Страница 7 от 18 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 268

Перални,Препоръки-2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2006

Перални,Препоръки-2010

Транспортни дефекти е блъф = на зле съхранявана ремаркетирана техника (върната в магазина от недоволни клиенти). Там като не ти е харесал уреда или ако не работи си се връща в магазина и търговеца не го предлага като нов. Е намира се кой да ги изкупи и да ги докара у нас

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Перални,Препоръки-2010

Цитат Първоначално публикувано от zz_stefanov
    Транспортни дефекти е блъф = на зле съхранявана ремаркетирана техника (върната в магазина от недоволни клиенти). Там като не ти е харесал уреда или ако не работи си се връща в магазина и търговеца не го предлага като нов. Е намира се кой да ги изкупи и да ги докара у нас
    Много ти благодаря за инфото! Ценно е!

4. Member
    Тук е от
    Nov 2006

Перални,Препоръки-2010

Разбира се, ще попадна под упреците на продаващите такава техника. Мнението ми е базирано на мои лични наблюдение на тези магазини, като евентуален техен клиент. Имах проблеми с електрониката на пералнята ни индезит и понеже съм доволен от един друг стар уред 2 ръка на Сименс реших, че в технохит и подобни ще намеря алтернатива на това което се продава по магазините. Когато разгледах внимателно магазините открих, че там се продава точно това от което искам да избягам. Основното зареждане е от марките производни на Индезит (бившото Мерлони груп). В голямата си част уредите са наистина одраскани, което е напълно възможно ако са били и мостри по магазините. В друг магазин беше получена голяма серия от перални Beko получена от Англия (на всичките бяха сменени щепселите с български бакелитови). Пералните имаха явна следа във ваничките за праха и миризма в барабана от поне еднократно ползване.
    В тези магазини рядко ще видите AEG/Elctrlux, BOSH/SIEMENS..., а тях не ги ли транспортират и драскат
    Навсякъде се лансира идеята, че са серии различни от произвежданите за BG, вътре нямало китайски части и т.н. в което дълбоко се съмнявам. По скоро са марки които си развалиха качеството имат компрометирани цели серии и вече не се харчат на запад. На познати индезит купена от технохит направи същия дефект като моята (правена в Италия). Същата беше с едни 200 оборота над моя модел купена от техномаркет, с почти еднаква цена и само 1 година гаранция.
    Нека някой да ми посочи съществени конструктивни разлики между продаваните аналогични модели тук редовен внос и тези одрасканите от запад.

5. Тук е от
    Sep 2006

Перални,Препоръки-2010

Аз моля пак за някакво мнение относно перални Индезит. Или поне някакъв съвет каква пералня да вземем за около 500лв, защото повече пари този път няма да дам.
    Имам си в момента един Уърпул със скапан програматор, който успява все пак да работи на 2програми, но центрофугата никаква я няма. За програматор ни искат 250лв.
    И сега дилемата все пак е - нова пералня, или да дадем 250лв, за да оправим старата?
    Иначе всички други части на Уърпула са в отлично състояние, няма грам котлен камък и буквално светят.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Перални,Препоръки-2010

Цитат Първоначално публикувано от Mirama
    Аз моля пак за някакво мнение относно перални Индезит. Или поне някакъв съвет каква пералня да вземем за около 500лв, защото повече пари този път няма да дам.
    Имам си в момента един Уърпул със скапан програматор, който успява все пак да работи на 2програми, но центрофугата никаква я няма. За програматор ни искат 250лв.
    И сега дилемата все пак е - нова пералня, или да дадем 250лв, за да оправим старата?
    Иначе всички други части на Уърпула са в отлично състояние, няма грам котлен камък и буквално светят.
    Колко ще е гаранцията на програматора? А на новата пералня? Старата можеш ли да я продадеш? Може и на търговец за 2-ра употреба. Евентуално за колко? Включване в еко-промоция?
    За конкретен модел и марка, крайния избор е твой.

P.S. Погледни и това, ако все още не си го видял. Дано ти е от полза! http://forum.setcom.bg/index.php/topic,43351.0.html

http://zora.bg/main.php?p=products&s...d=7205&hotels=
    http://zora.bg/main.php?p=products&s...=10556&hotels=
    http://zora.bg/main.php?p=products&s...=10079&hotels=
    http://zora.bg/main.php?p=products&s...=10104&hotels=

Тези модели са по препоръка на консултант-продавач от Зора.

Успех!

7. Тук е от
    Sep 2006

Перални,Препоръки-2010

prince, никой не е споменавал за гаранция на програматора ако ми го сменят с нов. Дори и да има, едва ли ще е повече от 6месеца.
    Да я продам хубаво, ама кой ще я вземе като от 20програми пере само на 2-3програми, постоянно дава грешка и ги изкарва мокри, защото центрофугата не е като хората...
    На еко промоция мога да я пробутам, но отстъпките са 30-40лв, а кой знае кога ще има отново такава.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2006

Перални,Препоръки-2010

Mirama, очевидно имаш електронен програматор. Смени майстора, има си хора дето ще ти го оправят за стотина лева. Вероятно е поправимо щом нещо и работи. Иначе ако си вземеш сега нещо за 500 си е същата беля, а точно тези индезити са най голямата. Консултанта дали си е патил от тях или само гледа да ги продаде.

10. Тук е от
    Sep 2006

Перални,Препоръки-2010

zz_stefanov, аз написах че е електронен програматора малко по-нагоре. )))
    Вероятно е поправим, но защо да ми вземат 100лв, като могат да ми вземат 250лв, на няколко места където попитах, никой не иска да се занимава, или просто не могат.
    Включително в сервиза на Уърпул ми искат цялата пералня там. Е за какво им е, като е явно къде е проблема и можем да им занесем само програматора.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2006

Перални,Препоръки-2010

Трябва им цялата. Не е задължително точно и само в самия програматор да е проблема, има датчици, тахогенератор. Щом не центрофугира може да е проблема в тахогенератора примерно.

12. Тук е от
    Feb 2010

Перални,Препоръки-2010

Имам проблем с пералня Самсунг.Като прълни от ваничката за основно пране лека полека се пълни и тази за омекотителя и така омекотителя се взима някъде при охлаждането на водата.Сякаш преградата не е поставена наточното място.Така мисля защото като махна ваната виждам че тече само през дупките които седят над отделението за основно пране

13. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Перални,Препоръки-2010

Консултанта дали си е патил от тях или само гледа да ги продаде.
    Консултантите не получават процент(бонус) за продажби, в която и да е от 3-те магазинни вериги. Което е необяснимо за мен!?! Но това е друга тема. А и съм почти сигурен, че не става дума за едно и също населено място.
    Цитат Първоначално публикувано от Mirama
    Аз моля пак за някакво мнение относно перални Индезит.
    Все пак, Mirama пита за тази марка. Коректно ли е някой да каже: "Тази марка е скапана и не става?"
    По-нагоре съм дал предпочитания за марките, на които до някъде вярвам. Но, мисля, че всеки трябва сам да реши за какво и как ще даде парите си!

Mirama, не може ли техник да дойде на място?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2006

Перални,Препоръки-2010

prince, пристрастен съм към тази марка. Когато обаче въпросните перални си поискат на 4-тата година нови лагери, ще разбереш, че за смяната им трябват повече пари от досегашните, защото производителя ги е вкарал от вътре на казана и за по лесно го е залепил. Всичко е пресметнато по 3.14 - малко пари малък срок до първи ремонт и обратното. Това от лично патило с въпросната марка. Лошото,че и другите ги облада китайщината и започнаха да пълнят сметищата след 6-тата година.

16. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Перални,Препоръки-2010

Всичко е пресметнато по 3.14 - малко пари малък срок до първи ремонт и обратното. Това от лично патило с въпросната марка. Лошото,че и другите ги облада китайщината и започнаха да пълнят сметищата след 6-тата година.
    Такова е положението не само при пералните! За всичко е така.
    Имаше виц преди години по този повод. "Срещат се президентите на два корейски гиганта и се хвалят един на друг:
    - Ние направихме тв, което изкарва 6 м. следгаранцията и се скапва
    - А ние пък сме на 2 м след края на гаранцията и не мога да ги превъзмогна тези 1.5-2 м."
    На кратко беше така.
    Преди време минах при мой приятел техник в гаранционен сервиз на перални и др., и го попитах каква нова да си купя!
    Каквато и да съм си купил, все съм щял да му бъда клиент! Постегнах старата АЕГ и чакам, да видя до кога ще изкара.
    Междувременно чета вече няколко пъти тази тема http://forum.setcom.bg/index.php/topic,43351.0.html и умувам м/у скъп Сименс (произведен в Германия) и Миеле. Иначе ми харесват Електролукс и АЕГ. В момента мои познати ми хвалят Панасоник, но няма инфо за тях все още и е доста екзотично според мен.
    И да не забравяме - всичко е до късмет! angel

17. Member
    Тук е от
    Nov 2006

Перални,Препоръки-2010

така е

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Перални,Препоръки-2010

По едно време (преди 2 години) консултантите в Технополис получаваха надбавка или комисионна. Според финансовите резултати, постигнати в съответния сектор на магазина. Примерно бяла техника. Сега не знам дали това се е запазило...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 18 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Перални,Препоръки 2010г
    От gpp във форум Бяла техника
    Отговори: 152
    Последно: 14-12-10, 23:56
  2. Перални,Препоръки 2009г
    От vermouth във форум Бяла техника
    Отговори: 297
    Последно: 31-12-09, 13:04
  3. Перални,Препоръки 2007г
    От badr във форум Бяла техника
    Отговори: 362
    Последно: 31-12-07, 14:23
  4. Перални,Препоръки 2006г
    От XaMaB във форум Бяла техника
    Отговори: 532
    Последно: 27-12-06, 20:45
  5. Перални,Препоръки 2005г
    От veszxr във форум Бяла техника
    Отговори: 27
    Последно: 13-12-05, 00:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе