Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
935. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

92 9.84%
  • Beko

44 4.71%
  • Blomberg

4 0.43%
  • Bosch

72 7.70%
  • Candy

41 4.39%
  • Electrolux

70 7.49%
  • Gorenje

102 10.91%
  • Haier

2 0.21%
  • Hoover

6 0.64%
  • Hotpoint-Ariston

87 9.30%
  • Indesit

81 8.66%
  • Miele

44 4.71%
  • LG

37 3.96%
  • Neo

8 0.86%
  • Panasonic

10 1.07%
  • Samsung

40 4.28%
  • Siemens

28 2.99%
  • Whirpool

85 9.09%
  • Fagor

9 0.96%
  • Еdesa

9 0.96%
  • Bauknecht

1 0.11%
  • Franke

0 0%
  • Privileg

3 0.32%
  • Siltal

14 1.50%
  • Други

46 4.92%
Страница 9 от 364 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 5452
Like Tree1146Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Re:Перални / FAQ - избор, обсъждане, мнения

Никаде по самата пералня няма надпис, който да указва къде точно е произведена. Не гледай баркода. На всички уреди SIEMENS-BOSCH бар кода започва с 4......, но не всичко се зглобявя в Германия. На немското производство си пише Made in Germany, както можеш да провериш на съдомиялната или на аспиратора си например. В Словакия незнам да се зглобява нещо, или поне не съм виждал такова. Перални се зглобяват в Германия, Турция и Полша. Моделите от ниския клас clasixx, 100% са произведени в Турция и на тях си го пише. На моделите от maxx серията, преди няколко години пишеше Made in Poland, но от известно време този надпис изчезна. Възможно е и това производство да е изнесено в южната ни съседка. В интерес на истината не съм се интересувал. В момента пералните с директно посочена държва производител са Турция и Германия. Последнит са може би 4 или5 модела. На останалите само Роберт Бош хаусгерете бла, бла...Ако питаш мен, не я мисли толкова. Смятам, че е много добър модел, и ако "пази боже" 12-годишното ми Горене, реши да се пресели във вечните ловни полета, ще си взема точно нея. Със здраве да си я ползваш и късмет.
    Ако все пак държиш да знаеш, къде е произведена, мога да проверя и ще ти кажа със сигурност.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2010

Здравейте,
    Търся си пералня за около 1000 лв, като целата е да не е много шумна да побира повече пране и като цяло да е хубава пералня. За сега съм си харесал ето този Whirpool AWO/E-91200
    http://www.technomarket.bg/products/...e-91200-gr-gen
    Не съм сигурен дали Whirpool е добра марка, просто доста колеги имат Whirpool и затова се насочих в тази посока. Ако можете да ми препоръчате нещо по-добро или просто алтернатива ще съм много благодарен.
    Лека вечер на всички.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от ahmedahmedov_1976@abv.bg
    Здравейте ! Харесах си в магазин Зора пералня Хотпойнт Аристон ARSD 109 SIL , плитка е и ме устройва. Но във форума чета противоречиви мнения за тази марка и това за момента ме спира. Цената на пералнята е 800 лева.
    Ако можеш да се напънеш с още някой лев ти препоръчвам тази: http://www.techno-mix.com/PERALNI-MA...-20262-BY.html Модела е от немските зглобки, в случай, че това е от значение. За мен лично, Аристоните не оправдават високите си цени. Иначе, от към дизайн ги докарват. Тесните модели на Горене също не са лоши. Успех и късмет в избора

5. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007

diterh, благодаря за мнението. Ако не представлява трудност, виж и къде се сглобява моделът - google мълчи или поне не виждам къде ми дава информацията. Вероятно е от значение и за mary_j35.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Някой имал ли е вземане даване с пералня VOLTEL предполагам турска вариант на VESTEL правена по поръчка на магазини Volta. http://www.volta.bg/index.php?page=c...ategoryID=1068

7. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от Shmi
    diterh, благодаря за мнението. Ако не представлява трудност, виж и къде се сглобява моделът - google мълчи или поне не виждам къде ми дава информацията. Вероятно е от значение и за mary_j35.
    Имаш го инфото, но след празниците ще мога да проверя.

8.  

9. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007

OK!

10. Тук е от
    Sep 2010

Здравейте! Пиша с цел да получа точна и качествена информация относно пералните, тъй като ще се наложи покупка на нова такава.

Попринцип съм се ориентирал към марката Whirlpool - поне по мое усмотрение за такъв тип техника те са сред най-добрите производители (ако греша ме поправете). Условието е да е вертикална, т.е. да се отваря отгоре. Сега прегледах няколко модела в сайта им (например AWE 9629), но се надявам и вие да изкажете компетентно мнение и да ме насочите. Цената засега няма значение, важно е качеството.

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Blazer, до сега не ми се е случило да срещна, доволен собственик на такава пералня. Дано да си първия, ако не се намери някой съфорумец, междувременно.

12. Тук е от
    Sep 2010

Добре ... кажи си мнението, дай насоки и модели, защото така не ми помагаш ...

13. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009

Да, аз имам Whirlpool awm 8085 6sense, сигурно е на 10-15 год. и нямам никакви забележки.
    Много съм доволен, особено от шума-пускам я без да пречи на никой в 23-24 h.
    Надявам се, че няма да се срине след похвалите )))

14.  

15. Тук е от
    Mar 2011

Досегашната ни пералня е Miele W 756 закупена на старо преди 12 години от Австрия (отремонтирана). Преди година и половина, при високи обороти започна доста да
    шуми, и след бърза консултация пооделно с двама майстори се оказа че майсторията им по лагери и притягания ще струва колкото половин пералня. Майстор Сръчко свърши
    част от работата и за известно време шумът намаля. Но от два месеца центрофугата е на 100 db и ни заглушава телевизорът. Спешно се налага покупката на нова пералня
    обикаляхме, разглеждахме, попадахме на чудесни продавач-консултанти но и на технически неграмотни темерути. Така че след загубени 15 дни по магазините проблемът си
    стои - каква пералня да си купим ? Възможностите не ни позволяват да отделим повече от 600 лв., а на всичко отгоре съпругата ми много си хареса (на цвят, вид, обем )
    нов модел Daewoo DWD FD1473D. На мен също ми харесаха техн. данни, но като лаик питам : Научили ли са се Daewoo да правят перални, и... заслужават ли народния глас ?

16. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от gevas
    Научили ли са се Daewoo да правят перални, и... заслужават ли народния глас ?
    Не са. Вземи си смени лагерите и семиринга и карай Миелето, че сигурно ще изкара още 10г. Дума да не става да сравняваш Миеле с Daewoo.

17. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Не са. Вземи си смени лагерите и семиринга и карай Миелето, че сигурно ще изкара още 10г. Дума да не става да сравняваш Миеле с Daewoo.
    Защо мислиш , че Деу не са се научили ? Имаш ли впечатления от техните модели ? Аз имам от първите, които пуснаха в ТМ преди няколко години и мога да кажа точно обратното! Пералнята е подложена на здрава екплоатация и до сега е без проблем. Отделно е факта ,че пере много добре и е доста тиха.
    Мой приятел си купи този модел 1473 с директ драйв мотора , тя пък направо не се чува като работи, също корейска сглобка и 12 години гаранция на мотора. Има разбира се и други марки с отлични модели , но цената е двойна за такъв тип задвижвавне.

18. Тук е от
    Mar 2011

Здравейте колеги,

Дойде време да сменим старото Беко с нещо по-модерно,
    Колебая се м/у 2 модела от модерните сега с ИНВЕРТОРЕН МОТОР

http://www.technomarket.bg/products/...ct_id=09036014 (за 880 лв с -20% намаление в момента)
    или
    http://www.technomarket.bg/products/.../aeg-l-74950-a

Ще съм благодарен за ваше мнение!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 364 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 20:11
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 14:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе