Много зависи от самата конструкция, как и дали се извърша ежедневно/ текущо обслужване, използваните консумативи, типа и качеството на тъканите на дрехите, и т.н.
Това важи за всякакъв тип техника.
Много зависи от самата конструкция, как и дали се извърша ежедневно/ текущо обслужване, използваните консумативи, типа и качеството на тъканите на дрехите, и т.н.
Това важи за всякакъв тип техника.
Под почистване климатик разбирам пълно разглобяване на вътрешното тяло, радиатора на пароструйка, а ваничката - пароструйка + белина . За сушилните и дума не искам да отварям, купете си някоя втора употреба и я закарайте при някой майстор да ви я отвори, ако не намерите в нея мъх да напълните един юрган, аз ви я плащам.Не става без пълно разглабяне и при двата уреда. За перални е сходно положението - отвън я гледаш свежа, като я отворят, кръстачката на барабана пред разпадане, навсякъде гнас, котлен камък и мръсотия. Не знам кучета ли перат в тия перални, съседката ми например редовно пере маратонките на децата които къде ли не ходят, не мога да си представя как бих си изпрал чаршафа или бельото след това в подобна пералня.
За това хората по белите държави си ползват битовите уреди по няколко години, след което заминават по предназначение. И тук се появяват наще хора, които ги карат към милата татковинаВ Япония мисля, че по 5 години се ползват климатиците (може да бъркам числото, но беше нещо от сорта). Някой по-запознат с климатизацята може да ме поправи. Вече влизам и в тона на консуматорското мислене, което дойде именно от тези развити държави, но като се има предвид какво е положението със сервизите в днешно време, по-добрия вариант е замяна с нов уред (+спестени нерви, време и пари), отколкото поправка или профилактиране. Иначе ако офертата за сушилня втора употреба важи, ще рискувам да взема едно Miele пък да видим какво ще излезе от него при разглабяне
Относно обувките в пералня и сушилня аз също съм твърдо против. На предната страница от темата се спомена за скъсан ремък на сушилня Miele след пускане на обувки вътре. Замислям се и за прословутото качество на Miele, но това е друг въпрос. Не мога да се представя как ще си бутна обувките там, но хора всякакви.
Този пост е редактиран от CubanLinx; 23-10-24 в 11:21.
А, те някои производители даже рекламират специална програма в уредите си за целта!
Дето се вика глупостта ходи по хората...
Здравейте, бихте ли изказали мнение относно тези два модела?
Ще ми е първата сушилня и не знам какво да гледам.
Виждам единствено че и двете са 8-ма серия и до тук.
https://www.emag.bg/sushilnja-aeg-8-.../pd/D9KV5YYBM/
Или
Аег T8DE76585
https://m.olx.bg/d/ad/sushilnya-s-te...olx_shop_basic
Да тази е втора употреба но мен не ме притеснява.
Аз съм от хората които смятат, че стоките пройзведена за нашия пазар са със занижено качество.
За тези 300лв разлика кое е по добрия избор?
Ето и спецификации на втората:
https://www.euronics.de/haus-und-hau...4058405141886#
- AbsoluteCare® System - Без свиване - Гарантирано!
- AbsoluteCare® System - индивидуална защита
- Ниски температури и икономия на енергия благодарение на термопомпената технология
- Технология ProSense - точно регулиране на времето за сушене и консумацията на енергия спрямо товара
- ÖKOFlow филтър за по-голяма ефективност и постоянно ниска консумация на енергия
- Кондензаторна сушилня с енергоспестяваща термопомпена технология
- Инверторен мотор - Изключително тиха работа и по-дълъг експлоатационен живот
- Система AbsoluteCare® със сертификат Woolmark Blue
- Технология SensiDry®
- Консумирана мощност в режим на готовност (W): 0.13
- Капацитет (кг): 8
- Очаквана годишна консумация на енергия (kWh): 235
- Шум при работа (dB(A)): 66
- Консумация на електроенергия с частично зареждане (kWh): 1.07
- Консумирана мощност, изключена мрежа (W): 0.13
- Продължителност на програмата с частично запълване (часа): 89
- Консумирана мощност при работа (W): 1.99
- Продължителност на програмата (часа): 154
- Спектър на енергийна ефективност: Спектър [A+++ до D]
- Клас на кондензационна ефективност: B
- Тип: свободностояща сушилня
- Тип сушилня: кондензационна
Ако админите сметнат, че обявата в олх е реклама, нека я изтрият.
