Отзад на стикера, отпред на контролния панел и на кашона пише Made in Germany. Но както казваш едва ли е вярно. Едва ли можем да им вярваме на немците :D Сигурно във фабриката на Бош в Симитли е произведена.
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Отзад на стикера, отпред на контролния панел и на кашона пише Made in Germany. Но както казваш едва ли е вярно. Едва ли можем да им вярваме на немците :D Сигурно във фабриката на Бош в Симитли е произведена.
Този пост е редактиран от zed90; 01-05-19 в 11:43.
Виждал съм 4, 6 и 8 серия на Бош произведени в Полша. Това дали уреда е нисък, среден или висок клас не е обвързано със страна производител. Който ви го е казал, ви е подвел.
Изпратено от моят BLA-L29 с помощта на Tapatalk
Понеже си енциклопедия в областта, да попитам. Gorenje W 8503 с разглобяем казан ли е? Благодаря!
Не мога да знам всички перални.
Поне от 5-6 години се занимавам само с мои и на приятели.Номера на пералката може да го снимаш в първия магазин, дето е изложена
Най-лесно ще разбереш с едно обаждане до БГ-сервиз. Питаш за семеринг по номер на пералката, щом го има като резервна част, значи е разглобяем казан.
Никога не се пита дали е разглобяем, защото няма да получиш отговор!
С размер 60/60 и 75 кг би трябвало да е стабилна при центрофуга, 1000 оборота са напълно достатъчни.
Този пост е редактиран от Spitfaqr12; 12-05-19 в 20:08.
Цялата история е, че родителите (да са живи и здрави) имат едно 10 г. DAEWOO, на което миналия уикенд забелязах, че са заминали лагерите. По сервизно видях, че са 205 и 206, а семеринг 37/66/9.5. Лагери си имам SKF, FAG, INA, та взех един семеринг и грес TITANIO и се наперих тая събота да ги сменя, ама ме изненада кръсткачката- попрецакала се е (ЦАМова- спукана на единия лъч, дугите два- корозирали). Майка ми не иска да ме изчака още седмица, за да взема нова кръстачка и да стане добре работата и смених само лагерите и семеринга. Колко ще изкара- Божа работа и ще избързам да им купя нова. Имам Gorenje 7-ма серия с разглобяем казан, а и нищо не виждам до 500 лв, което да е 60 см и да не е китаец, освен това W8503.
Нищо няма изкара.
Пари и труд на вятъра.
За Деу не знам дали изобщо може да намериш нов носач. Не я използвайте, защото ще се скъса и ще замине нагревател и казана.
Пари не съм давал, освен за семеринг и грес- не го смятам за сума; лагери и силикон си имам, само трудът отиде на хавая и възможността да се даде някоя година живот на машината. Иначе кръстачката я имат за 82 лв в Делтата (номерът отговаря по сервизното), но родителите не пожелаха да ме изчакат още седмица. Както и да е. Оказах се прав, че започнах да се оглеждам за пералня- на третото пране кръстачката е сгънала. Поръчах им Gorenje W8503 за 477 лв от Микса, ако е налична, че я намерих и за 465 в друг магазин, но след разговор се оказа, че е изчерпана, макар в сайта да излиза налична.
Този пост е редактиран от Dimitrov100; 13-05-19 в 17:43.
Я ми го снимай хубаво този семеринг, щото на Хривас им нямам доверие,че е италиански.
Нещо омазах предния пост. Думите ми бяха: "Пари не съм давал, освен за семеринг и грес- не го смятам за сума; лагери и силикон си имам, само трудът отиде на хавая и възможността да се даде някоя година живот на машината. Иначе кръстачката я имат за 82 лв в Делтата (номерът отговаря по сервизното), но родителите не пожелаха да ме изчакат още седмица. Както и да е. Оказах се прав, че започнах да се оглеждам за пералня- на третото пране кръстачката е сгънала. Поръчах им Gorenje W8503 за 477 лв от Микса, ако е налична, че я намерих и за 465 в друг магазин, но след разговор се оказа, че е изчерпана, макар в сайта да излиза налична."
Поръчах онлайн Gorenje W8503 за 477 лв.
Семеринга не мога да го снимам, защото е в пералнята. На него пишеше нещо, размера и "made in italy", па що за стока е- не знам. Просто магазина на тези ми е на 300 м, а и доста народ купува от тях.
Този пост е редактиран от Dimitrov100; 13-05-19 в 17:46.
Като я има кръстачката, купуваш, носиш е в строителната борса до Марица за прахово боядисване и вече няма да се строши/разяде от препарати/. Винаги слагай лагери на един и същи производител с еднакви обозначения.
Грес ползвам само на Миеле и Мобил.
Без значение е вече дали я има, няма да я оправям наново, а и не знам каква беля е станала след счупването. Новото Горение вече е изпратено, та корейката отива в сметището. Лагерите имам само на СКФ (френски) 205 и само на ФАГ (немски) 206, като знам, че не са ментета, та няма да купя други. Грес такава ми попадна, пише, че е италианка.
Като дойде новата W8503, ще снимам и покажа дали е лепен казана или сглобка.
Няма да е лошо.
Нека се знае дали подлежи на разглобяване.
Според мен си сгрешил с избора на марка, но парите са си твои!
Едва ли ще е разглобяем казана...