Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е сушилната ви машина ?

Гласували
269. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

    57 21.19%
  • Beko

    27 10.04%
  • Blomberg

    2 0.74%
  • Bosch

    58 21.56%
  • Candy

    7 2.60%
  • Electrolux

    19 7.06%
  • Fagor

    0 0%
  • Gorenje

    23 8.55%
  • Hoover

    3 1.12%
  • Hotpoint-Ariston

    18 6.69%
  • Indesit

    1 0.37%
  • Miele

    34 12.64%
  • LG

    1 0.37%
  • Whorpool

    16 5.95%
  • Zanussi

    3 1.12%
Страница 40 от 84 ПърваПърва ... 30383940414250 ... ПоследноПоследно
Резултати от 586 до 600 от общо 1253
Like Tree230Одобрявам

Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    34
    #586

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    Много благодаря за изчерпателното мнение.
    В крайна сметка решихме да не е Gorenje и се спряхме на модел от по-скъпите марки с термопомпа, който не е запечатан и може да се почиства без намесата на техник.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2018
    Мнения
    85
    #587

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    Аз чакам началото на ноември .. тея от Gorenje да вкарат DA83IL .. Направо не може да повярвам, че са вкарали толкова малко бройки че още от 1-ви Октомври в цяла България нямаше почти нито една бройка за продан (изключвам няколкото в зора и техномаркет - предполагам 2-3 бройки тотал на retail цена). Смятам че ако филтрите се почистват както изисква производителя .. на 5 сушенета дунапрена преди изпрарителя и след всяко сушене този на вратата .. не би трябвало да се запушва за 5 години ... Като се запуши след 5-тата година може да си я разглобиш и почистиш .. предполагам един комплект отверки ще е достатъчен.

    Иначе от Wa824 (пералнята) съм доволен. Проблема е че целия хол е сушилник щото пускат 5 години гаранция на уред (сушилня) дето практически я няма.
    Като цяло осъзнах че до сега сме прали с поне двойно повече прах за пране от необходимото. Преди на 5 кг слагахме винаги 150 гр прах. Сега пералнята повече от 70 мл / гр прах не ми е искала .. не съм и слагал :D. Разочарован съм от това че WaveActive пералните нямат един тъп аква стоп в комплекта .. (частичен или пълен) о_0
    Имайте впредвид че в Словения тая пералня е 600/650 евро тука я дават за 650 лв. Та сигурно е второ качество по default :D Сушилните също от 750 евро на има няма 1000 лв в България.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    46
    #588

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    Здравейте. Попрочетох доста за Сушилните машини, из разни женски форуми, все пак жените основно перат и сушат, и разбират от качеството на сушене. Та общо взето стигнах до извода за марка сушилни Електролукс. Не мога да си представя да дам за Self cleaning кондензатор още 100 -200 лв. на Бош и след това да нарамя машината (след 5 години), да се допочиства в сервиз, понеже доколкото разбрах е на твърде недостъпно място поради технологията. До колкото виждам ламелите на останалите машини на кондензатора са на по - достъпно място и могат да се чистят стандартно. Та стигнах до тези два модела на Електролукс (не че има голям избор) https://www.technopolis.bg/bg/Dryers...H378S/p/688335 и https://www.technopolis.bg/bg/Dryers...H358S/p/688345. Първата е по - скъпа със 150 лв, които няма как да се избият при 200 цикъла на год. (или 20-30 лв) т.е. 5 години, колкото предвиждам живота ѝ. Въпроса е, че освен 1 dB по - шумна, не виждам други разлики. Какво мислите за гореспоменатите машини?

  5. Member
    Тук е от
    Nov 2016
    Живее в
    София
    Мнения
    226
    #589

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    2ра година ползваме сушилня Gorenje и нямаме никакви проблеми суши добре за около 90 минути.

    Sent from my SM-N950F using Tapatalk

  6. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2018
    Мнения
    85
    #590

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    Доколкото разбрах .. датата за внос на сушилните Gorenje са я преместили от 1-ви ноември на около / след 15-20 Ноември.
    Ако не се бях излъгал да им взема пералнята ... най-вероятно щеше да прежаля другите уреди Gorenje и да взема пералня и сушилня от друга марка . нормална марка която има наличности а не да си играя с нервите на хората.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    46
    #591

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    Добре де, не ми отговаряте за Електролуксите . Попрочетох назад 3-4 години в темата, и се замислих, дали наистина не е по - добре само кондензационна, без термопомпа. Че работи пак без комин е ясно, събира влагата с кондензация. Но не разбирам, как охлажда кондензатора, както на термопомпените, за да събира водата. Ясно - нагрява и обдухва дрехите, водата се изпарява, но нали трябва да има някъде студена повърхност, за да се ороси влагата от тоя въздух ... Ако взема за охлаждане от външния въздух - разликата особено лятно време не е толкова голяма ... Освен това нагрява околното пространство. Предполагам и по принцип че около термопомпените няма отделяне на голяма топлина ? Иначе досега ползвах едно неизползваемо помещение вкъщи, с простряно на сушилка пране и влагоуловител зимно време - за една нощ изсушава. Този влагоуловител си е с термопомпа и реално има студена пита. Но помещението сега ми става използваемо и сушилката я изхвълям... Отделно се чудя дали да не взема някое АЕГ или Бош с 5 год. гаранция за подобна цена, въпреки че пък те в тоя ценови клас ... То ако пропее нещо до две години уред, а с тия удължени гаранции май са поорязани след 2 год. период. В тоя ред на мисли, малко извън темата, някой ползвал ли е удължена гаранция след задължителните по закон 2 години? Доколкото разбирам това е доброволна гаранция и могат да те тупкат всякак след 2годишния период. Понеже повечето от уредите ми са такива, и уж съм спокоен, но от друга страна, не случайно се регистрира допълнително.
    Този пост е редактиран от sevdo2000; 02-11-18 в 16:17.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2018
    Мнения
    85
    #592

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    Не термопомпените сушилни имат голям филтър където се намира и "кондензатора" на термопомпените. При не термопомпените този филтър се вади и е алуминиев и съоеветно охлажда въздуха и се набива с тъкани и се чисти. пред него обаче няма допълнителни вати и т.н. ами директно от филтъра навртата минава през него. затова повечето хора се притесняват когато кондензатоа не се вади какво се случва след известно време ползване

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    46
    #593

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    Здравей. Благодаря за отговора. Аз така и предполагах, че взема от някъде по - хладен въздух отколкото в самата сушилня, за да направи разликата от поне 12-14 градуса за оросяването. И все пак, гледайки и принципа на влагоуловителя ми, при едни и същи условия, изключая по малката надеждност, термопомпените са по - добри, принуждавайки една повърхност, да е по - хладна на хладилния принцип, от околната на въздуха. Логично е да работи и по - икономично, при по- висока околна температура, пренасяйки топлината отвън - вътре, и охлаждайки повече, така и работи на по - ниски и щадящи прането температури. Аз взех най - скъпия електролукс https://www.technopolis.bg/bg/Dryers...H378S/p/688335 уж на онлайн прмоция, но с 2 год. ганация, дано не съжалявам. Ще пиша впечатления по - късно, че го изчаквам да се утаи - няколко часа, че не зная как е транспортиран. Питах ги момчетата от технополис, да я изчаквам ли - те се смеят, че не било хладилник и да включвам спокойно . Викам ясно, и те колко са наясно. Имаше схема, до колко да се накланя, и на коя страна, надали са я спазили. Иначе със сигурност разкъсах фабричната опаковка. Досега все онлайн съм пазарувал, и никога не са ми доставяли мостра. Разочарован съм от качеството на пластмасата отвътре при топлообменника и отзад. Работил съм с пластмаси - тази е второ качество отпадна - мленка. Мислех, че като е най - скъпия модел, ще е с по - добро качество, но явно има някаква измислена функция, която оскъпява. Разочарован съм и от ламелите на топлообменника, ще бъде гояма мъка чистенето, като фолио от капачки на кисело мляко, от вятъра ще се кривят. Добре, че не е било мостра, че все някой да го е отварял и покривил. Иначе видимите пластмаси са перфектни и изглежда много добре. по - късно ще пиша и за самото сушене,
    ПП
    След две сушилни, едната за дрехи за възрастни, другата с малки бебешки памучни дрешки. И двата резултата мн. добри, но още ще се донастройва, защото жената не беше доволна от бебешките дрешки че са намачкани (то на повечето пише че не стават за сушилня, или че са за ниска температура, а тази програма е с висока), а пералнята беше и препълнена (7 кг. - 1000 об.) и почти на максимума на сушилнята. Първата сушилня с тениски, хавлиени кърпи и синтетика - доста изгладени, добре бяха. Отделно пуснахме някакво максимално сушене на бебешките (не слънце) и то явно допълнително дигна температурата, т.к. времето при задействането не се увеличи. Една изненада от машината беше че все пак си отделя топлина, не много, но мислех и лятото да я ползва. Също и малко повече влага отзад, в определена зона над една решетка отзад, мерих я със стаен влагомер -85-87 % някъде по средата на цикъла. Имайки впредвид че е толкова влажността за цяла нощ в цялата стая когато се сушат открито на сушилка дрехите е по - добре. Все пак това си е вряща тенджера, няма как да работи под налягане цялата система и все някъде ще изпусне малко. Около самата сушилня няма влага. Интересно че я препоръчват и за вграждане под плот, но не си го представям как ще стане. Аз мислех след някой ден да я вмествам между едни мебели, пак в голям обем стая, но гърба ще е стена - асансьорна шахта, която съм забелязъл че е по хладна от останалите вътрешни стени откъм съседи. Има и г.к. но пак има опасност от конденз. Аз знаех, че ще изпуска за малко, но някъде че е отпред. По принцип сега като работи няма конденз на самата стена и забелязвам че дълго след това е и топла, така че и да има малко - ще разсее конденза, но ако влезе зад самите мебели, там няма да е топло. Както и да е, доволен съм от покупката.
    Този пост е редактиран от sevdo2000; 05-11-18 в 04:09.

  11. Novice
    Тук е от
    Aug 2015
    Мнения
    6
    #594

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    Здравейте,можете ли да предложите някоя сравнително добра сушилня с цена около 1300лв.Благодаря!

  12. Member Аватара на bagerista9
    Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София
    Мнения
    567
    #595

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    AEG T8;T7

  13. Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    341
    #596

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    Здравейте, дайте мнение за туй чудо - https://www.technomarket.bg/sushilni...70310-09152860
    Нямам възможност за повече като цена, маскимума ми е до 700 кинта (скоро купувах и печка). Заслужава ли си термопомпа в този ценови диапазон (с вариант БЕКО също) или просто да взимам някоя обикновенна? Благодаря ви
    П.С да дам и бекото, което ми е в полезрението - https://www.technopolis.bg/bg/Dryers...05-W3/p/680646

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    1,303
    #597

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    Изчакай черния петък и си вземи ВЕКО, но гледай да е модел на промоция и с 5 г. гаранция. Така преди 2 години се сдобихме с нашата за малко над 700 лв..

  16. Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    341
    #598

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    И аз така си мисля, въпроса е дали термопомпата на тази цена си заслужава или трябва да е задължително от скъпите за да е безпроблемна?

  17. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    1,303
    #599

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    За мен определящо беше дългата гаранция, две години до тук безпроблемна работа. Не обичам да харча пари само заради марката, както и "екстри", които няма (или не зная как) да ползвам. Имай предвид и това, че сушилните с термопомпа са с по-дълъг цикъл на сушене, в зависимост от програмата и количеството пране.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра
    Мнения
    1,040
    #600

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    А някой знае ли дали има модел термопомпена, който може да се почиства по лесен начин топло обменника ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 40 от 84 ПърваПърва ... 30383940414250 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Бяла техника
    Отговори: 1014
    Последно: 24-02-24, 10:43
  2. Слушалки FAQ / мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Mp3 плеъри, слушалки
    Отговори: 14
    Последно: 24-01-22, 21:45
  3. Ютии и гладачни машини / FAQ - избор ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 95
    Последно: 28-01-21, 15:34
  4. Тостери / FAQ - мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 0
    Последно: 22-05-12, 15:03
  5. PIONEER LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения
    От tattoo777 във форум Други телевизори
    Отговори: 19
    Последно: 21-03-10, 09:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе