Първоначално публикувано от
rashko Здравейте!Предстои ми закупуване на пералня и моля за съвет при избора.Изискванията за пералнята са да е 7кг,1200 оборота,до 650-700лв и най-важното:дълбочината да е не повече от 50см,тъй-като трябва да се побере в стенен гардероб,който в момента е 50см,но след реконструкция ще се разшири до 55см.На тези изисквания отговарят само няколко модела на Беко и Горене.Първоначално се бях насочил към Беко,защото уредите им бяха с 5год гаранция,но от началото на тази са само с по 2год.Четох доста негативни мнения за Горене,въпреки че в момента пералнята ми е Горене купувана преди 20год и никога не е стигала до сервиз и работи перфектно,но ми е ясно че качеството днес няма нищо общо с това от едно време.Бих продължил да си я ползвам,но след ремонта на кухня,баня и коридор,който предстои няма къде да я събера с нейната дълбочина от 60см.В магазините за втора ръка нямат слим перални.Така че избора остава до тези две марки.Беко имаше само в Технополис,а Техномаркет предлагат удължаване на гаранцията с 3год за 80лв,но имат само Горене.Моделите на Горене са WNHEI74SAS и WNHVB72SDS,а на Беко WUE7622XW(прочетох във форума,че било румънска сглобка,което не било добре).Така че давайте мнения и съвети.Благодаря!