Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
933. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

92 9.86%
  • Beko

44 4.72%
  • Blomberg

4 0.43%
  • Bosch

72 7.72%
  • Candy

41 4.39%
  • Electrolux

69 7.40%
  • Gorenje

102 10.93%
  • Haier

2 0.21%
  • Hoover

6 0.64%
  • Hotpoint-Ariston

87 9.32%
  • Indesit

81 8.68%
  • Miele

44 4.72%
  • LG

37 3.97%
  • Neo

8 0.86%
  • Panasonic

10 1.07%
  • Samsung

40 4.29%
  • Siemens

28 3.00%
  • Whirpool

84 9.00%
  • Fagor

9 0.96%
  • Еdesa

9 0.96%
  • Bauknecht

1 0.11%
  • Franke

0 0%
  • Privileg

3 0.32%
  • Siltal

14 1.50%
  • Други

46 4.93%
Страница 330 от 362 ПърваПърва ... 280320328329330331332340 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,936 до 4,950 от общо 5418
Like Tree1132Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

На едно мнение сме. Аз също много държа на дизайна. Точно за това дадох и примера с пералнята вкъщи. Гонеше се дизайн. Иначе, най-вероятно щеше да се вземе Siemens (което пак си е Bosch) или Miele, но те не предглагат инокс. Нищо не признавам, просто народопсихологията ни е такава. Лично на мен нищо човешко не ми е чуждо. До момента в живота си съм видял и 2 и 200. Когато съм в добро финансово положение, стига да си заслужава, съм склонен да дам повече пари, и обратното.
    lazarus18 одобрява това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Старата ми пералня Кенди след 10 години ползване я занесох на село , там изкара още 10 години и я оставих работеща като продадох къщата, вкъщи имах една Индезит от 2007 до 2019 г - без отказ, остана в стария ми апартамент и си купих нова като смених жилището. Сега гледам хората преди да си купят нещо първо питат дали се ремонтира и колко струват частите ..... Все пак това са уреди предвидени да се ползват 8-10 години, всеки си преценява , дали да си купи уред за 500 лв и да го трепери или нещо за 1500, но да го кефи. Иначе за телефони по 2-3 хилки не им свиди, макар че след 2 години са за боклука.
    Като купувам нещо предпочитам да го взема на лизинг / цената на днешните пари не е същата като на утрешните - учи се в университета/, защото готовите пари винаги може да потрябват за нещо по-важно. 10 вноски по 200 лв ако те събарят по-добре не купувай нищо ....примерно. Седем дни на море са 2000 лв , освен ако не сте на палатка ......
    CubanLinx одобрява това.

4. Member Аватара на coverstar
    Тук е от
    Dec 2017

Цитат Първоначално публикувано от Slusatel Виж публикацията
    Старата ми пералня Кенди след 10 години ползване я занесох на село , там изкара още 10 години и я оставих работеща като продадох къщата, вкъщи имах една Индезит от 2007 до 2019 г - без отказ, остана в стария ми апартамент и си купих нова като смених жилището. Сега гледам хората преди да си купят нещо първо питат дали се ремонтира и колко струват частите ..... Все пак това са уреди предвидени да се ползват 8-10 години, всеки си преценява , дали да си купи уред за 500 лв и да го трепери или нещо за 1500, но да го кефи. Иначе за телефони по 2-3 хилки не им свиди, макар че след 2 години са за боклука.
    Като купувам нещо предпочитам да го взема на лизинг / цената на днешните пари не е същата като на утрешните - учи се в университета/, защото готовите пари винаги може да потрябват за нещо по-важно. 10 вноски по 200 лв ако те събарят по-добре не купувай нищо ....примерно. Седем дни на море са 2000 лв , освен ако не сте на палатка ......
    Седем дни на море в Испания (почивка купена в Нидерландия,Корендон) ми беха 400 евро вкл . самолета....4звезди ,ол инклузив хотел....
    И не....не БЕХ на палатка...

Изпратено от моят RMX3472 с помощта на Tapatalk
    CubanLinx одобрява това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

А не ти ли платиха затова, че си се разкарал дотам?
    Slusatel одобрява това.

6. Member Аватара на coverstar
    Тук е от
    Dec 2017

Не, просто Там са такива цените.....Преди 10 години например в четири звезден хотел на Съни Бийч,ол инклузив, почивка за седем дни,в Нидерландия се купуваше за 199 ойро....вкл.полета
    П.с. половинката от годината живея в Нидерландия....

CubanLinx одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Тихо, че сега ше те налазят разбирачите да ти обяснят как стоят нещата

- - - - - - - - - -

Иначе за телефони по 2-3 хилки не им свиди, макар че след 2 години са за боклука.
    Чак пък за бокулка...... Старият ми xs max го ползва трети човек и батерията държи доста прилично (почти като нова). Сигурен съм, че дори и телефон за 4-500 кинта ако не се абюзва жестоко, също би държал повече от 2 години. Същото и за пералните, ако се пускат по 2-3 всеки божи ден и не се поддържат, не знам дали ще ги изкарат тия 10 години.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Цитат Първоначално публикувано от coverstar Виж публикацията
    Седем дни на море в Испания (почивка купена в Нидерландия,Корендон) ми беха 400 евро вкл . самолета....4звезди ,ол инклузив хотел....

Да в мъртвите сезони билета за самолета е 20 евро, не съм цървул да ходя на море през април или октомври. Не ни открехвай много и ние сме видели туй-онуй / Бай Ганьо /

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от coverstar Виж публикацията

Да в мъртвите сезони билета за самолета е 20 евро, не съм цървул да ходя на море през април или октомври. Не ни открехвай много и ние сме видели туй-онуй / Бай Ганьо /
    Що на телефоните не дават 5 години гаранция , като на пералните , само питам

10. Member Аватара на coverstar
    Тук е от
    Dec 2017

- - - - - - - - - -

Що на телефоните не дават 5 години гаранция , като на пералните , само питам
    Само за протокола - ако астрономическото лято е мъртъв сезон.....ок ,не спорА....Мен 30 градуса ми стигат....п.с. Няма как да знам колко струва билета, щото летим с чартърен полет на туроператора....

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Някои хора предпочитаме да даваме малко за уреди, а повече за почивка.
    Все ми е тая как ми се лангъркат дрехите, но не бих се напъхал в бетонен мастодонт за угояване.
    Всеки с приоритетите си.
    Gena_bs одобрява това.

12. Novice
    Тук е от
    Mar 2023

Да питам нещо - вярно ли е, че гаранцията на Беко не покрива лагерите, понеже се водели консуматив? Някъде назад в темата беше споменато така.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Законовата 2г. гаранция важи за всичко, вече ако е с 5г. гаранция, допълнителните 3г. са политика на бранда.
    Ако са махнали лагерите от покритието на допълнителната гаранция, значи индиректно си признават, че това им е слабо звено.
    От друга страна, ако ги водят консуматив, дано поне са направили казаните разглобяеми.
    Gena_bs, Palev и mohandas харесват това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Въпрос към собствениците на Miele: коя от функциите е по-полезна - PowerWash или TwinDos (благодаря за предварително за публикуваните мнения). За съжаление 8 кг. перални на Miele не подържат и двете, т.е. или едната или другата. Предимството на PowerWash е допълнителната циркулация на вода, а на TwinDos препаратите на Miele. Сякаш клоня към по-бързото изпиране с PowerWash, отколкото TwinDos. Повече от 8 кг пералня не е нужна, т.е. вече над 11 год сме с 8 кг и няма причина за по-голяма. Средностатистически пералнята се товари около 3.2 кг и големият капацитет увеличава разхода на енергия. Моят фаворит Bosch (или Siemens), отпада, защото моделите, които харесвам започват от 9 кг(10кг).

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Съветвам те да сравниш цените на консумативите на Miele за системата за дозировка с обикновените на други производители.
    Смятам, че това ще ти улесни избора моментално.
    Успех!
    lazarus18 и Slusatel харесват това.

17. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Нито едната….
    Пауъруоша идеята му е да пере с още по-малко вода.Мен това не ме устройва и затова съм си включил всички допълнителни функции за повече вода без даже да имам PW.Държа прането да се изпира и изплаква с вода, а не с магия.
    А и е още една помпа - предпоставка да се развали нещо - това са думите на техник от сервиза им.
    С Туиндоза работата е същата, но пък може да го изключиш и да си я ползваш с нормални препарати. Може да си вземеш и многократни контейнери
    и да си ги пълниш с какъвто искаш препарат.Количеството може да се регулира.
    Накратко аз не бих взел с нито едната “екстра”, но ако нямам избор бих взел Туиндоза

т.е. ей тая бих избрал https://shop.miele.bg/peralni-sushil.../11284160.html

п.с. Ето ти 8кг с двете “екстри” https://shop.miele.bg/peralni-s-pred.../11849140.html
    Този пост е редактиран от ccankov73; 25-04-23 в 01:08.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Интересно, моделът MIELE WWH 860 WCS изглежда да е добър (въпреки 1400 оборота), не не се предлага в от miele.at, така че отпада.
    Моделите които са 8 кг и 1600 оборота са само два, единият с TwinDos, а другия PWash. Също интересно, че няма разлика в консумацията на вода между двата модела. Само на PWash програма е с ниска консумация на вода. Сегашната пералня също има подобна система за циркулация на вода, дали има смисъл от PWash не знам.
    Ценита на TwinDos консумативите не са ниски, но може да се ползват и нормални препарати, не само TwinDos.
    Благодаря за мненията.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 20:11
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 14:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе