И аз приключих сагата с избора. Вчера пристигна тази: Сушилня 8000 Термопомпа 8 kg WIFI Сушилня с термопомпа | AEG
Инсталирах я и мина едно тестово сушене без изненади.
Понеже коментирахме каква температура се отделя от термопомпена сушилня, докладвам, че чисто субективно усещането e, че не се отделя топлина особено като я сравнявам със старата. Казвам "субективно" защото не мога да пипна отзад - в гардеробна ниша ми е без врата отпред.
Този пост е редактиран от lrn; 10-10-23 в 11:59.
Ние за първи път купуваме такъв уред,и вчетленията са ни доста добри.Бях се спрял на друг модел,но избрах този който съм посочил в предният ми пост,поради причината че модела на който се бях спрял имаха само мостра.При мен е разположена в коридора до банята и се усеща че отделя топлина,незнам само дали е проблем че зад нея са разположени рутер,суич и оптично устойство за кабелната и нета и техните кабели.
Едва ли е толкова страшно положението, просто провери ако си запазил упътванията (на рутера особено), до какви температури са предвидени да работят. Гледам на TP-Link са до 40 градуса, така че ако температурата е близо до тази стойност тогава трябва да мислиш нещо.
П.С. Като инсталирам Wi-Fi-то ще пиша аджеба има ли нещо полезно. Взех си приспособление за обувки и финни дрехи, които не трябва да се въртят, а само да се обдухват - оригинално за 50 лв.
Полезна екстра на тази сушилня е, че вратичката може да се обръща (ляво/дясно отваряне). Малко играчка е с развиване на винтове, но не е чак толкова сложно.
Този пост е редактиран от lrn; 10-10-23 в 15:01. Причина: Допъление
Здравейте,
Тези дни ми предстои покупка на сушилня, не съм много в час с "бялата техника" и ще се радвам на някаква препоръка.
Мисля да взема моделите с термопомпа, защото в момента няма къде да я оставя до канал.
Спрял съм се на тези 2 модела, но съм отворен и за други предложения - бюджета ми е до 1700лв
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-pro...ers/WQG233D1BY
https://www.aeg.bg/laundry/laundry/d...yer/tr839p4ce/
Принципа на сушене какво общо има с канал?…Мисля да взема моделите с термопомпа, защото в момента няма къде да я оставя до канал.…![]()
Взимай тази. С 10 години гаранция е -
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-twc220wp-8kg
Здравейте! Ограничен бюджет за сушилня за родителите ми. Спряла съм се на марка, която даже я няма в анкетатаНо все пак да питам: Някой с отзиви за този модел?
https://zora.bg/product/kd-hhh8s7gw2
Не ми става ядно дали е с термопомпа или не. И още един въпрос имам, дали може да се сложи в мокро помещение от 1 кв.м, понеже пише, че заради 150-те грама фреон, трябва да се монтира в помещение поне 18 кв.м![]()
ЗДР! Машината е с доста добри параметри, с термопомпа! Според ме не е добре да се монтира в "мокро помещение",ако под това наименование се разбира баня! В помещение за перална машина може, но трябва да има постоянен приток на свеж въздух за да се вентилира и да работи нормално. Посоченият фреон наистина е запалим при определена концентрация във въздуха!
,
Здравей! Много ти благодаря за отговора! Т.нар. мокро помощение е помещение за пералня.Малко се притесних от написаното обачеПостоянен приток на свеж въздух може ли да значи и леко открехната врата? Помещението е толкова малко, че реално не остава място за нищо друго освен пералня + етажерка. Сега се чудя дали да не се опитам да откажа поръчката, но има ли изобщо сушилни, които могат да работят в такава теснотия и да не струват колкото половин кола на старо
![]()
Сушилнята трябва да диша. Термопомпата топли като прехвърля топлия върху около нея вътре в барабана и така суши. Ако няма циркулация на въздух около нея ще харчи повече ток и ще отнеме повече време. Кажи на родителите си да оставят вратата отворена или да я сложат някъде другаде. Само контакт им трябва.
Ами явно ще се окаже, че не знам нищо за тези уреди. Извинявам се за лаишките въпроси, опитах се да почета разни статии, но е друго жив човек с опит да ти го потвърди...
Мислех си, че сушилнята трябва да се свърже към канализацията, но явно не е здължително при кондензационни с термопомпа. Четох обаче, че след всеки цикъл трябва да се изпразва резервоарче с вода. Това така ли е наистина?
И второ, сушилнята може да се сложи в 15 квадрата спалня, която е срещу пералното, та поне няма да са много далеч двата уреда,но...
- може ли да се спи в тази стая, скача ли влагата?
- трябва ли да се държи отворен прозорецът
- абсолютно равен ли трябва да е подът? Нашите са с паркет, който е възможно да се е понадигнал малко.
Ще се радвам, ако някой има възможност да се включи отново, за да откажа поръчката евентуално. Да не се окаже, че уж голям апарамент, но въпреки това няма къде да я сложим... А баща ми е мноооого "мрънчав" и тъкмо се съгласи да вземат сушилня, ще ме съсипе от мрънкане с тези особености и по-добре да не си го причинявам
РЕДАКТИРАМ: Пратили са сушилнята![]()
Този пост е редактиран от ally; 18-11-23 в 09:50.