Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
926. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

    89 9.61%
  • Beko

    43 4.64%
  • Blomberg

    4 0.43%
  • Bosch

    71 7.67%
  • Candy

    41 4.43%
  • Electrolux

    69 7.45%
  • Gorenje

    102 11.02%
  • Haier

    2 0.22%
  • Hoover

    6 0.65%
  • Hotpoint-Ariston

    87 9.40%
  • Indesit

    81 8.75%
  • Miele

    43 4.64%
  • LG

    37 4.00%
  • Neo

    8 0.86%
  • Panasonic

    10 1.08%
  • Samsung

    40 4.32%
  • Siemens

    27 2.92%
  • Whirpool

    84 9.07%
  • Fagor

    9 0.97%
  • Еdesa

    9 0.97%
  • Bauknecht

    1 0.11%
  • Franke

    0 0%
  • Privileg

    3 0.32%
  • Siltal

    14 1.51%
  • Други

    46 4.97%
Страница 272 от 348 ПърваПърва ... 222262270271272273274282322 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,066 до 4,080 от общо 5213
Like Tree1053Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2016
    Мнения
    210
    #4066

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от espace Виж публикацията
    Качеството е на късмет. И най-скъпата може да се счупи, и най-евтината може да изкара 10 години без проблеми.
    Не се улеснявам много с избора така

    Марките които гледам са : AEG, Bosch, Beko, LG,Whirpool и Samsung. Някакви насоки като марка кое е най-добре ?

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,235
    #4067

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    Приеми, че уредите имат срок на експлоатация 5 години. Прецени си бюджета на тази база.
    Ограничи се до първите 3 марки, коио си написал и максимална пълна гаранция.

  4. Member
    Тук е от
    Nov 2016
    Мнения
    210
    #4068

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    Да разбирам ли че първите 3 марки са по-добрия избор ? В момента най-много колебанието ми е между самсунг и беко. От тях двете кое е по-добре ?

  5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,235
    #4069

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    Какво търсиш от машината - цена, хубаво пране, надеждност, гаранция?
    От последните две марки аз бих избрал beko.

  6. Member
    Тук е от
    Nov 2016
    Мнения
    210
    #4070

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Какво търсиш от машината - цена, хубаво пране, надеждност, гаранция?
    От последните две марки аз бих избрал beko.
    Търси се хубаво пране и надеждност. Бюджета е до около 800лв, като от всички марки без Миеле има перални които се вместват. При Бекото дори топ моделите могат да се вземат за тези пари

  7. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    177
    #4071

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    Това което искам да споделя може и да не е меродавно за избора на пералня, но все пак може да е полезно за някой друг. Преди около 9 години, когато се преместихме в Австрия трябваше да купя пералня и сушилня, които да обслужват едно семейство с две малки деца. Условията бяха за пералнята 1600 оборота и 8 кг, а за сушилнята 8 кг и термопомпа. Първичният ми избор беше Бош, но нямах нищо предвид като модел. В същото време имаше разширяване на един магазин за техника Сатурн, и обявиха разпродажба на наличните уреди, в това число и на перални и сушилни. Аз докато намеря време да отида, комплектите от марките които познавам бяха свършили, т.е. имаше пералня Бош, но сушилня Сименс. Това не беше решение за мен от една страна, а от друга намалението беше повече от 200 евра на уред. Като комплект бяха останали само Горене и марка която не бях чувал - Електра Брегенц. Изборът ми се насочи към Горене, но резервоарът за вода беше от грешния край, и не пасваше добре в банята. Да се размени сушилнята и пералнята също не беше вариант, тъй като се разваляше дизайнерската линия. Докато се чудех, дали да не се отказвам, продавачът ме убеждаваше, че Електра Брегенц е по-добра от Горене. В крайна сметка взех Електра Брегенц, въпреки че нещо не ми допадаше като марка, но и добавеният безплатен транспорт наклониха везните да ги купя. В последствие разбрах, че тази марка е на Беко и останах с предубеждения към покупката.
    По отношение на пералнята: казано най-общо изпълнява си задълженията вече почти 9 години. Моторът е инвенторен и е безшумен при пране. При центрофуга е шумен, но е в граници. При пране има допълнителна помпа, която пръска вода от горе на барабана и тя също издава лек шум, но нищо особено. Пластмасата за тези 9 години си е все още бяла, т.е. не е пожълтяла. Отделението за прах няма склонност да натрупва отлагания или да образува мухъл, не знам това дали също не е от водата. Казанът е от пластмаса, бял на цвят, но и по него няма отлагания.
    Пералнята се използва сравнително често, винаги на 1200 или 1400, а памучни чаршафи, хавлии за къпане на 1600. Използва се прах, течен препарат или таблетки. Омекотители не се ползват. Няколко пъти на година се почиства с препарат за почистване на 90 градуса.
    Програмите са около 20, но реално се използват не-повече от 3-4. Основно се използва тази за цветно пране и една програма за завивки и одеяла, когато се перат завивки. Сертификационната програма за цветно пране почти не е ползвана, защото е много дълга. При ценруфуга, пералнята е стабилна и никога не е била донамествана, т.е стой си там където е оставена. Масата и е около 80 кг и това ѝ придава стабилността.
    Проблеми до тук:
    -Преди около 5 год, кърпичка за цветно пране беше се смъкнат до филтъра и изпомпването се беше влошило. Отворих филтъра и го отстраних. За да няма наводнене при отваряне на филтъра има дренажен маркуч.
    -Прозореца на банята е високо разположен и точно под пералнята. Половинката се качваше върху пералнята да отваря или затваря прозореца. С годините имам чувството, че дъската на горния капак има лека деформация, изглежда като леко провисване, но все още е здраво закрепен и не тропа.
    -Миналата година сменяхме жилището и носачите са счупили едното краче. Това беше забелязано след няколко дни и нямаше как да се рекламира. Сега е заместен с една подпора и нивелирана. За повече от година се държи добре, нищо нередно не чувам.
    Сушилня:
    Както вече писах, тя е 8 кг с термопомпа и поради особености на климата се използва от септември до май. Има много програми от които само 3-4 се използват. Нещо, което се оказа много полезно особено с малки деца е една кошница, която се поставя в сушилнята. Предназначена е за чувствителни дрехи, но ние сме я ползвали за сушене на обувки. Това е особено полезно през зимата.
    Това, което не ми харесва, че е шумна, но тъй като е в банята това не е проблем. Според характеристиките ѝ, шумът е същият като на Бош да речем.
    Има два филтъра, и за всичкото това време изпарителят все още е чист и без следи от мъх.
    Това е, не знам дали е полезно, не знам дали тези модели ги има като Беко. Не знам дали има разлика между Беко за западна и Източна Европа. Ценово тези уреди бяха като на Бош, но за тези почти 9 години смятам, че си вършат добре работата.
    Планът беше да се ползват 10 г. дали ще изкарат 15 не знам, но предполагам, че новите модели са по-икономични и още по-безшумни. Дали следващите уреди ще бъдат същата марка, не знам, но знам, че фурна от Бош, Баукнехт или подобни никога няма да взема.



    Gesendet von meinem Mi Note 10 mit Tapatalk
    dodo_pv и svetlio1 харесват това.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Nov 2013
    Мнения
    260
    #4072

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    В бързината поради смяна на жилището се обзаведох с WHIRLPOOL FWG81284W EU. Произход Словакия, промо цена от 499.лв. 6г. пълна гаранция само ако е закупена от ТМ /след регистрация в сайта на Whirpool/.

  10. Member
    Тук е от
    Jun 2017
    Мнения
    204
    #4073

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    Whirpool е боклук. 3,5 години изкара и започна да къса дрехи.LG също.Масово с пластмасово кръче, което се затваря вратата.Бекото са хубави, топмоделите им имат същите функции, каквито високия клас на AEG, само, че са двойно по-ефтини.Доста са тихи и стабилно направени.Ако искаш по-опростена, но стабилна пералня, средния клас на Бош.

