Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
933. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

92 9.86%
  • Beko

44 4.72%
  • Blomberg

4 0.43%
  • Bosch

72 7.72%
  • Candy

41 4.39%
  • Electrolux

69 7.40%
  • Gorenje

102 10.93%
  • Haier

2 0.21%
  • Hoover

6 0.64%
  • Hotpoint-Ariston

87 9.32%
  • Indesit

81 8.68%
  • Miele

44 4.72%
  • LG

37 3.97%
  • Neo

8 0.86%
  • Panasonic

10 1.07%
  • Samsung

40 4.29%
  • Siemens

28 3.00%
  • Whirpool

84 9.00%
  • Fagor

9 0.96%
  • Еdesa

9 0.96%
  • Bauknecht

1 0.11%
  • Franke

0 0%
  • Privileg

3 0.32%
  • Siltal

14 1.50%
  • Други

46 4.93%
Страница 97 от 362 ПърваПърва ... 47879596979899107147 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,441 до 1,455 от общо 5418
Like Tree1132Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2009

Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Може ли да ми препоръчате модел на пералня с цена до около 1300 лева? Държа да е здрава, да има защита от преливане, 7 кг, 1200 оборота. Има ли такова нещо на пазара? Предварително ще кажа, че Горение няма да си взема, сегашната ми пералня е такава и ми излезе златна.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Здравейте и от мен. Честита Нова година!
    Харесал съм си отдавна тази пералня ЕЛЕКТРОЛУКС, но по нагоре в темата забелязах и после попроучих, че филтъра му е вътрешен, в барабана. Странно решение, не знам какви са предимствата освен чисто визуално, че отпред няма отвори, но допълнителен механизъм в барабана ми изглежда неподходящо. Може и него да избера или в тоя ценови диапазон, ако ми препоръчате друга. Иначе е на промоция и ми харесва. Искам да кажа и аз като колегата над мен, не искам Горение. Взех миналата година ЕДНО за близки роднини, но още с първото пускане - фалстарт (първото пускане празна беше, бях пуснал на 40 градуса, кратка програма, а тя продължи 2 часа и я спрях принудително, а водата почти вреше). Да не говорим че е ужасно на центрофуга - нивелирана е, не се клати с теста при натискане отгоре по диагонал, но на центрофуга седим до нея защото се разхожда в началото и в края на центрофугата (не винаги, извадени са двата заключващи щифта), но е свободно около Горението, т.е. няма проблем. А сега искам да е под плот в кухнята и оградено от мебели, т.е. не трябва да мърда изобщо.
    Този пост е редактиран от sevdo2000; 04-01-15 в 10:55.

4. Тук е от
    Oct 2012

Бош, Сименс? Особено пък като бюджета е 1300 лв

5. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от sevdo2000 Виж публикацията
    Здравейте и от мен. Честита Нова година!
    Харесал съм си отдавна тази пералня ЕЛЕКТРОЛУКС, но по нагоре в темата забелязах и после попроучих, че филтъра му е вътрешен, в барабана. Странно решение, не знам какви са предимствата освен чисто визуално, че отпред няма отвори, но допълнителен механизъм в барабана ми изглежда неподходящо. .
    Не зная какво ти изглежда неподходящо, но филтъра си е долу вдясно - ето и снимка
    Пералня ELECTROLUX EWP-31274TW
    Електролукс е по-качествена марка от Бош и Сименс.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от badr Виж публикацията
    Не зная какво ти изглежда неподходящо, но филтъра си е долу вдясно - ето и снимка
    Пералня ELECTROLUX EWP-31274TW
    Електролукс е по-качествена марка от Бош и Сименс.
    Благодаря badr. По принцип и аз така мисля, въпреки че напоследък не чета добри неща за нея. Не зная коя от двете снимки е грешна (в ТЕХНОПОЛИС или в твоя линк), но гледах едно КЛИПЧЕ, точно с тази номерация и номенклатура, и ТУК се вижда този механизъм в барабана. Някъде гледах и други клипове, в които се виждаше как се вади един перфориран цилиндър (чашка - самия филтър) през този механизъм в барабана, който може да се почисти измие и т.н. Според мен точно това като решение е добро, защото аз поне на долния филтър, решен отпред на лицевия панел на други перални (откъдето съм си вадил разни стотинки и влакна), няма такъв филтър за почистване и се вижда директно перката на помпата. Притеснението ми обаче е в самия механизъм, изглежда с някакви дребни отвори, закопчалки, евентуално пружини и според мен ще разкъсва дрехите, може да има проблеми със самоволното му отключване т.н., но пък от друга страна, кой съм пък аз да преценявам това, щом са го решили цял екип инженери.

7. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-NA-148-VG4WGN

Ако я купиш до 15.01 има 5г пълна гаранция.

Цитат Първоначално публикувано от Erikka Виж публикацията
    Може ли да ми препоръчате модел на пералня с цена до около 1300 лева? Държа да е здрава, да има защита от преливане, 7 кг, 1200 оборота. Има ли такова нещо на пазара? Предварително ще кажа, че Горение няма да си взема, сегашната ми пералня е такава и ми излезе златна.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2009

Благодаря ви за предложението за Панасоника, предполагам са китайски машини. Гаранцията и цената са добри, няма спор, но годишната консумация на вода - близо 10 000 литра ми се струва много, това не зная за колко пранета е изчислено, но ако са два-три пъти седмично не ми се вижда никак еко.
    П.П. Вижте отзиви от потребители на перални Панасоникhttp://www.whitegoodshelp.co.uk/pana...hing-machines/. Не са никак добре нещата . Май ще се отказжа от този вариант. Какво като е дълга гаранцията, ако само в сервиза трябва да седи.....
    Този пост е редактиран от Erikka; 04-01-15 в 17:17.

10. Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Живее в
    pleven

Електролукса по добри от Сименс-Бош!?...Колегата уби ламея!Общо взето за пералните важи правилото-по скъпото е по добро!Повечето перални на Електролукс се правят в Италия,там се събира и АЕГ/Електролукс купиха името и логото и това уж им е премиум бранда.../Произведено в Швеция отдавна няма на пазара!/...Върхът на тези уреди е и си остават Миле,но и там има една въпросителна-макар и едни от последните и Миле си изнесоха производството-прахосмукачки в Румъния,перални-Чехия.Те за това се и появиха на нашия пазар такива с цени-1500-1800лв.Консултантите най безсрамно лъжат,че са събирани в Германия,е,може и да не знаят...но немско Миле под 2500-2600лв няма как да има......Ако човек малко се разрови ,може и да намери БОШ -ексклузив за около 1500-1600лв,немска сглобка.Има и аналог на Сименс.Третото най добро нещо на нашия пазар е ЛГ-корейски,цена също към 1500лв.../да не се бърка с полските модели на ЛГ,типични еднодневки!/.....От там на долу си е чист късмет!....

11. Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от prismehulnik Виж публикацията
    Електролукса по добри от Сименс-Бош!?...Колегата уби ламея!Общо взето за пералните важи правилото-по скъпото е по добро!Повечето перални на Електролукс се правят в Италия,там се събира и АЕГ/Електролукс купиха името и логото и това уж им е премиум бранда.../Произведено в Швеция отдавна няма на пазара!/...Върхът на тези уреди е и си остават Миле,но и там има една въпросителна-макар и едни от последните и Миле си изнесоха производството-прахосмукачки в Румъния,перални-Чехия.Те за това се и появиха на нашия пазар такива с цени-1500-1800лв.Консултантите най безсрамно лъжат,че са събирани в Германия,е,може и да не знаят...но немско Миле под 2500-2600лв няма как да има......Ако човек малко се разрови ,може и да намери БОШ -ексклузив за около 1500-1600лв,немска сглобка.Има и аналог на Сименс.Третото най добро нещо на нашия пазар е ЛГ-корейски,цена също към 1500лв.../да не се бърка с полските модели на ЛГ,типични еднодневки!/.....От там на долу си е чист късмет!....
    Е, тези перални от 1990 лв с 10 години гаранция на Миле няма значение къде са сглобявани, знаеш, че 10 години имаш солиден уред. Но пък цифрата не е никак малка. Днес гледах немски Сименс в Технополис около 1340 лв он лайн оферта, добра е, обаче освен Миле никой не прави уреди за повече от 5-7 години. В такъв случай защо да се хвърлят крупни суми за покупка на всякакви лъскави уреди, които ще изкарат толкова, колкото и евтин аналог на марката с по-малко екстри. Обмислям да взема нещо не твърде скъпо от Технополис и да доплатя за удължена гаранция, поне да знам, че срещу не твърде голяма сума ще имам уред за 5 години.

12. Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Живее в
    pleven

Това,че на уреда е написано"десет години гаранция",съвсем не означава,че техномармаладите ще я поемат в действителност!...Най елементарното-гаранцията е в сила при представяне на касов фискален бон.Няма такова мастило ,което да фиксира напечатаното 10 години!.....Но ,всеки си има разбирания,виждания и е длъжен да мисли!При избор на нещо"не твърде скъпо"със сигурност след 3 или 5 години пак ще пазаруваш,ако се ориентираш към уред 800-900лв,със сигурност ще прескочиш тази граница,а ако вземеш върхов модел......и имаш късмет,нещата ще са коренно различни!

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Касовия бон си го копираш и нямаш проблеми. Касите са със памет, свързани са към сървър и винаги може да се потвърди покупката.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Касовия бон си го копираш и нямаш проблеми. Касите са със памет, свързани са към сървър и винаги може да се потвърди покупката.
    Точно така, скоро си купувах фурна Сименс и човекът който ми я достави ме предупреди да си снимам касовия бон точно поради тази причина. А 10 години гаранция дава не Техномаркет, а Миеле като производител, така че не вярвам да не я признаят, просто ми е свръх тази сума. А Сименса от този линк http://www.technopolis.bg/b2c/detail...ENS-WM14W540EU е с добри характеристики и е сглобяван в Германия, консултантът каза, че са нови модели, супер някакви, не знам си какво, може би на това ще се спра в крайна сметка щом смятате, че под 800 лв всичко е зле като качество.

16. Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Живее в
    pleven

Не искам да споря,кой как ще си снима фишчето/просто тая баничка съм я ял!/.....,нито десетгодишната гаранция дето ти я дава МИЛЕ,само ще вметна-пералните на Сименс ,събирани в Германия имат в сигнатурата на моделите си "S",WMS14....хлапетата в техномагазините могат да си бръщолевят всичко!.....W-събирана е в Турция или Полша,но това не я прави лоша-турския завод край Истамбул е може би най големия и модерен в Европа.....Виж-поляците още не могат да докарат читави перални/Самсунга и ЛГ им са пълни боклуци/.Ако не намериш S сглобка,грабвай този Сименс и ще си доволна!......
    .....Абе,Гена Бс,ти как я виждаш тая работа на петата примерно година да си размърдат задниците из хипермаркетите за да ти търсят някакъв бон!?Я слез на Земята!
    Този пост е редактиран от prismehulnik; 04-01-15 в 21:42.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Вие ме оставихте в 3-та глуха с тези върхови клас перални . Аз съм писал постове преди години тук за логиката от суперскъпи перални, необходимост от екстри и реална икономия. Не отричам разбира се предимствата на супер класовете перални, но гледайки от моята камбанария ми изглежда невероятно да дам тази сума. Европейците са задоволени, като си бракуват работещите перални на безценица, а ние се радваме на тях като за ново (и не само перални, но поне нова евтина пералня мога да си позволя, докато и най - евтина кола - не ). А не вярвам да го правят защото са глупави ... сами си правете извода, какви вещества се извличат от частите след 6 - 7 год. употреба. А 10000 л = 10 куб.м. т.е. 20-25 лв/год. По-добрите перални свалят с 1 - 2 куб. т.е. 3-4лв/год. Незаслужено, ако разликата е 200 - 300 лв само заради това. Това е като редовното купуване на Калгон да се поддържала пералнята и като се сметне цената през годините, струва колкото нова пералня. Давам реален пример - купувал съм три евтини перални 5-600 лв., което прави общо 18-19 г. употреба, не вярвам за общата сума да изкара едно Миле без нито един ремонт, какъвто аз не съм правил и на трите. Има разбира се няколко НО: предимство е да влезе новичко вкъщи, дори и евтино. Нищо не пере по добре от нова пералня. Абсолютно никой тук не може да ме убеди, че 15 годишна пералня може да се изчисти идеално от мухълите, микроорганозмите и плесените. Да не говорим за остарелите гуми и уплътнения. Минуса е пък че може да нямаш късмет с евтината нова пералня да се поврежда, да прелее да създаде несвързани с нея проблеми дори (да счупи околното оборудване при центрофуга например). А за моя избор - какво мислите за по - евтините Бош (600-700 лв). Какво мислите и за гореспоменатия вътрешен филтър в барабана на Електролукса.
    Този пост е редактиран от sevdo2000; 04-01-15 в 22:49.

18. Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Живее в
    pleven

sevdo 2000,ти поставяш нещата в друга плоскост!Да,прав си,ако се погледне от този ъгъл.......Аз също съм твърдо против втората употреба,най малкото защото ще ми е гадно да си пъхна ризите там дето някоя разплута немкиня си е прала кюлотите 7-8 години!.....В края на краищата всеки си знае джоба,и умните хора са на ясно,че не могат да платят за кило кремвирши и да чакат....смядовска луканка......Имам информация-споделям я,дано да съм полезен и на други ,а аз самия наскоро сменях всички уреди в дома си-взех всичко на Горение,гледах да е от най висок клас....С 6000 се оправих напълно и да чукна на дърво за сега съм доволен/е,и аз искам фурна и котлони на МИЛЕ,ама само те са 6000/.......

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 20:11
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 14:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе