AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Щом така си преценил..
Това с малкото вода и дълги програми е дело на еколозите.
Пера на програми от 30 минути до около 70. Всичко друго е безмислено върнене.
IMG_20180227_013246.jpg
Ето ти нормална програма с повече вода.
Има я и за час и 13 минути.
Но тази за 3 часа и кусур,нямам нерви за глупости на еколозите.
И аз така правя.Преди години с тогава новото Candy бая се чудих защо не се вижда нивото на водата в люка , та си долях един път за проба.Е съвсем друго пране излезе,и от тогава така
Само на най-кратката с 5-6 чорапа и гащи не доливам.Като не ме мързи или се върнем от почивка с много пране перем на резервната в мазата - стария Whirpool - няма нужда от доливане.Миналата година му смениха лагери и майстора като я отвори каза , че такива вече нямало.
Напиши модела на този Уърпул,поддържам още един такъв дзвер,който пълни до средата на люка.
IMG_20180227_014358.jpg
За хората,които четат това е стар Филипс-Уърпул и няма нищо общо с новите Уърпули!!!
Този пост е редактиран от Viking72; 27-02-18 в 02:52.
Ето ти го :
IMG_20180227_015318_1.jpg
IMG_20180227_015324.jpg
Точно така пълни - до средата.
П.с имам и едно AEG купувано 1991 по което още нищо не пипано и работи перфектно,но е във Варна.Ще ти го покажа някой ден - желязна машина!
Този е истински и го поддържай,ако закъсаш за чарколяци пиши ми.
Благодаря, дано не се чупи де.
Ето го и Candy-то:
IMG_20180227_021857.jpg
IMG_20180227_021904.jpg
И то чукна 10г. само със смяна на помпа , но е ”еко” - с доливане...![]()
Този пост е редактиран от ccankov73; 27-02-18 в 03:23.
Канди е трудно за ремонт,няма болт да си остане на мястото.Уърпула ти е по добър от Кандито.
Бащата го купи ' 93г.Смених след гаранция блокировката,на десетата година кондензатор на моторетката.Чакам да се предаде,подготвил съм нова кръстачка,семеринг,лагери,амортисьори и лагери на моторетката.Ще му направя основен ремонт.Лично,аз с програматори не се занимавам,но ако се наложи имам приятел,които ще го ремонтира.
Този пост е редактиран от Viking72; 27-02-18 в 03:49.
Честно - и майстора ми каза същото.
Мам*а им , тея нови техники хич за нищо ли не стават бре.Иначе Кандито прави 1-3 пранета всеки ден над 10г. ,тъй че и да сдаде багажа вече.... Тогава ще те питам за нова.
Кажи кой е модела?
Много хора се интересуват от времето.
Само еколозите във форума,ги влече три часа програма.
Напиши и ние да прочетем нещо от немски форуми.
На тези германци обонянието е станало като на немска овчарка?!
Там се работи приятелю,а не се пише по форумите.
Ама в БГ се оливат с цената,щото е Миеле!
За втора употреба пиша,излизат по-скъпи от новите,макар и да са нисък клас.
Но предпочитам нова с пет години гаранция!
Иначе,в Германия се намират перфектни екземпляри на Сименс за 50€ и Миелета до 90€,около десет годишни от собственици,а не обществени пералки.
Швабите имат съвест,ако има проблем,ти казва.Щом се наемаш да я ремонтираш,купуваш.
Обичах да си купувам с разбити лагери,ремонт в Германия около 500€,не си заслужава,швабите я дават за 20-30€.
Семеринг и лагери от Бг с доставка от БГ 50 левчета / не оригинални части/.Ремонт и газ.Нови на Беко имаше около 200€-пълна скръб,няма кой да ги купи.
После,ако се чупи електроника ги продавахме на български джамбази за 20€.
Ето една част от перални втора употреба,имам поглед към тези, които са от Германия.За другите държави не знам!
Този пост е редактиран от Viking72; 28-02-18 в 01:31.