AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
След година работа на пералнята и около 100 пранета, необходимо ли е да се правя някакво почистване на филтрите на пералнята и т.н?
Аз чистя филтъра на моя Електролукс 1-2 пъти годишно.
Зависи колко интензивно се ползва пералнята, с какви прахове, колко са мръсни дрехите, "скубят" ли се и т.н.
Веднъж или два пъти годишно при интензивно ползване. При първото почистване ще ти стане ясно кога да е следващото.
Прочетох ръководството на пералнята, в което никъде не се спомената кога трябва да се почиства. Единствено се предприема нещо при регистриране на грешка.
Интересни неща се случват с немските боклуци след 7 месеца. На тази Сименс WM16W540 и се сцепила арматурата.
[COLOR=inherit !important]
[/COLOR]
Следващата купуваш LG.
стомана с малко хром-LG.jpg
барабан на LG.jpg
И очаквай ръждиви петна по дрехите.
made in Korea.jpg
корпус от вестник.jpg
болтове от кашкавал.jpg
ниско качество на материал.jpg
Ето и един „немски боклук”
немска стомана.jpg
LG-то е 10кг с две пружини болни от рахит,три амортисьора и лагери 305 , 306 и много икономична откъм ламарина.
Немският боклук 6кг с четири здрави пружини,два амортисьора,лагери 305 , 306 и скелет от поцинковани профили.
Ето и едно чудо на корейският гений,което вече се продава и в БГ.
FH6G1BCH2N_20171019_D14.jpg
F8K5XN3_Tech_Specs_M.jpg
lg f8k5xn3_stuff_40904__pic2_1266766421.jpg
Четири в едно.Две перални,едната е и поставка за голямата,която е в комбинация със сушилня.Срещу скромната сума от четири хилки.Две моторетки директ драйв.Много ми е интересно какво ще стане с минито като му изтърве семеринга?С тези размери освен за прашки и чорапи,друго едва ли ще пере.Айде мерси на LG,срещу два бона предпочитам нещо друго.
Прецакан семеринг и последиците при LG:
директ драйв.jpg
В случая само датчик на Хол
сензор -датчик на Хол.jpg
нов сензор.jpg,25 паунда без доставка.
- - - - - - - - - -
Бош Logixx 8 е с разглобяем казан,четири амортисьора,лагери 205,206 семеринг
37х62х10/12 .
Системата Джет/поливна/ на Електролукс и други такива на подобни производители са пълни глупости на маркетинга,за да напишат А++++++...Понеже водата е малко,електроенергията също - дрехите се мокрят с циркулационна помпа,която работи постоянно,естествено се амортизира много бързо.После помпата с майстора-икономията на кино.
За хора с много,много левчета,едно сериозно дуо от неръждавейка,няма нищо общо с цвят инокс пералня и сушилня.jpg
Този пост е редактиран от Viking72; 20-02-18 в 19:35.
Така и не иска да напишеш модел. Умора или отмора на пластмасата.![]()
Този пост е редактиран от brotzki; 20-02-18 в 23:09.
LG wm 2277 hw made in Korea.jpg
Нали се вижда от предната снимка.
И това е доста скъпо LG.
По скоро човешка намеса,отколкото калпава пластмаса.Подобни неща съм виждал преоценени в техномармаладите.Обаче там са вандали,когато разтоварват камион с нова стока.Много е бяла тази пластмаса,за да се умори толкоз,че да се троши сама?!
Ти ко' ще кажеш по въпроса за вандализма към техниката??
Този пост е редактиран от Viking72; 21-02-18 в 00:54.
Всички LG са гнилочи
Според мен не си заслужава за LG да се дават повече от 600-700 лева.А моделите им над хиляда и доста нагоре,без коментар за качество-цена.
Не знам година,внесено е от Англия.
В БГ има малко корейски модели.
Ползвай си Сименс-а със здраве,пий си пиенето,води жена си на почивка и спри да ревеш,че си купил немски боклук!
По тази логика,ако изкараме всички кирливи ризи на фирмите,хората трябва да перат на ръка.
Ето ти още някоя снимка.
задната част на казана.jpg
мизерията.jpg
без лагери и семеринг.jpg
Не ми отговори как се строши пластмасата на капака,която е за декорация при Сименс?
При LG е укрепващ елемент!
Този пост е редактиран от Viking72; 21-02-18 в 17:47.