нормално ли е?Според мен не е ...и някой знае ли кой от двата е оригиналния?120 N -е отдясно зад пералнята като съм .А пластмасовия щифт предполагам със сила се издърпва или греша?Нещо ми се опъва.... Благодаря предварително!
    Прикачени изображения Прикачени изображения

13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Щифта в задният си край има чопове.Трябва да се натиснат и тогава се издърпва.Иначе има да опъваш.Нямам мануала на този модел за да видя типа на амортисьорите.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    Пловдив

Днес купих 2 амортисьора,за съжаление всички които намерих в града за моята AEG REGINA UPDATE 6kg,са на принципа "ала-бала".Сложих ги ,но имаше хлабина странично в леглото на всеки един ,та им сложих по една гумичка преди да ги захвана с пластмсовия щифт и сега работи по-добре.
    И аз се питам като abv каква е разликата от инверторния мотор в сравнение със стандартните(незнам как се казват)...Уж и моята е с такъв...а дали... Предполагам само управлението им или?Благодаря за бързия отговор на badr
    Ето някоя снимка за представа дали е инверторен мотора?Благодаря прдварително!
    Прикачени изображения Прикачени изображения

16. Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    Пловдив

Re:"За" и "Против" инверторните мотори при пералните!

Аз пък разбрах,че си има инверторни мотори с ремък, Direct drive системата е на LG

17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Колекторен двигател управлява се с симистор.Нищо общо с инверторния.

18. abv
    abv е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2002

Никой не написа поне едно изречение какво е инверторен мотор и с какво подобрява/влошава работата на пералнята. Да не обидя някого, но все пак повечето сме обикновени потребители.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 362 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 20:11
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 14:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе