И кое му е илюзорното.КОП на много климатици при 7* е 3,5, а на 12-15* е доста повече.Ако искаш и формулата ще постна, тя не е секретна.
Благодаря, но си позволявам да смятам, че доста добре познавам устройството на сушилните.Не съм сигурен за бройката, но като абсолютен минимум поне 500 съм ремонтирал. Не съм отговорил на въроса ти, защото той е ирелевантен.
Посочих ти строго обективен критерий.Не можем да знаем колко влага се съдържа в твоите дрехи.Всеки път са различно количество и влажност.
Но ясно е, че при едни и същи условия, количеството топлина за изпаряването на дадено количество влагата е едно и също.Нарича се скрита топлина, в случая на изпарение.За всеки флуид я има в характеристиката му.
И макар да не можем да знаем необходимата топлина необходима за конкретния цикъл дрехи, то знаем че единия вид сушилня е с пряко преобразуване
на ел.енергия в топлинна и съответно за всеки получен киловат е изразходван киловат.При ТП това далеч не така.Няма смисъл да повтарям.
Но след като този вариант те устройва най-добре - това си е твое право.Особено ако жената е доволна.
Ще споделя, че 50-60% от клиентите ми започват с думите."Ела че жената ме изяде.""В къщи не се стои"."Ще ме изселят".
Жив и здрав, а и дерта ти да бъде - къде да заведеш шефката.И стига си простирал, готвил и сушил.
Ако ни прочете постовете някоя мацка ще възкликне - Мъжете се пак се скараха за прането.Мъжка му работа.
Поздрави Бадр.