AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
За перални, съдомиялни и прахосмукачки не мисля. Ако твоето твърдение беше истина досега да са фалирали.
Добре, разбрахме че си рекламно тролче на Миле.
Нищо не се разбрахме. Само празни приказки и фантазии.
И твоите мнения са такива, от мен да го знаеш )
За качество на изпиране ли говорим или за колко рядко се развалят? Щото при нашите пенсионирахме едно Горене на 20г+
Нали знаеш, че между това Горение и сегашно Горение приликата е единствено името.
При малкия едно от новите скъса кръстачката на 2рата година.
Gorenje от 2018 е собственост на Hisense, така, че е напълно в реда на нещата.
За наше, на клиентите, съжаление.
Относно избора м/у direct и belt drive - второто.
Взимаш най-тихата пералня с inverter motor, Aquastop и поне 5г. пълна гаранция. Желателно е да има отделна от програмите регулация на температурата. Повече от 7кг памук и 1000об./мин. не ти трябват.
След това - нова.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 17-04-23 в 23:40.
Индезит за 500 лева изкара 10 години.
Първите три години нормално ползване.
Следващите 7 натоварено ползване по 2.
От 4 години ползвам Бош.
Малко е шумен заради котления камък, но работи безотказно.
Няма как индезит за 500 лв да е с качеството на Миеле. И на мен не ми харесва, че колегата е фанатик на марката, ама перални с подобно качество съм сигурен, че са на приблизителни цени.
Нужно ли е да е със същото качество?
За тази разлика в цената можеш да купиш 4-5 евтини перални. Средно статистически, дори 1-2 от бройките да са с проблем, пак ще изкарат над 30 години. Скъпата пералня я изкара толкова, я не.
Да не говорим, че за това време ще си се преместил един два пъти в ново жилище и едва ли ще я мъкнеш.
Не казвам, че всеки трябва да взима най-евтиното, но по-горе се дадоха добри съвети.
Голяма гаранция, технологично подбран модел с висока сигурност и без излишни глупости като екстри.
Сега проектирам ново жилище и ако трябва да взема "хубави" марки ще ми струва поне 20000 лева. Теоретично мога да ги дам, но за мен е неопрядвана лудоста да се дават пари за охлаждане, пране, сушене, миене, готвене...
Ще получа на 99,9% същото с една трета от тази сума.
Медала има две страни. Наскоро бях в уникален мезонет, подобен на цвъцковия - с личен асансьор и т.н. Всичките уреди бяха китайска радост за минимум пари. Еми съжалявам, не прави добро впечатление това и няма човек, който да ме убеди в противното. Скъпите уреди са правени за такива места. Така е и с автомобили, дрехи и каквото се сетите друго. И едно важно уточнение - говоря за хора с въможности. Не за някой клетник дето ще вземе Miele на изплащане за 2 години и после ще яде продукти клевър или фф, понже парите ще му отиват за вноски по кредитите, които ще пуска по айфонЯ (пак на изплащане). Там работата е ясна. Относно качеството, много е субективно. И аз не съм сигурен, че като се хвърлят n-хиляди лева, ще изкара повече. Сигурно за пети път ще дам пример с Bosch-a вкъщи. Най-скъпият модел за 2018 (не се търсеше цена, а дизайн), но не ми изглежда като да изкара дори и 15 години.
Поне признаваш, че се купуват заради логото.
Аз съм фен на хубавия дизайн и смятам, че си заслужава парите отгоре, но при тези уреди не го виждам.
Фурната е един бял/сив/черен правоъгълник, хладилника ако не е вграден е същото, пералня/сушилня рядко стоят видими, миялната е вградена, прахосмукачката е в гардероба ...
Основната причина, поради която тези марки се купуват са снобария и предполагаемото им по-добро качество на изработка, по-малък брой дефекти и дълготрайна употреба.
Първото няма да го коментирам, всеки преценява как да харчи парите си. Във второто виждам логиката макар и да не е приложима за моите разбирания и сметки.