А какво , мислите за това СУШИЛНЯ GRUNDIG GTN 48261 GC | Сушилни | Домакински електроm . И изобщо за марката ????
Не знам дали е сполучлив модел. Само да знаете, че това е висок клас Беко правен в Турция.
Здравейте, от известно време сушилнята ми (bosch ecologixx 7) спира преди да е завършила сушенето и на дисплея излиза символа от прикачения файл.
След изпразване на контейнера с вода и почистване на филтъра тръгва отново но пак спира със същата грешка. Грешката започна да се появява откакто смених квартирата. Също така като пренасяха сушилнята от нея изтече малко вода като я накланят настрани.
Вероятно е водната помпа. Имаме същия проблем и според техника помпата е заминала. Замервал е дали има напрежение към помпата и е казал на жена ми, че напрежение има, но помпата не работи. Ако не ви е гаранционна, откачете и кабелите и я пробвайте директно на 220V и вижте дали причината е в нея. Нашата е на 6 месеца почти, и е в гаранция. Тепърва ще се търси модела на помпата от сервизния техник. Ако може снимайте вашата.
- - - - - - - - - -
------------------------------------------------
Оказа се помпата. След подмяната и днес , сушилнята отново си работи както преди. Сервизния техник я смени за по-малко от 20 мин. Пробва старата пред мен и се оказа,че работи някак си, изглежда е превъртяла оста в перката или не може да се развърти самият ротор, като полуобороти на мотора,като си мисля че е по-скоро второто. За 10 секунди толкова видях. Успех с вашата сушилня.
bosch ecologixx 7 - бърз сърч в нета със тази грешка , препълване вода и т.н.. и излизат доста неща. Това е причината да не си взема подобен модел с автопочистване на Бош!
Този пост е редактиран от mitakabus; 24-12-17 в 09:21.
За beko 8506 gxb1 имаше доста негативни мнения, но аз се престраших и я предпочетох пред АЕГ. Жената вече няколко седмици я експлоатира и е много доволна. Единият филтър с кошничката си го чисти на всяко сушене, а вторият дунапрененият чат-пат
Здравейте,
Интересувам се, дали е възможно да се отвори отзад, разглоби частично сушилнята и да се изчисти с препарат и водоструйка изпарителя на термопомпена сушилня Аристон. AQC8-3FST. Събирането на фреона, с последващо пълно разглобяване не е опция към момента. Благодаря предварително на запознатите.
Додо за Аристон не знам, но от опита ми с Канди, за да стигна до кондензатора, който е от три части, се наложи да разглобя цялата сушилня( 56 броя болтчета). Ако ще я отваряш за първи път си приготви търпение и прахосмукачка под ръка. При отварянето навсякъде има фини мъхчета( с каквито се пълни филтъра). При процедурата с почистване не се налага да събираш фреон.
П.п. При мен отзад се намира пластмасов дифузер и турбината, която засмуква топлия въздух и го вкарва в барабана. Всичко останало се разглобява през лицевия панел. Основно всичко е монтирано на дъното на сушилнята. Страниците и задната част при мен са едно цяло.
Този пост е редактиран от avenger; 13-01-18 в 22:17.
Сервизът на Аристон сваля отзад барабана и вади кондензатора навън. Търся начин да го избегна този вариант.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Някой може ли да удари едно рамо с инфо, откъде мога да си намеря в БГ помпа за AEG, Elektrolux модел HANYU B16-6B? Откривам само на 1 място, но пише, че е изчерпана. Може и алтернативен модел, стига да пасне в леглото.
Странна работа, свалих я и и подадох захранване и на сухо работи перфектно. Като я монтирам, издава неистов вой при работа. Изглежда, че е пътник.
http://nikelectric.com/product_info....oducts_id=5976
Мисля че е същата-с нея и там...
- - - - - - - - - -
Разбира се ,че се разглобява и се маха заедно с компресора.При някои модели се режат тръбите и се зарежда с фреон наново,защото сглобката е такава.Без водоструйка и пълно разглобяване не става.
Нямам комин и нямам канал за мръсна вода там където ще бъде сушилнята. Фен съм на съотношението цена-качество и не робувам на марки. Предполагам ми трябва кондензационна сушилня. Бюджета ми е 100 000 лева и ще ми стигнат със сигурност. Какво ще ми препоръчате.
п.с. тази от МКС няма да стане защото е на 24 волта