Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
933. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

92 9.86%
  • Beko

44 4.72%
  • Blomberg

4 0.43%
  • Bosch

72 7.72%
  • Candy

41 4.39%
  • Electrolux

69 7.40%
  • Gorenje

102 10.93%
  • Haier

2 0.21%
  • Hoover

6 0.64%
  • Hotpoint-Ariston

87 9.32%
  • Indesit

81 8.68%
  • Miele

44 4.72%
  • LG

37 3.97%
  • Neo

8 0.86%
  • Panasonic

10 1.07%
  • Samsung

40 4.29%
  • Siemens

28 3.00%
  • Whirpool

84 9.00%
  • Fagor

9 0.96%
  • Еdesa

9 0.96%
  • Bauknecht

1 0.11%
  • Franke

0 0%
  • Privileg

3 0.32%
  • Siltal

14 1.50%
  • Други

46 4.93%
Страница 147 от 362 ПърваПърва ... 97137145146147148149157197 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,191 до 2,205 от общо 5418
Like Tree1132Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2011

Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-BEKO-WTV-8633-XS0/p/680642
    Здравейте! Другия модел е AEG L6FBG48S (850лв) (на дамата по - горе)Какво ще кажете за тези модели? И двата са с 5г. гаранция и инверторни мотори. Това с оборотите беше мн. полезно инфо за мен. Бекото мога ли да му намаля оборотите ако пожелая? Ценовата разлика струва ли си? Гледам че AEGто има функция пара. Полезна ли е? Върши ли работа? Моля за съвет.
    Този пост е редактиран от boqnkov; 15-05-17 в 11:07.

2.  

3. Тук е от
    May 2011

Здравейте, дойде ред и аз да сменя пералнята с по-нова, към момента имам едно Беко на 7 години и освен една подменена изолация на вратата други проблеми не съм имал, а и е преживял 3 местения на апартаменти.
    Жената много иска Самсунг заради Еко бабъла, за мен е все тая по-скоро клоня към по-голяма гаранция независимо от марката.
    Вариантите, на които сме се спрели са:
    Технoмаркет - онлайн магазин
    ПЕРАЛНЯ BEKO WTV 9633 XS0 | Перални | Перални | Домакински &#107
    ПЕРАЛНЯ SIEMENS WM 12N260BY | Перални | Перални | Домакински &#1
    Случаен консултант в т.....полис ми каза, че за него Бош и АЕГ не стават в ниския клас, Самсунг много се чупило и Еко бабъла било глупост, според него и Беко има такова нещо като технология (в модела от линка), но не го рекламира толкова шумно. Самсунга бил с пластмасови панти, а Беко метал, което значеше щом от вратата е зле какво да обяснявам повече. Последното е Сименс, но по-скоро той го препоръча защото според него хем е 5 год. гаранция, хем е по-добро (нечупливо) в този клас от Бош и АЕГ. За Бекото каза, че модела е ок, но нямал 5 години гаранция - което е супер странно защото в сайта им пише, че след регистрация този модел става с тези години и мисля с 10 год. на мотора. Моля за съвет.
    Лек ден.
    Този пост е редактиран от avenger; 15-05-17 в 19:49.
    brotzki одобрява това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от Viking72 Виж публикацията
    Направили проба с по-малко прах?
    Има един холандски прах Д...пробвай с него.
    Според мен превъзхожда другите,но е скъ-
    Не става с малко прах и без доливане на вода. Изпрах ги наново с яко прах и много вода. Поне се изпрахя, но е досадно постоянно да им доливам на Сименс топла вода. Двойно пари за нищо. Трябваше да взема АЕГ-то или Беко-то, които са същото качество, а може и по-добри, но и на два пъти по-ниска цена. Няма значение ,че лагерниците им не вдигат 200км/ч.

Ще пускаме тънките пердета и дано не ги намерим кръгли .

Цитат Първоначално публикувано от boqnkov Виж публикацията
    ПЕРАЛНЯ BEKO WTV 8633 XS0 | Перални | Перални | Домакински &#107Здравейте! Другия модел е AEG L6FBG48S (850лв) (на дамата по - горе)Какво ще кажете за тези модели? И двата са с 5г. гаранция и инверторни мотори. Това с оборотите беше мн. полезно инфо за мен. Бекото мога ли да му намаля оборотите ако пожелая? Ценовата разлика струва ли си? Гледам че AEGто има функция пара. Полезна ли е? Върши ли работа? Моля за съвет.
    Ако избирате АЕГ-то, в момента е на промоция на 759 лв. https://www.tehnomix.bg/edra-bjala-t.../aeg-l-6fbg48s
    Този пост е редактиран от brotzki; 15-05-17 в 13:57.

5. Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от brotzki Виж публикацията
    Не става с малко прах и без доливане на вода. Изпрах ги наново с яко прах и много вода. Поне се изпрахя, но е досадно постоянно да им доливам на Сименс топла вода. Двойно пари за нищо. Трябваше да взема АЕГ-то или Беко-то, които са същото качество, а може и по-добри, но и на два пъти по-ниска цена. Няма значение ,че лагерниците им не вдигат 200км/ч.

Ще пускаме тънките пердета и дано не ги намерим кръгли .

Ако избирате АЕГ-то, в момента е на промоция на 759 лв. https://www.tehnomix.bg/edra-bjala-t.../aeg-l-6fbg48s
    Мерси за линка. Не знам AEG как са в този ценови клас и дали Бекото не е по - добрия избор. Него ще го взема на около 600лв.

6. Banned
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от villystyle Виж публикацията
    Здравейте, дойде ред и аз да сменя пералнята с по-нова, към момента имам едно Беко на 7 години и освен една подменен изолация на вратата други проблеми не съм имал, а и е преживял 3 местения на апартаменти.
    Жената много иска Самсунг заради Еко бабъла, за мен е все тая по-скоро клоня към по-голяма гаранция независимо от марката.
    Варианти на който сме се спрели са
    Технoмаркет - онлайн магазин
    ПЕРАЛНЯ BEKO WTV 9633 XS0 | Перални | Перални | Домакински &#107
    ПЕРАЛНЯ SIEMENS WM 12N260BY | Перални | Перални | Домакински &#1
    Случаен консултант в т.....полис ми каза, че за него Бош и АЕГ не стават в ниския клас, Самсунг много се чупило и Еко бабъла било глупост, според него и Беко има такова нещо като технология (в модела от линка), но не го рекламира толкова шумно. Самсунга бил с пластмасови панти, а Беко метал, което значеше щом от вратата е зле какво да обяснявам повече. Последното е Сименс, но по скоро той го препоръча защото според него хем е 5 год. гаранция, хем е по добро (нечупливо) в този клас от Бош и АЕГ. За Бекото каза, че модела е ок но нямал 5 години гаранция - което е супер странно защото в сайта им пише, че след регистрация този модел става с тези години и мисля с 10 год. на мотора. Моля за съвет.
    Лек ден.
    Добре де.При положение,че Бекото работи,защо искате да го сменяте?
    Самсунг са красиви и проблемни след гаранцията !
    За мен по -добре е Беко.
    Първо правило: Щом нещо работи и си върши работата не се пипа.
    Това 10 години гаранция на мотора е ала-бала.
    Всички мотори издържат тези години.
    Проблеми се получават от платките ,които ги управляват .
    Като дават 10 години гаранция,защо не дават на цялата пералня?

Като купувате перални обръщайте внимание на :

Разстоянието между маншона и барабана.
    Трябва да е минимално.Ако е повече ще „гълта”чорапи.Има вероятност и да къса дрехите.
    Барабана трябва да е гладък.Не трябва да има остри остатъци(чепаци)останали,при производство му.Защото ще къса отново дрехи.
    Колко по-малко пластмасови елементи около люка -толкова по-добре.
    Сименс и Бош е един производител.Само,че Сименс е малко по-скъп.Става въпрос за един същ клас техника.Консултантите понякога говорят глупости.Няма откъде да имат информация коя техника е чуплива.Основно моделите влизат в сервиза след гаранцията,но при тях вече количествто изчерпано.
    Този пост е редактиран от Viking72; 15-05-17 в 17:16.

7. Тук е от
    May 2011

Прав си че когато нещо работи не се сменя, НО има фактор жена - да имало дисплей (та още нещо да се чупи) и да има кратка програма 15-20 мин. На мен лично Бекото ми харесва, на жената Самсунга заради визия (май заради еко бабъла ама айде), обаче оня в т...лис ме хвърли в тъча че всичко е шит обаче само Сименса и ок, разглеждах няколко страници преди това по темата и Сименса май е на кантар (включително да му се сипва допълнително топла вода). Бях навит и на Бош обаче и там ме отказаха не само този консултант, но и познат работещ доскоро по веригите.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    May 2017

Бягай далеч от дисплея на Самсунг.
    След гаранция,ако изгърми няма откъде да го
    намериш.Дори и да се „покаже”-цената и доставка няма да ти харесват.Цялата платка е силиконирана.
    Самсунг много бързо сменят моделите и това е проблем.Подръжката в Бг не е на ниво.
    С Беко този проблем го няма.
    Така,че решението е ваше.

Марките ,които имат поддържане в Бг и са масови

Аег-Електролукс
    Беко
    Горение
    Сименс-Бош
    Аристон-Индезит
    Миле
    Може и да съм изтървал някоя.,но това няма голямо значение в случая.
    За тези марки гарантирам,че чрез оторизираните им сервизи можете да поръчате всичко.Ремонтът не е задължително да се извърши при тях.
    При положение,че смяташ да е изхвърлиш след гаранцията при възникване на проблем.Угоди на жена ти със Самсунга,за да има мир и любов .
    Това,което всички искаме от една пералня,според мен е:
    Да е тиха и стабилна при работа.
    Да пере така,че жената да не мрънка.
    Да не се разваля,за да ни създава проблеми на нас.
    А дали на нея има:„цветен телевизор,радио, връзка с луната”няма никакво значение.
    Този пост е редактиран от Viking72; 15-05-17 в 19:20.
    stoyanow одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от villystyle Виж публикацията
    Сименса май е на кантар (включително да му се сипва допълнително топла вода). Бях навит и на Бош обаче и там ме отказаха не само този консултант, но и познат работещ доскоро по веригите.
    Само не хвърляй излизашни пари за Сименс над 1000 лв. Реално получаваш същото качество, каквото при другите марки Аег и Беко за 600лв

11. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Реално е така , ама усещането , че си платил нещо скъпо и очакваш то да работи като такова е ... незаменимо .
    Ама .... винаги може нещо да е обърка, обикновено ... така и става.
    avast3, kokovox и Viking72 харесват това.

12. Novice
    Тук е от
    May 2017
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от boqnkov Виж публикацията
    ПЕРАЛНЯ BEKO WTV 8633 XS0 | Перални | Перални | Домакински &#107Здравейте! Другия модел е AEG L6FBG48S (850лв) (на дамата по - горе)Какво ще кажете за тези модели? И двата са с 5г. гаранция и инверторни мотори. Това с оборотите беше мн. полезно инфо за мен. Бекото мога ли да му намаля оборотите ако пожелая? Ценовата разлика струва ли си? Гледам че AEGто има функция пара. Полезна ли е? Върши ли работа? Моля за съвет.
    AEG L6FBG48S мисля, че няма функция пара. С пара са следващата серия L7. До сега съм пускала програмата "освежаваща пара" само веднъж за проба, със сухи дрехи. Амиии... май ги освежи . Предполагам, че ще е от полза когато се сменяват сезонните дрехи зимни/летни вместо да се перат - само да се освежат. От парата в края на цикъла на пране, както споменах по-горе, съм много доволна.
    Не ми е много ясна функцията ЕКО. Разбрах, че увеличава времето за изпиране и намалява количеството използвана вода и енергия. В книжката пише, че намалява и температурата, но на дисплея това не се отразява. При натиснат ЕКО бутон, когато намаля времето за изпиране, дали програмата продължава да бъде ЕКО? https://www.tehnomix.bg/edra-bjala-t.../aeg-l-7fbe48s
    kokovox одобрява това.

13. Banned
    Тук е от
    May 2017

Личното ми мнение,е че тези Еко програми не са добри.Производителите ,за да напишат А+++++ на етикета добавят тези икономични програми.
    Този пост е редактиран от Viking72; 16-05-17 в 01:12.

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Това е ... шитня , маркетинг !
    5г гаранция или повече и толкова ! марка ... и без марка , да е . За паралиите си има марки , да не ги споменавам .

16. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Личнто ми мнение,е че тези Еко програми не са добри.Производителите ,за да напишат А+++++ на етикета добавят тези икономични програми.
    Енергийния клас не се определя от еко-програмите, а от пълен товар на пералнята памучно пране на програма за памучно пране и половин товар нещо друго беше. При това натоварване се изчисляват качество на пране, продължителност на програмата, разход на ток и вода, максимален шум при пране и центрофуга, ефективност на центрофугата и среден разход на енергия за 220 цикъла при пълен и частичен товар, което е като среден разход на ток за едно семейство за година.
    При съдомиялните енергийния клас се изчислява при ползване на ЕКО програмата, която трябва да мие толкова добре, колкото нормалната програма, но с по-малко вода и ток, което означава, че ЕКО програмата отнема по-дълго за същия резултат, но използвайки по-малко ресурси.
    Всичко уреди имат и опцията за по-кратко пране с храчене на повече вода и ток.

Vzemy

17. Novice
    Тук е от
    May 2017
    Живее в
    София

Личнто ми мнение,е че тези Еко програми не са добри.Производителите ,за да напишат А+++++ на етикета добавят тези икономични програми.
    При моята пералня ЕКО-то не е отделна програма, а е опция, която мога да приложа почти към всички програми. Според таблицата за памучно пране на 60 градуса без ЕКО - 1,30кв/ч, 80л. вода, с ЕКО - 0,68кв/ч, 54л. вода. Разликата е значителна /ако е вярна/. Защо според Вас тази опция не е добра?

18. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от IrinaS Виж публикацията
    При моята пералня ЕКО-то не е отделна програма, а е опция, която мога да приложа почти към всички програми. Според таблицата за памучно пране на 60 градуса без ЕКО - 1,30кв/ч, 80л. вода, с ЕКО - 0,68кв/ч, 54л. вода. Разликата е значителна /ако е вярна/. Защо според Вас тази опция не е добра?
    Пестенето е в някакви стинки, което е съпроводено с тракане на машината 3-4 часа при пълен капацитет.

Едни и същи параметри по книжля, нито пести откъм вода, нито от консумация на ток. Първата с цена 1300лв, втората само 800лв. Още ли има робуващи на марки?!

Този пост е редактиран от brotzki; 15-05-17 в 21:05.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 20:11
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 14:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе