Объркал си се.
Това отпред дето го пише е централата на Бош, а това отзад, къде е произведена.
Разликата е, че едното е очеваден адрес, а другото made in.
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Объркал си се.
Това отпред дето го пише е централата на Бош, а това отзад, къде е произведена.
Разликата е, че едното е очеваден адрес, а другото made in.
Ако си от София виж тези
https://discountmarketplace.co.uk/bg...details-5.html
Само 8ма серия перални Бош се правят все още в Германия.
6-та серия обикновено са турска сглобка - 2 съм купил и са.
4-та се полска сглобка - и такава имам.
Съмнява ме за обемни и тежки уреди да плющят производство от Китай при наличието на достатъчно производство в Европа (те и китайците си ги сглобяват тук)... освен ако не е някой нелегален внос ... сиреч нашенски тарикатлък
За пръв път чувам за бяла техника Бош от Китай...
Този пост е редактиран от gurcayy; 25-05-24 в 14:56.
Отиди в ТП, че там са наредени в дълги редове и се вижда.
Обикновен бял хартиен етикет на поцинкования заден капак горе вдясно.
Нямам никаква полза да заблуждавам когото и да е! Гледаме за роднина цялостно обзавеждане.
И понеже аз не вярвам вече на никого кое, къде и как е направено, реших лично да проверя.
Очевидно не съм сгрешил, че отделихме два дни по няколко часа обикаляне по физическите магазини.
Ако ви интересува, мога да направя обзор с няколко изречения видяното в тях.
С две думи - пълно разочарование от всичко изложено!
Уточнявам, Miele не беше включена в проверката. Първо заради бюджета и второ, се оказа, че не всичките им модели са с 4 амортисьора и съответно 4 пружини на казана. Което общо взето е едно от основните им предимства, наред с inox казана и големите лагери.
Като добавим и цената на контейнера за перилния препарат от 32лв./1,4л (там са два) и просто нямаше смисъл да ходя до TM, примерно.
Е накрая какво ще излезе, Miele (за който може да си позволи) и всичко останало
Грубо казано е така.
С уточнението, че нищо вече не е нито толкова качествено, а още по-малко - толкова дълговечно. Дори сравнено с модели от преди 5-6 години.
Пък и китайците не стоят на място. За цената на пералнята със сушилня Bosch има достатъчно предложения както от "истински" китайски фирми, така и на закупени марки. При това практически без разлика в характеристиките, програми и възможности.
Haier, Candy, Hisense (Gorenje) и прочие. 5 години пълна гаранция на всичките. Без регистрации по сайтове и разни допълнителни условия.
Да, материалите вероятно са други.
Обаче не мога да кажа това за хладилниците, примерно. Вътре всичко е рециклаж и вони еднакво ужасно на химикали. без значение дали на етикета пище Liebherr, Sharp, Candy, Indesit или Whirpool. Още ме боли главата от тежката миризма.
А все пак съм "имунизиран" по рождение от Нефтохим.
От фен на Bosch и Siemens зорлем ще ме направят фен на китайците.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 25-05-24 в 17:05.
Аз загледах Bosch-а от линка на човека, който питаше за избор. Клас на центрофугиране - Б (Miele-то, което е дал също е клас Б). Според мен не е ок за пералня от най-високата серия.
Класът на центрофугиране се определя от остатъчната влажност след края на цикъла. По-точно от максималните обороти на машината.
Нещо като пиковата яркост на телевизорите в момента. Маркетингов "параметър", който в единия случай има отношения към скъсяването живота на подсветката, а във втория - по-бързото износване на дрехите и бельото.
Това е последното нещо, което трябва да се гледа при избора на перялня.
Относно Miele - за тези цени не знам какво трябва да прави тази пералня!
За мен ползата от високи обороти е да знаеш, че щом може да развие 1600 оборота, значи с 1000 ще работи спокойно и стабилно, а не на границата на възможностите. Иначе за прането не е от полза да понесе повече от 1000-1200.
Имам 5,6 уреда, купени преди 5 месеца, повечето са 6-та серия. Фурна - Испания, пералня - Турция, съдомиялна и сушилня - Полша, плот и аспиратор - Испания.
Честно казано съм изненадан за made in China уреди на марката.
Този пост е редактиран от gurcayy; 26-05-24 в 20:50.