Сигурен ли си в това? Така ми казаха в сервиза на Миле, като питах какви са програматорите. А самият ключ се върти съвсем леко, няма го това чувство на превключване на контакти като при старите перални.Първоначално публикувано от badr
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Сигурен ли си в това? Така ми казаха в сервиза на Миле, като питах какви са програматорите. А самият ключ се върти съвсем леко, няма го това чувство на превключване на контакти като при старите перални.Първоначално публикувано от badr
Не знам какво са ти казали в сервиза на миеле и какво точно се имали предвид.То вече няма програматори, камо ли оптични.Ключовете на всички перални отдавна са галетни превключватели, които се въртят леко и в двете пдсоки, а на механичните програматори движението е в една посока.
Ето ти сервиз мануал
http://elektrotanya.com/miele_w800,8.../download.html
Можеш сам да потърсиш този оптичен програматор.Снимките са от оргиналната документация на Миеле.
Мерси.Първоначално публикувано от badr
Ето и от мен един линк за менюали на Миле:
http://www.miele.co.uk/customer/Oper...tructions.aspx
Благодаря за линковете,но в тях не мога да намеря ръководство за Miele Hydromatic W698.Сигурно защото е доста старичка.То не че кой знае какво има да се изучава,но изглежда няма бутон за изключване на центрофугата,от което жена ми е леко недоволна.В Гугъл има разни сайтове,които ти предлагат срещу регистрация да ти свършат работа,но не ми вдъхват доверие.Можете ли да помогнете?
Изтегли от наличните манюали, гледай таблото да е горе-долу същото, номерът на модела не е толкова от значение. Истина е, че тези ръководства са изключително трудно намираеми, на някакви по-разбираеми езици като английски.Първоначално публикувано от ravema
Няма отделен бутон за изключване на центрофугата, но има програми за вълна и деликатни тъкани, които са без центрофуга. Освен това на селектора на оборотите за центрофуга има положение "without final spin".
Разгледай някое описание от наличните, принципът на действие е еднакъв при всички Miele-та и ще ти бъде от полза.
Селектора на този модел е едно двустепенно ключе,с което избираш 700 или 1100 оборота.Друго няма.Благодаря все пак.Първоначално публикувано от Ljubon
Здравейте. Имам един въпрос - толкова ли бързо се развалят пералните, които са поставени в банята и особено ме стресна частта за токовия удар? Моята баня е разделена на две части-първо е суха част, където са пералнята, бойлера, мивката и тоалетната, а след това има отделена част със стена и стъклена врата с височина 2м., където се къпем. Имаме вентилатор, които много добре изсмуква парата, но все пак не е идеално. Сега ще търсим нова пералня и се чудя първо каква да си купя и второ - има ли смисъл да давам излишни пари (т.е.защо да не си намеря някоя по-евтина) , ако ще се развали бързо. Нямам вече вариант да махна пералнята от банята, защото първо действахме, а после мислихме какъв е по-разумният вариант.
След като е в отделна, суха част и се вентилира може да остане в банята.Що се касае до новата пералня не е задълително да се повреди по-бързо.Факт е обаче значително по-високият процента на уреди дефектирали в гар.срок.От там и големината на гар.срок става един от важните фактори определящи избора на пералня.Пералня с 5 години гаранция бих я предпочел дори и марката да не е толкова реномирана.
Поразгледай из форума и пиши ако имаш въпроси.
Здравейте и от мен. Спрели сме се на два модела пералня: Горене http://www.gorenje-dom.com/peralni/WS%20512%20SYW.html и Аристон http://www.electron.bg/product_info....ucts_id=56138, но все още се чудим коя да е. И двата модела са тесни (42-44 см) тъй като сме с ограничено място, ще я слагаме в банята, но в сухата част (банята сме я разделили на две части, мократа част е за къпане и е отделена с 4 см праг и 2 м параван от сухата част. Мократа част има и прозорец, който е 0,63 кв.м. и вентилатор). Така че, мисля съм намалил минусите до MIN, които ще влияят на нормалната работа на пералнята. Остава да изберем марката. От прочетеното до тук оставам с убеждението че Горене са по-добри от Аристон. Още повече че Аристон има повече електроника, което на мен много не ми харесва и всевъзможни екстри, които едва ли ще се ползват някога. Колкото по-просто, толкова по-добре - поне според мен. Незнам дали е за притеснение, факта че останалите домакински уреди - фурна, съдомиялна и хладилник също сме ги набелязали да са Аристон, но за тях ще пиша в другите теми. Ако някой има мнение по въпроса, моля да помага. Предварително благодаря.
Ето още едно предложение от мен http://www.techno-mix.com/PERALNI-MA...-20262-BY.html в случай, че се побираш в бюджета. Модела е немска зглобка, с 5 г. гаранция, и си заслужава парите, ако можеш да си го позволиш! Успех От Аристона бегай далече!
От около година и половина на пазара са пералните на Panasonic. Макар и с доста скромен опит в производството на бяла техника, не може да се отрече, че още с първите модели , които се появиха, пералните са просто невероятни като качество и надежност.
-7 кг. дрехи изпрани с 41 литра вода, при стандартни размери, като класическите 5 кг модели, благодарение на иновационно накланяне на казана.
- инверторно захранване на мотора - изключително тих, с много плавно развъртане и центрофуга до 1600 оборота ( регулируеми)
- от потребителска гледна точка - това което много ме кефи е че моделите не са с биметални ключалки а с електромагнитни, при които няма изчакване от няколко минути за отключване след края на програмата. нещо повече, след завършване на прането пералнята автоматично отваря люка и се самоизключва от електрозахранването. огромен кеф ми е да гледам двустепенната панта на люка - с този механизъм има 180 градуса отваряне - красота
Пералнята я имам вече повече от година и жената няма никакви забележки, спрях от движение една напълно работеща Indesit след голямо мрънкане, но в края на краищата половинката наистина се убеди в приимуществата на "седмиците"
Препоръчвам на всеки който е отделил хиледарка за пералня - само Panasonic
Бюджета е до 400лв. Сега BEKO WMB 50811 F е за 379лв на промоция. Някой има ли впечатления за марката / модела ? От 2-ма познати имам добри отзиви, но те са с други модели.
От значение е и дебелината - тази е 45см, реално в най-дебелата си част е около 49см. По-дебела не ми върши работа-ще е пъхам в шкаф под кухненския плот.
Друг вариант е DAEWOO WM DWD M8031 - също за 379 лв. , но не пише дали има регулиране на температурата - ще видя в магазина.
Видях-има регулиране на темп., даже има и отложен старт и разни други екстри... и сега коя да взимам?
Здравейте! Какво бихте казали за тази пералня: http://www.technomarket.bg/products/...nussi-zwg5120p
Устройва ме цената и дълбочината от 50см. А сега е и на промоция с 55месеца гаранция.
Никакви спецификации не намерих за нея. Ама измери ли я в най-дебелата и част- да не би да е по-дебела? Вчера мерих разни перални тези дето са по каталог са 45см реално излизат в най-дебелата си част са към 49-50см.Първоначално публикувано от kokotv
Естествено ако няма да е пъхаш в шкаф не е от толкова значение колко см е в най-дебелата си част.
Скромен, скромен... Колко да е скромен...?Първоначално публикувано от nebelservice
Пропускате, че Panasonic купиха моята любима марка /няма да я споменавам, за да не й правя реклама/.