Модела от ОЛХ, само, че с меню на английски го взехме преди 7 години от Технополис.Като гледам е същия модел, само, че с немско меню.За 2-ра употреба ми се струва много 1000 лева.....
За 300 лв, разлика аз бих заложил на нова, с 5 г.гаранция.Само не я купувай нова от Емаг, че не участва в промоциятя като търговец и няма да имаш 5, а 2 г.гаранция.Ето ти я в Технополис;
https://www.technopolis.bg/bg/Sushil...E8P4E/p/651303
Както Palev отбележи, AEG по наще магазини в момента са с 5 годишна гаранция и не си заслужава покупката от румънците, където гаранцията е само 2 години. Аз също съм на мнение, че уредите за немския пазар са по-добри, но това вече е въпрос на лична преценка. Със сигурност има потребители на форума, които ще ви кажат да не взимате втора употреба и те също ще са прави. Ако ще е втора употреба, по-добре се насочете към Miele.
Здравейте, обмислям покупка на сушилня, виждам, че има от марки като Whirlpool, Haier, Gorenje, сушилни клас А+++, за около 1100-1200лв, с термопомпа
3*+ от Бош и Аег почват от 1500, условно
Някакви "обективни" преимущества за Бош/Аег, които да изтъкна? Почти всички изброени предлагат удължена гаранция 2+3, 2+4, 5-6 години с регистрация ... сервизи ... има, дано не се налага никому
По какво може да се разбере кои модели са с двоен или единичен филтър? Прочитайки 7-в страници назад ми е трудно да откроя нещо друго по което се различават моделите
тепърва ще гледам и сравнявам на живо
Мерси
Ps
примерно сравнявайки
честно, не се вижда с просто око разлика...
Сушилня HAIER HD80-A3959-S КОНДЕНЗАЦИОННА С ТЕРМОПОМПА, А+++,
Сушилня WHIRLPOOL FFT M11 9X3BXY EE КОНДЕНЗАЦИОННА С ТЕРМОПОМПА, А+++
Сушилня BOSCH WQG24100BY КОНДЕНЗАЦИОННА С ТЕРМОПОМПА, А++
Този пост е редактиран от chavv; 16-12-24 в 15:49.
От Gorenje (Hisense) бягай надалечAEG и Bosch със сигурност са по-добре от всички останали. За AEG не съм сигурен, но при Bosch мисля, че всички са с двойни филтри. Ако ще е Bosch гледай да е модел без атвоматичното почистване, понеже до скоро бях проблемни.
Имат и модели без самопочистване, но са малко. Трябва да се поразровите в спецификациите и да ги видите кои са.
аз имам whirlpool и electrolux - и двете с термопомпи и двете за по 1200-1300 лв - не помня кога ги вземах ,ама си изкараха гаранцията
електролукса стои на топло в апартамента , но се експлоатира много - по 2-3 пъти на ден се пуска сушилнята , whirlpool e закотвен в гаража в къщата и по 2-3 пъти на седмица , тоест доста по-тежки условия особено зимата, но пък по-рядко
whirlpool пищи постоянно за чистене на филтри , електролукса не , но и на двете се чистят и двата филтъра след всяко сушене. Питите ги чистя ръчно веднъж годишно колкото мога.
Заложи на AEG от високия клас и няма да съжaляваш.Аз купих тази преди година и жената е много доволна.https://www.technopolis.bg/bg/Sushil...18A4E/p/651314