Нищо не пречи редовно да забърсваш маншона с оцет.Предполагам,че поне ще намалее миризмата.
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Нищо не пречи редовно да забърсваш маншона с оцет.Предполагам,че поне ще намалее миризмата.
Здравейте, бихте ли помогнали със съвет с какви амортисьори е добре да се сменят наличните на пералня Миеле 5825, тъй като имат проблем. По онлайн магазините има по 8-12 лв, които пише, че са за Миеле, но са пластмасови отвътре. Ще сме благодарни за всяка ваша насока - благодаря !
Оригинални маслени 2бр. поръчани през Бг-сервиз са около 270лв.
От немски сайт може да се намерят за около 70€ 2бр./маслени/.
Въздушните на Miele са към 114лв.
Намери на Суспа 120-140N/около 50лв са/ и си готов.
Суспа и Стабилус произвеждат оригиналните амортисьори с лого Miele.
Siemens WM14W540 преди време бях писал. С малко повече дрехи не става и не става центрофугирането. Опитвах няколко пъти нивелация, но не се получава тъй като пералнята се намира под плот и разстоянието отгоре е 2см. Подът е плочки. Нивелът показва, че уж са наред плочките. А на проба грешка с вадене на цялата пералня и корекция на задните крачета е безумно. Но май това е единствения вариант. Не съм срещал и плоски нивели
Ако извикам сервиз за оглед дали ще направят нивелацията, въпреки че не виждам, какво по-различно от мен могат да измислят? Някакви идеи?
Какво значи малко повече дрехи?
Когато плочките са равни, задните крачета ги развърташ и законтряш еднакво.
После се регулират предните.
Не се вживяйвай с нивелир.., щом няма клатушкане по диаголи, всичко е наред.
И сложи една гума или балатум под пералката.
Не мога да определя зареждането в килограми. Говоря за зареждане с ежедневни дрехи на около 80% от обема на барабана. При старт на центрофугата още в ниските обороти започва едно блъскане. След няколко опита да разпредели дрехите до някъде успява, но докато достигне зададените обороти все още има блъскане/люлеене на барабана. На високата скорост 1000/1200 в цялата пералня се получава един резонанс. За се отклонение на барабана към уплътнението, но с такива обороти се полупава силно треперене в конструкцията ѝ.
Това блъскане и видимо люлеене на барабана в началото ме навеждат на мисълта, че все едно съм я поставил под наклон пералнята, а там такъв нивелира не показа.
Като идваха от Сотиров за гаранционния ремонт ги попитах за тези вибрационни подложки и ми казаха, че няма смисъл на тази пералня.
Тъп въпрос, но крачетата се нивелират от най-завинтено положение към отвиване,а не обратно, нали? Няма смисъл да се надига излишно цялата пералня.
Естественно, няма нужда да се надига.
Имам чувството, че се хлъзга по плочките и затова блъска.
Слагай гума отдолу, продължи ли да удря викай Сотиров.
Все пак краката са имат тампони за сцепление. Може да има нещо разбито по окачването и сензорите не позволяват започването на центрофуга
Зависи коя серия на Бош. Ако става дума за 4 я правят в Турция. 6 я правя в Полша, а 8 е в Германия.
Здравейте колеги, в процес на търсене съм на пералня и отделно сушилня също имам намерение да купувам. Какво мислите за тези и коя е за препоръчване?
https://techmart.bg/Перална%20машина%20AEG%20L6FBI27W
https://techmart.bg/Перална%20машина%20AEG%20L6FBI48S
Какво очакваш да пише?
В Дойчланд остана тежката промишленост!
И малко дойчовци.