Никаде по самата пералня няма надпис, който да указва къде точно е произведена. Не гледай баркода. На всички уреди SIEMENS-BOSCH бар кода започва с 4......, но не всичко се зглобявя в Германия. На немското производство си пише Made in Germany, както можеш да провериш на съдомиялната или на аспиратора си например. В Словакия незнам да се зглобява нещо, или поне не съм виждал такова. Перални се зглобяват в Германия, Турция и Полша. Моделите от ниския клас clasixx, 100% са произведени в Турция и на тях си го пише. На моделите от maxx серията, преди няколко години пишеше Made in Poland, но от известно време този надпис изчезна. Възможно е и това производство да е изнесено в южната ни съседка. В интерес на истината не съм се интересувал. В момента пералните с директно посочена държва производител са Турция и Германия. Последнит са може би 4 или5 модела. На останалите само Роберт Бош хаусгерете бла, бла...Ако питаш мен, не я мисли толкова. Смятам, че е много добър модел, и ако "пази боже" 12-годишното ми Горене, реши да се пресели във вечните ловни полета, ще си взема точно нея. Със здраве да си я ползваш и късмет.
Ако все пак държиш да знаеш, къде е произведена, мога да проверя и ще ти кажа със сигурност.