Трудно ще намериш вече пералня с механичен програматор-поставят ги само в най-ниският клас. Повечето са с електронен.
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Трудно ще намериш вече пералня с механичен програматор-поставят ги само в най-ниският клас. Повечето са с електронен.
Благодаря колега,най вероятно утре ще я взема,а и както казват всичко е на късмет.Поне 5 години ще е в гаранция.
Дано обаче тази гаранция е истинска, че има хора с побелели коси от разправии и чакане в гар. срок.Първоначално публикувано от pi6ligara
Благодаря за препоръките - май ще се насоча към Бош. Днес, докато разпитвах в магазина до нас за моделите на Бош, получих предложение за следните модели:Първоначално публикувано от prince
Bauknecht WA9586 (последна бройка, видимо "разглеждана" стотици пъти)
Electrolux WA 4 E
Zanussi ZWF 1621
като техника на дълго и нашироко ми обеснява как Зануси-то било същото като Електролукса, но с различни копчета и по-евтино, щото не било баш-баш марково като Електролукса...
Мога ли да ви помоля да ми направите сравнително подреждане - от изброените до тук модели или марки, коя е най-добра и евентуално за резерва претендента, или #2 от изброените?
Предварително благодаря
Bauknecht е много добра марка, но не зная да се внасят официално. Бих се радвал, ако присъстват и те на нашия пазар!Първоначално публикувано от defcon3
Наистина Zanussi е част от Електролукс груп. Но по същата логика и Електролукс са като АЕГ, "но с различни копчета и по-евтино, щото не било баш-баш марково като АЕГ-то"До някъде е така, но не точно. Всяка марка е позиционирана в даден сегмент и покрива критериите на този си сегмент, а от там респективно и цената.
Лично аз, бих подредил моделите, както съм ги посочил, като за Бош няма значение коя е №2 и №3.
Но това е мое лично мнение
Все пак, последната дума и решението са твои!![]()
Мерси за коментара. Ако правилно чета написаното, Сименс, Бош и Баукнехт са в по-високия сегмент, докато Зануси е под тях. Миеле май са си в техен отделен сегмент над изброените, ако цената е някакъв индикатор?
Старая се преди да пиша да прочета написаното от знаещите тук, както от уважение, така и с надежда да не пиша глупости
На първата страница на тази тема пише: "Шампиони по издръжливост са шведските и австрийските перални, като могат да изкарат и 20 години. " Въпроса ми е - кои са тези марки и къде са в ценовия диапазон: при Миеле или Сименс/Бош/Баукнехт?
Благодаря![]()
Здравейте!
Моля за съвет или споделяне на опит! Проблема ми е следният:
Имаме пералня Аристон Маргерита 2000.Вчера установих,че сушилката в пералнята не работи. Всъщност пералнята си изпълнява програмата,както и се чува характерният звук при изпълняване на сушенето,но като свърши и извадиш дрехите,установяваш че са си пак толкова мокри,колкото и без да ги сушиш. За да не останете с погрешно впечатление,че нещо сме объркали сложихме сушилката на програма Extra dry,което би трябвало да означава,че са много добре изсушени. Както казах моля за съвет или споделяне на опит с подобен проблем!Предварително благодаря!
Това е Whirpool производство за Германия.И са си точно копия на модели Whirpool, а не покриващи различен сегмент продукти.Първоначално публикувано от prince
Не виждам как бихме могли да помогнем, освен с баналния съвет да се обърнеш към сервиз.Звука който чуваш не е от нагревателя, а от въртенето на барабана и вентилатора,така че той не може да е някакъв критерий.Първоначално публикувано от Georgit
О.К!
Благодаря! Тогава да ми помогнете със съвет за читав сервиз във Варна. Само не и Кондор,разбира се!![]()
Благодаря за инфото!Първоначално публикувано от badr
Но щом качеството е предназначено за този пазар е логично да бъдат по-добра алтернатива от продавания тук Whirpool.
Дано колегата, defcon3, да е направил удачен избор!
Признавам си, изкушен съм от Бош и Миеле. Нямам срок за закупуване, за това ми се искаше да погледна и легендарните шведски и австрийски марки, но досега не успях да намеря за кои става дума
![]()
В най-неподходящият момент ми се скапа пералнята. Средствата са силно ограничени, а не може без такова съоръжение. Моля помагайте със съвети и предложения. Нямам претенции към екстри, само да е здрава, да не ставам абонат на сервизите. Какво минимум трябва да има една пералня. Изобщо всичко ще ми е от полза. Знам, че има много изписано, но ми трябват конкретни съвети и мнения. До една седмица трябва да измисля нещо.
Виж товаПървоначално публикувано от abv
http://www.technomarket.bg/products/...wm-dwd-fd1473d
мотора е директ-драйв (без ремък) made in Korea , отличен дизайн , клас АА , 8кг. товари , 1400 об. няма конкуренция цена/ качество.
Преди три години си закупих от първите перални на тази марка в ТМ(с по- скромни възможности ,но на по-висока от тази цена) с големи съмнения и терзания , но останах приятно изненадан и съм изключително доволен ,като се има пред вид ,че всеки ден поне по един път се пуска.Преди това имах Аристон Маргерита, на която ел. платката горя няколко пъти и накрая я хвърлих.
Надхвърля ми бюджета. И тия 8 кг ми се виждат много.