AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Този пост е редактиран от kokovox; 23-05-21 в 08:57.
Коковокс, понеже гледаш там, затова не виждаш. Недомислиците на LG са от вътрешната страна.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
1-2 таймера, ако си нагласиш в телефона за предполагаемия момент на свършване на прането няма ли да свършат работа? Ако живееш в замък, разбирам че пералнята може да е доста далече и да не може да се разхождаш "до там" много пъти. Но е логично да имаш перачки в замъка. За мелодиите е интересно дали не биха могли да се сменят и от копчетата на пералнята или си играеш да ги сменяш през ден и трябва по-удобен вариант? Отложения старт е подобно нещо. Значи пълниш пералнята, може да натиснеш 2-3 пъти копче и да е готов отложения старт. Но е по-добре да отидеш по-далече за да използваш функцията през телефона - нали пари са давани, трябва да се оползотвори. За кода на грешка, ако се случва толкова често, че да е удобно показването на телефон значи по-добре да не си купувал тази пералня. Не разбрах само wifi на пералня втора употреба ли имаш или комбинираш втора ръка + самсунг с wifi.
Бая неща не са ти ясни особено уреди и функции които само си ги виждал на снимка.
По-лошо е, когато самите уреди си ги виждал само на снимка. Човек е свободен да си купува това, което желае и да плаща за него толкова, колкото сам прецени. Когато тръгне да пита, рискува да получи и отговор.
За 800лв съм любител на втора употреба. За над 1600лв бюджет само ново. Имам няколко жилища и имам различни уреди във всяко. Само в едно и то само пералнята ми е на старо. Но пък тя е една от най-добрите ми покупки. Имам и 2 годишно lg с wifi и уърлпул на 1 месец без wifi.
Просто, за да вземеш наистина добро качество уред за 800лв(най-висок клас Бош или Мийле), е единственият начин. Мийлетата и германските Бош започват от 1600лв нагоре. Препоръчвам ги с две ръце. Просто не са по джоба на повечето българи. А да свалиш цената на нещо дето е поне 1600лв до 800лв доста компромиси се правят в избора на части.
Тези дни видях пералня Миеле за 1200 лв, но не помня точно в коя верига. Къде са правени, някои има ли представа?
Идват от Германия, през Гърция. Бошът за 800 лева (с по-мощния двигател и усиленото окачване WAN24063BY) с много малко отстъпва на мийлето от 1500 лева (WDA111WCS). Петгодишната гаранция на Бош също е в плюс. Имам ги и двете. Възможно е цената на боша да се е вдигнала леко, не съм проверявал.
Този пост е редактиран от dodo_pv; 24-05-21 в 18:01.
А, не, аз не ги сравнявам. Просто ми направи впечатление, че има нови "бюджетни" Miele-та вече.
П.П. И в Miele center я видях преди малко, докато разглеждах прахосмукачки.
На фона на добри перални с цени около 600-700 лв , Мийле щом ви се вижда евтина ..... пазарувайте да не свършат
Добри перални има и за 400 лева. Човекът е приготвил, обаче, бюджет от 800 и иска нещо хубаво за тях. А LG не си заслужава парите, поне по 2 причини.