Колега *George*,
1.Никого не съм нарекъл "малоумник"!
2.Споделих моя опит с праховете, като се надявах да бъда полезен с тази информация.
Никой разбира се не е длъжен да си прави експерименти с праховете! Ако иска и с настърган домашен сапун да пере - проблемът си е негов!
3.Пералнята дозира водата по ниво, а не по тегло. Това означава, че количеството вода, което зарежда, зависи от типа тъкани, които са в барабана. Освен това нивото е различно и при различните програми.
Когато преди 8 месеца купих Electrolux, веднага ми направи впечатление, че количеството вода в барабана е доста по-малко, отколкото в стария Zerowatt. На майка ми не й хареса резултатът от прането, затова отново пробвах с различни прахове. Имаше леко подобрение, но не достатъчно. После сменихме програмата и с допълнителна вода (ако се налага) резултатът беше много добър.
4.Почти никой в България не чете упътвания, преди да ползва някакъв уред!
Имаме даже и "ръководство" по въпроса: "Ако на 15 опит не стане, прочети упътването".
Защо да го четат - едва ли не те са изобретили уреда! Доста случаи има, при които се стартира пералнята без да са махнати транспортните болтове, без нивелация, с малка височина на маркуча за изходящата вода...
А това за баби, лели и стринки - всички са "чували", "чели", някой бил казал, че нещо си трябва или не трябва да се прави!
Това, че шепа хора в този форум са наясно с техническата страна на нещата, не значи, че и с останалите е така!