Да, наясно съм, че влагата на затопленото пране от кондензатора на ТП кондензира по студения изпарител на същата.
Далеч съм от мисълта, че работи с радиационно сушене или сублимация.
Просто битовите сушилни за дрехи е прието да се делят на вентилационни, кондензационни и сушилня с термопомпа.
ще се избира нова сушилня ,спрял съм се на Бош в момента с промоционална 5г гаранция ,имат и намаления в цените .. какво мислите за моделите които са доста подобни ,за 7-8 кг еднакви функции и подобна цена - WTH85205/207/220BY
Не взимай сушилня с автоматично почистване на топлообменика, ако не си решен да я отваряш(разглабяш) след няколко години, за да я чистиш.
Моя сименс със самопочистване никога не е разглобяван, а се ползва по 2-3 пъти на ден. Топлообменника се вижда, че е чист. Машината е на около 10 години.
Самопочистването се справя много добре.
Да привидно е чист, защото системата облива и мие единствено предната част на кондензатора и в това недостатъка, тъй като цялата гняс е назад.
Има не един и два клипа, в които се показва какво е положението като се отвори сушилнята.
Може да има, а може и да няма гняс назад. Това не ме касае щом машината работи безупречно.
Тия от клиповете не си чистят редовно филтъра за мъх (след всяко сушене).
Здравейте,
Със сушилня Бош Серия 6 съм, със самопочистваща функция, и като почиствам подовата част, забелязвам, че при топлообменника, след като махна капака с лостчетата и частта вътре, на самото дъно има доста вода. Това нормално ли е и на какво се дължи?
в крайна сметка взех този модел : https://www.electrolux.bg/laundry/la...yer/ew8h358s2/ .. изпарителя не е със самопочистване има вратичка от която се достъпва ,в момента има 5г промоционална гаранция ( която активирах безпроблемно ) а и беше леко намалена в Зора .. за момента жената е много доволна от машинката ,суши всичко без да свива и мачка дрехите ,по тиха е от старата ( но ако има дрехи с ципове ромоленето им в барабана няма как да се избегне )