  11. Member
    Тук е от
    Nov 2016
    Мнения
    210
    #4074

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    Избора при мен се сведе между 2 вариянта - Беко и Бош. За Бекото разбрах, че трябва да гледам да не е произведена в Румъния, но за Боша нищо незнам. Четох някъде че масово моделите които се предлагат тук са произведени в Турция, но незнам как са. Се пак си е Бош би трябвало да са добре независимо къде се произвеждат.
    На пръв поглед бекото има повече ръчни настройки. НАпример водата можеш да си избираш градуси - студена, 20, 30 , 40 ,60..., докато при боша доколкото виждам има ръчен избор само между 40 или 60 градуса. Другото е както си е програмата. Другата настройка е центофугата, която при бош пак не съм сигурен защото ако не я вида работеща пред мен няма как да разбера със сигурност но по картинки в интернет ми изглежда че избора е от 600 нагоре. Тоест 400 неможе да се настрои като максимална центрофуга. (Сега като погледнах ми се струва че и бекото неможе по ниска жентрофуга от 600 оборота.)

    Съответните модели които гледам са - BEKO WUE 8746 XWST и BOSCH WAT24440BY
    Този пост е редактиран от marto7; 14-07-20 в 17:04.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Мнения
    105
    #4075

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    В квартирата ми има пералня със сушилня Беко, която беше взета преди две години след като предишният доста по стар Ariston Aqualtis сдаде багажа. Ами акуалтисът беше на светлинни години, можех да го пускам без проблем да пере през нощта, а бекото не понеже е доста по шумно. Да не говорим, че никога не пере колкото пише. На програмата за памук независимо от теглото на прането пише в началото 2:07, но накрая винаги пере по 2:50 мин. На програмата за ризи е нещо като 1:40, но пере реално над два часа. А на функцията за отложено пускане реално се настройва кога уж да приключи, но то като не може да разчиташ на написаните цифри, по-добре да не я чакаш с голяма точност.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    1,566
    #4076

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    Моето Beko е много точно относно зададеното и реалното време за разлика от двойно по-скъпия ми Elektrolux. Той пък пере по-кратко от зададеното. Относно шума са еднакво безшумни. Твоето Беко явно е с колекторен мотор за да шуми толкова.
    Gena_bs одобрява това.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Jun 2017
    Мнения
    204
    #4077

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    Вчера върнах един Бош 4-Та серия, уж произведен в Германия.Обаче при центруфугиране дрънчеше нещо на метал, все едно има монети в барабана.И е доста по-шумна и при пране и при центрофуга от едно друго чисто ново закупено Беко.

  16. Member
    Тук е от
    Nov 2016
    Мнения
    210
    #4078

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    Има ли място където може да се проверяват по модел къде е произведена съответната пералня на Беко ? Гледах някъде имаше по самия модел на Бош последната буква показва къде се произвежда, но дали за Беко има нещо подобно ? Притеснява ме да не е Румънско. Точния модел който гледам е BEKO WUE 8746 XWST

  17. Member
    Тук е от
    Nov 2016
    Мнения
    210
    #4079

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    Никой ли незнае по последния въпрос ? А относно центрофугата на колко оборота перете ? Гледах също и АЕГ, но немогат да се настроят на центрофуга под 800 оборота което ми се струва много. Питах майками на колко пере тя и казва че над 400 оборота не пуска нейната, която е стар Whirpool на 15 години, затова ми се виждат много тия 800 минимални. Отделно дрехите няма да се простират а веднага ше се вкарват в сушилнята над нея.

  18. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    177
    #4080

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    Ако ползваш сушилня, трябва поне 1000 оборота, че да е икономична сушилнята. Ние ползваме пералнята винаги на 1200 или 1400. Чаршафи и хавлии на 1600.
    400 оборота са много ниски и прането ще излиза мокро.

    Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 925
    Последно: 30-03-24, 09:19
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 17:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 16:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 13:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 19:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе