Страница 35 от 35 ПърваПърва ... 25333435
Резултати от 511 до 521 от общо 521
Like Tree132Одобрявам

Комбиниран уред/пералня + сушилня/ FAQ -обсъждане, препоръки

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2011
    Мнения
    74
    #511

    Отговор: Комбиниран уред/пералня + сушилня/ FAQ -обсъждане, препоръки

    Благодаря Ви за мненията.За сега ,ще се въздаржа от покупка.Причините се ,че не ми се дават 2x2000 лв. за нещо пак със съмнително качество при положение ,че имам 40 квадрата тераса с простори и няма никакъв прахоляк.Улицата е без изход и кола минава веднъж на високосна .Ако женката ме настъпи някога с чехъла и простирането ми се наметне на мен,ще му мисля тогава.
    Благодаря и лек ден.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ
    Мнения
    629
    #512

    Отговор: Комбиниран уред/пералня + сушилня/ FAQ -обсъждане, препоръки

    Е защо 2х2000? От 800лв скачаш на 4000 - Miele ли имаш предвид? За 2000лв има прилични комбинирани, а също така за 2х1000 ще имаш пак прилична двойка.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Мнения
    1,553
    #513

    Отговор: Комбиниран уред/пералня + сушилня/ FAQ -обсъждане, препоръки

    За 2х1000 ще се вземат доста читави АЕГ, например.

    Комбинираните са винаги компромис, не трябва да се очаква перформънс на отделен уред.

  5. Novice
    Тук е от
    Jan 2013
    Мнения
    9
    #514

    Отговор: Комбиниран уред/пералня + сушилня/ FAQ -обсъждане, препоръки

    Да споделя и аз малко впечатления, както и доводи за избор - нямам претенции да са логични или верни за всеки... След дилема дали да избера :
    1. Две отделни машини (пералня и сушилня) АЕГ/Електролукс или
    2. Една комби машина АЕГ/Електролукс с термопомпа, или пък
    3. Някаква евтина комби с по-голяма гаранция,
    накрая се спрях на последния вариант. Ясно, че по принцип две отделни машини е най-добре, но в моя случай... първо - мястото ми е леко проблемно/една върху друга не става, второ и много по-важно - при вечерни/нощни пускания някой ще трябва да се прежали и да става по нощите да прехвърля прането в сушилнята, да я настройва и пуска.. и така 1-2 пъти нощем. Не виждам кой вкъщи би се жертвал да става по нощите, а у нас пералните се пускат основно вечер/нощем х2 една след друга, примерно една към 20-21,00 ч и друга преди лягане. Това принуждава някой да стои буден до края на първия цикъл и после някой да става за втория. Комбинирана машина с термопомпа АЕГ се оказа, че струва (2350 лв.) колкото цената на 2 отделни машини (пералня + сушилня АЕГ - 2400 лв), а пък нали комби машина е компромис... . Комби АЕГ с нагреватели е 1750 лв., което пък хич не си заслужава като за "комби-компромис" с нагреватели. Комби Електролукс с нагреватели пък е около 1500 лв и никъде ги няма в момента, евентуално само 1-2 мострени по страната. Затова накрая, принуден от обстоятелствата (за 2-3 дни се събраха няколко коша пране) избрах едно комби с нагреватели, с идеята - пускаме вечер и на сутринта вадим готови сухи дрехи, обличаме и излизаме. 5 години гаранция - окей, хубаво - след 5 години взимаме някаква друга и това е. В ниския клас (около и под 1000 лв) отзивите са горе-долу еднакви за всички - Whirlpool, Indesit, Ariston, Beko... - камара оплаквания от клиенти...при центрофуга се разхождат, при пране късат дрехи, остава прах по прането, сушилните мачкат, гумите миришат, свиват дрехите, мирише прането на прах или гума или и двете, трошат се, гърмят платки управление. Вкл. и от турския Бош, дето уж се мери с АЕГ - оплаквания за изгорели платки, постоянни грешки по панела и така нат. Тоест каквото и да вземеш, всичко е до късмет.
    Затова този път реших и пробно взех едно Candy - последен модел 4966 (вече били собственост на Haier) и възложих на жена ми да му "стопи лагерите" Интересно ми е как може да си позволят да дават 2+3 години гаранция, ако машината действително не става и изкарва 1 или 2 год.. Та за два дни пускаме вече 7-ма или 8-ма пералня със/без сушилня.
    Първи впечатления (досега никога не сме ползвали сушилня):
    1. Машината е тежка около 70 кг, но след добра нивелация грам не помръдва при развъртане на центрофугите (напр.7 кг пране, мах.1400 об.). Празна пластмасова чашка за сокче сложена отгоре не потрепва. Безпроблемно свързване с Wi-fi. Някой питаше за какво ми е това Wi-fi, ами например функция "Пране" през панела има мисля само 13 програми, а през Wi-fi режима съдържа 89 готови програми (различни готови вариации между осн. параметри: вид пране, тегло, силно/средно/слабо замърсено, режими за раб. комбинизони на работници в автосервизи и заводи, темп., обороти и така нат. ), същото и с другите два режима: "сушилня" - 25 прогр. и "комбинирано" - 42 прогр. В органайзера се запаметяват последните, любимите и най-често ползваните програми. Приложението "hon" (независимо дали то управлява машината или тя се управлява чрез пулта) показва в реално време всички избрани параметри, отложен старт, енергийна ефективност спрямо часовия диапазон, полета за попълване ECO цени на електроенергията нощем, ефективност на избраните параметри спрямо теглото и вида, оптимално тегло за програмата, време до края, стоп/пауза бутони, евентуални грешки, и също индикира със съобщение до телефона за финал на програмата.
    2. Първата до към петата сушилня - имаше ясно доловима миризма на гума, но след 6-7-тата сушилня миризма вече не усещаме. Дрехите миришат единствено на чисто без аромата на прах, като ползвахме сух прах за пране Перос. Доста мъх се събира по барабана и уплътнението при сушене на тениски, събираме го след всяка сушилня. При вълнена покривка за легло - странно, но нямаше чак толкова.
    3. В сравнение с Електролукса (странно за нас) дрехите излизат много по-мекички, без никакви следи от прах или петна, прането се усеща много по-приятно като тактилно възприятие при пипане. Очевидно машината изплаква с необходимото количество вода, без да пести вода за сметка на петна по дрехите после. Което означава, че Електролукса може и да имал някакви проблеми, въпреки че до последно уж си работеше нормално според възприятията ни за нормално до този момент.
    4. След сушилня в режим: "За закачалка в гардероб", дрехите излизат леко затоплени (сякаш една идея влажни), но след 4-5 минути вече се усещат напълно сухи и са като изгладени. Сложат ли се веднага на закачалка практически нямат нужда от ютия после (освен вероятно офиц. ризи и панталони). С допълнението, че сме сушили еднотипни дрехи със сходна дебелина. В последните минути машината впръсква студена пара с цел да се избегне намачкването.
    5. След друга пробвана програма за сушене на дънки, те излязоха абсолютно сухи, без гънки и готови за обуване.
    6. Машината работи изключително тихо, дори при центрофуга е по-тиха от предишната ни Електролукс, но тя така или иначе е в отделно сервизно помещение с врата.
    Тестовете продължават. До момента машината се държи точно както се очаква от нея.
    brotzki и kokovox харесват това.

  6. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    3,222
    #515

    Отговор: Комбиниран уред/пералня + сушилня/ FAQ -обсъждане, препоръки

    Това с праха за пране оставащ след пране е защото хората слагат много прах. Като сложиш не прекалено много всички нови перални перат страхотно.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,233
    #516

    Отговор: Комбиниран уред/пералня + сушилня/ FAQ -обсъждане, препоръки

    На всяка опаковка перилен препарат е посочено необходимото количество за пране на до 5 и над 5кг.
    Освен това винаги остава, макар и малко, в барабана. Което е достатъчно за освежаване на бельо до 1кг.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Мнения
    1,576
    #517

    Отговор: Комбиниран уред/пералня + сушилня/ FAQ -обсъждане, препоръки

    Цитат Първоначално публикувано от yanakiev Виж публикацията
    4966.

    Не знаех че ползват такава духалка за сушене. https://www.youtube.com/watch?v=oTgCqjjj5TA




  10. Novice
    Тук е от
    Jan 2013
    Мнения
    9
    #518

    Отговор: Комбиниран уред/пералня + сушилня/ FAQ -обсъждане, препоръки

    Реших, че щом АЕГ, правено за германския пазар карат по 3 години, а струват тройна цена на Канди-то, защо пък да не пробвам нещо хем по-евтино, хем с 5 години гаранция. В смисъл гордата притежателка от обявата дори не смее да извика майстор, защото вече веднъж е викала и е разбрала, че по-добре да купи нова... https://www.olx.bg/d/ad/aeg-kombinir...ts_last_resort
    Ако прави ядове ще му мисля, но съвсем скоро идва деня в който човек ще трябва да избира между Миеле или всичко останало, в смисъл вече дори АЕГ/Електролукс придават на техниката си прогнозна експлоатация до макс. 1-3 години (при късмет) след гаранция. После нова. Е, двойната разлика в цената (1750 лв срещу 900 лв) вероятно се плаща заради качеството на изпиране, въпреки че това Канди пере по-качествено от предишния ми Електролукс.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,233
    #519

    Отговор: Комбиниран уред/пералня + сушилня/ FAQ -обсъждане, препоръки

    Без да защитавам Electrolux AG - моделът на тази пералня от обявата е на 14 години.
    На последната страница на ръководството е написано 092014. Ръководство на потребителя AEG L99696HWD
    Взета е от някой шпермол с неизвестни работни часове и техническо състояние. Само като видях ръждата под панела за управление и всичко ми стана ясно!
    Купена и ползвана само 3 години, ама друг път!
    Този модел е полски, ако ще и за Луната да е произведен уредът.
    Не ми се проверява в ръководството дали има възможност да се сменя езикът на дисплея. Най-вероятно не. Просто конкретният екземпляр е Франкенщайн от поне 2 машини.

  12. Novice
    Тук е от
    Jan 2013
    Мнения
    9
    #520

    Отговор: Комбиниран уред/пералня + сушилня/ FAQ -обсъждане, препоръки

    Цитат Първоначално публикувано от adgj Виж публикацията
    Здравейте Знаещи,
    Честита Коледа!

    Обещах мнение след покупка (Candy Row 4966 DWMCE).
    Трудна работа, не знам от къде да започна!

    Поздрави и Весело посрещане на Новата 2021-а Година!
    Цитат Първоначално публикувано от krasimir77 Виж публикацията
    Да дам малко отчет. Поръчах и ми докараха - Candy row 4966 dwhc/1-S на промоция с 2+3г. гаранция. Прецених че е по-добре да дам, ако се наложи на два пъти по 700лв сега, отколкото на куп 1300 и то за 5 /или6/ години гаранция. Ако изникнат някакви проблеми ще пиша пак.
    Как се държи машината към днешна дата? Проблеми, ремонти, ядове?

  13. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ
    Мнения
    629
    #521

    Отговор: Комбиниран уред/пералня + сушилня/ FAQ -обсъждане, препоръки

    Цитат Първоначално публикувано от yanakiev Виж публикацията
    Реших, че щом АЕГ, правено за германския пазар карат по 3 години, а струват тройна цена на Канди-то, защо пък да не пробвам нещо хем по-евтино, хем с 5 години гаранция.
    И кой казва, че AEG карат по 3 години?

  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 35 от 35 ПърваПърва ... 25333435

Подобни теми

  1. Уред за кисело мляко / мнения, обсъждане
    От Shmi във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 17
    Последно: 05-11-17, 22:11
  2. Проблем с комбиниран уред HOOVER HW6313 пералня със сушилня
    От Radoslava Angelova във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 2
    Последно: 27-02-13, 11:17
  3. Избор на пералня с сушилня
    От vtdy във форум Бяла техника
    Отговори: 13
    Последно: 22-04-11, 17:48
  4. Пералня със сушилня
    От mddmdd във форум Бяла техника
    Отговори: 6
    Последно: 16-01-07, 13:06
  5. Препоръки за сушилня
    От Alexi във форум Бяла техника
    Отговори: 9
    Последно: 30-11-06, 18:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе