Отговор: Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от
biro
Нагряване и искрене? Не монтирам контакти от вчера. С лустър клема по-добре ли е според теб? Смисъл има, включил съм и електромерче за контакт.
Нагарянето и искренето са хипотетични, но при едни 2-3kW не е добре да се случват. Това откога слагаш контакти няма значение, ако контактът е турски и сам нагаря, независимо колко опитен човек го е монтирал. Въпросът беше принципен. За лустърклемата какво да ти кажа - къде си я представяш, че трябва да я има, а с щепсела няма да я има? А ако бойлерът е включен през електромерчето (такова дето влиза в контакта и то самото има контакт), тогава картинката е още по-красива и "професионална".
Аз като нямам контакт в банята какво да правя. Да къртя и да разпъвам кабели или да избера друга марка бойлер.
Цитат:
abv
Аз като нямам контакт в банята какво да правя. Да къртя и да разпъвам кабели или да избера друга марка бойлер.
Сменяй апартамента с такъв с контакт.
Лустърклемата къде я има? Капак под бойлер отварял ли си някога? Контакта ми е кюрдистански и се пали спонтанно по 3 пъти на ден, а електромерчето е лепено с поялник в час по трудово в 12-то основно училище в Ханой.
Аристон велис и 2-3 киловата?
Дисплея с електрониката зад него да не повярваш още работят.
4 Прикачен файл(ове)
Нали знаете,че в белите държави нямат бойлери в банята.Бойлер с електроника,щепсел и контакт,не е за баня/мокро помещение/!
Такъв се монтира в сухо /сервизно /помещение.
Прикачен файл 24239
Прикачен файл 24240
Прикачен файл 24241
Прикачен файл 24242
За лустер клеми,ползвайте такъв модел и нямате ядове.
Инженерите на Аристон не знаят,че в БГ си монтираме бойлерите в баните и като се къпим,душа ги пръска все едно вали дъжд.
Biro, аристон велис помни ли си настройките ако го изключиш от контакта. Гледам имат модел и със седмичен таймер.
И друго искам да питам, на колко градуса го нагласяш, има ли смисъл когато не се ползва през деня да се оставя на по-ниска температура.
Миланов,с тези клими си се ошашавил.
Това е бойлер.В един дом,топлата вода се ползва всекидневно.
Температурата на водата е правопропорционална на енергията вкарана в нея/бойлера/!
Така,че такива гимнастики са излишни.
Цитат:
Viking72
Нали знаете,че в белите държави нямат бойлери в банята.Бойлер с електроника,щепсел и контакт,не е за баня/мокро помещение/!
Такъв се монтира в сухо /сервизно /помещение.
Прикачен файл 24239 Прикачен файл 24240 Прикачен файл 24241 Прикачен файл 24242
За лустер клеми,ползвайте такъв модел и нямате ядове.
Инженерите на Аристон не знаят,че в БГ си монтираме бойлерите в баните и като се къпим,душа ги пръска все едно вали дъжд.
Е в България още не сме ги стигнали западняците с отделни сервизни помещения за бойлер, пералня и сушилня. За съжаление.
Цитат:
Viking72
Миланов,с тези клими си се ошашавил.
Това е бойлер.В един дом,топлата вода се ползва всекидневно.
Температурата на водата е правопропорционална на енергията вкарана в нея/бойлера/!
Така,че такива гимнастики са излишни.
Да, за бойлер иде реч. Къде ги споменаваш климите.:Drinks:
А ако 12часа не ползваш топла вода.... и още 6 през ноща....А и biro нали е сложил ватметърче и може да е правил проба.
Цитат:
biro
Лустърклемата къде я има? Капак под бойлер отварял ли си някога?
Ами като има лустърклема под капака, я отвори един бойлер, който има кабел с щепсел и ми кажи тоя кабел като влезе под капака дали пак няма лустърклема? Дали ще дойде захранващ кабел или кабел, завършващ с щепсел - под капака той си има друг край, който си е все край на кабел. Дали ще е закачен на лустърклема или на площадка с гайка, където прави връзка с вътрешните кабели е подробност. Цитирам те "С лустър клема по-добре ли е според теб", което предполага, че ако бойлерът няма кабел с щепсел, ще трябва да има лустърклема, което е лошо.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Viking72
Абе много разбирачи на белите държави, а като отидеш в IKEA, 100% от демо-баните имат пералня вътре. Ако пералнята е за мокро помещение, а бойлерът не е, не знам що за логика трябва да се следва. Стига с тия бели държави - някой си въобразява някакви лични фантазии и за да подсили убедителността съчинява теории как е в белите държави. Ако си работил като някакъв в бяла държава и си обиколил 1000-2000 частни дома и баните им и си си водил записки къде какво виждаш, тогава може да даваш мнение как е в белите държави. Останалото е лични предположения и самовнушения.
Цитат:
i486
Ами като има лустърклема под капака, я отвори един бойлер, който има кабел с щепсел и ми кажи тоя кабел като влезе под капака дали пак няма лустърклема? Дали ще дойде захранващ кабел или кабел, завършващ с щепсел - под капака той си има друг край, който си е все край на кабел. Дали ще е закачен на лустърклема или на площадка с гайка, където прави връзка с вътрешните кабели е подробност. Цитирам те "С лустър клема по-добре ли е според теб", което предполага, че ако бойлерът няма кабел с щепсел, ще трябва да има лустърклема, което е лошо.
- - - - - - - - - -
Абе много разбирачи на белите държави, а като отидеш в IKEA, 100% от демо-баните имат пералня вътре. Ако пералнята е за мокро помещение, а бойлерът не е, не знам що за логика трябва да се следва. Стига с тия бели държави - някой си въобразява някакви лични фантазии и за да подсили убедителността съчинява теории как е в белите държави. Ако си работил като някакъв в бяла държава и си обиколил 1000-2000 частни дома и баните им и си си водил записки къде какво виждаш, тогава може да даваш мнение как е в белите държави. Останалото е лични предположения и самовнушения.
Демо-баните,може да имат и сателитна чиния за връзка с извънземните.
И не пиши глупости,за да не се подлъже някой да си сложи пералнята в банята на панелката,защото няма да изкара и гаранцията!
В банята 1 на 2,2м,ако искаш може и плазма да си сложиш.
А затова,че на запад нямат ел.бойлер за къпане и имат сервизни помещения...,а в някои държави нямат и сифон на пода,защото имат вана.Плочките на пода се забърсват с парцали.Така,че за фантазии,коментарите са излишни !
Дори пералните в кооперация са долу в общо сервизно помещение,защото ако наводниш комшията,нямаш на представа за какво става на въпрос.
Ти виждал ли си 1000-2000 бани в частни домове,в БГ?
Всяка седмица по една баня да правиш-ти трябват 40 години,за да видиш 2000.
Дори брокер на недвижими имоти да си,пак ти трябват толкоз години.Това са функциониращи бани,а не свободни съчинения на дизайнер.
Добре, пералнята и бойлера в банята, но къпането е в душ кабина със затворен таван. Така става ли или цъ...
Много работи стават.
В баровска къща,всичко е възможно.
Повечето българи живеят в панелка и имат много малка баня.
За малка баня в панелка, около 2х2м.
i486, първо виж какво представлява аристон велис, отвори му капака после погледни под капака на теси,дипломат после коментирай как влиза кабела и какво има на другия край.
milanov, моя бойлер е настроен на 50 градуса и не се изключва денонощно. Има програма срещу легионела и периодично загрява до 70 градуса ако заданието е по-ниско ( 3 дни след включване на захранването и след това на всеки 30 дни).
Ако изключа захранването и го включа пак настройката си остава 50 градуса, но се нулира таймера за дезинфекция.
Има и някакъв еко режим, който определя в коя част от денонощието се ползва повече топла вода и преди това подгрява повече, а след това не поддържа висока Т на водата. Този режим не съм го ползвал.
Бойлерът харчи 140 до 170квч месечно според сезона, използва през целия ден и вечер.
За незапознатите: има 2 скачени водосъдържателя по 40 литра като единия е с нагревател 1500W, а другия с 1000W. В даден момент от време работи само единия от 2та нагревателя или аз не съм забелязал да работят и двата едновременно. Стопля бързо, изключен запазва топла водата от 1.5 до 5 дни според сезона.