Май е тази:
Пералня със Сушилня HAIER HWD80-B14979-S 1400 об/min (technopolis.bg) или някоя от тази серия с друг капацитет.
Има даже осветление в барабана.
Май е тази:
Пералня със Сушилня HAIER HWD80-B14979-S 1400 об/min (technopolis.bg) или някоя от тази серия с друг капацитет.
Има даже осветление в барабана.
Да и аз това гледах, благодаря.Това ще бъде или малко по-голяма. Има си всичко за тези пари, Директ драйв инверторен мотор и куп други глезотии.
Direct Drive е съмнителна екстра.
Много зависи от качеството на семерингите и самия вал. Протече ли веднъж по остта и моторът заминава.
А цената му, предполагам, не е малка. Поне едно време за LG не беше.
Е нали уж са писали, че дават 12 години гаранция на мотора, ама дали е така? Тя ако изкара 12 години ще е истинско чудо.
Такъв тип гаранция на част от изделието е за шараните!
Търговската гаранция на който и да е продукт като цяло се отнася за доказан фабричен дефект, некачествени материали и сглобка.
Справка - гаранционните условия на съответната марка/ вносител или продукт.
В конкретния случай пропуск на семеринга не влиза в покритието на гаранцията.
Можеш да си абсолютно сигурен!
Никой производител и вносител на никакво устройство или изделие не покрива гаранционно повреда на каквато и да е част, причинена от механично счупване, намокряне, токов удар и прочие подобни събития. Всичко, което е извън нормалните условия на експлоатация.
Уловките за допълнителна "гаранция" на телефони и лаптопи, примерно, които уж ги покриват са всъщност застраховка на изделието.
За която се заплаща допълнително, естествено. Тя затова се и предлага.
Edit:
Това е моделът на Haier 9/6kg - S накрая означава наличие на Wi-Fi модул:
Пералня със Сушилня HAIER HWD90-B14959 U1-S 1400 об/min (technopolis.bg)
Този пост е редактиран от Gena_bs; 20-10-24 в 22:33.
Благодаря за разяснението. Това ще е модела.
Този пост е редактиран от bobi700402; 23-10-24 в 01:44.
Хехе, китайско 2 в 1 хареса ми
https://m.youtube.com/shorts/U9-qKyjwTPk
Здравейте! Интересуват ме някакви отзиви за това комби: Пералня със Сушилня AEG LWR98165XE 1600 об/min, ИНВЕРТОРЕН МОТОР Ако има ползватели или хора с преки впечатления, ще се радвам да споделят. Интересува ме къде се правят, от какъв материал са казан и барабан, вършат ли си работата като за тези пари.
1.Обади се на обявения телефон на AEG и питай за произход.
Или на място в някой физически магазин провери лично на етикета.
Би трябвало да е италианка, но като гледам, че моделът излиза само за "новодемократизираните" държави, имай едно на ум!
Може да е полякиня, примерно.
2.Казанът еднозначно е пластмаса, лепен. Там варианти просто няма.
Барабанът е неръждавейка или както е модерно сега да се нарича INOX.
3.Лично аз за тези пари бих се замислил за Bosch 8 серия или Professional, примерно.
Пералня със Сушилня BOSCH WNC254A0BY 1400 об/min, ИНВЕРТОРЕН МОТОР (technopolis.bg)
Miele не им знам цените за съответната подобна модификация.
Ако не държиш на марки, можеш да погледнеш и нещо на Haier.
Пералня със Сушилня HAIER HWD100-B14979-S 1400 об/min (technopolis.bg)
За съжаление у нас не се внасят скъпите модели на Midea, серия Lunar:
Midea MF20ED80WB/1 Freestanding Washer Dryer, Lunar Dial and BLDC, Health Guard, 8kg Load, White [Energy Class A ]
MF200D80WBSW-RU (midea.com)
Успех с избора!
Този пост е редактиран от Gena_bs; 10-11-24 в 15:12.
Благодаря за бързият отговор! Разгледах Бош-а и да питам: Има ли и какви са му предимствата пред АЕГ-то? Спрях се на него, заради фунциите му и защото плота и фурната за вграждане също ще са АЕГ. Ако обаче Бош-а има някакво значимо предимство, ще е той. Макар, че не мога да видя дали има наличност в Пловдив.
Относно наличност на уреди Bosch - не е само Technopolis!
Пералня със сушилня Bosch WNC254A0BY , 10.50 kg, 1400 об./мин., 6 kg, D (zora.bg)
Тук даже и по-евтина:
WNC254A0BY | Серия 8 - Пералня със сушилня 10.5/6 kg BOSCH (expo2000.bg)
Пералня със сушилня Bosch WNC254A0BY + 5 години гаранция | ПЕРАЛНИ СЪС СУШИЛНИ | ТЕХНИКА БГ - ГРУП ЕООД (technika.bg)
Прочети постовете на колегата lupar и ще ти се изяснят нещата за уредите на AEG "грижа за дрехите" конкретно!
Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения - Страница 353 (setcombg.com)
Писали сме и преди това за отрочетата на Electrolux Group Global Brand Licensing – Electrolux Group, но моделите вече не са актуални.
Качеството даже още е снижено за сметка на цените, за наше съжаление!
За фурните и плотовете на AEG нищо не мога да кажа. Потърси в нета и тубата отзиви за конкретните модели, които си избрал!
За да нямаме пресни негативни мнения и за тях. Както относно функционалност, така и надеждност.
Относно съдомиялните - между AEG и Bosch, еднозначно отново Bosch!
Този пост е редактиран от Gena_bs; 10-11-24 в 22:15.
Аз пък бих заложил твърдо на AEG за комбито. През годините те са се доказали като най-качествените комбита измежду всички марки. Вкъщи сме с техен плот и фурна и сме много доволни. Не може от проблемите на един потребител да се конкретизира за цялата марка. Относно съдомиялните вече съм съгласен с Gena_bs, определено Bosch (което не значи, че тези на AEG са лоши).
Този пост е редактиран от CubanLinx; 11-11-24 в 09:57.
Преди около 3 год. смених старата пералня ( над. 30г. вярна служба) с ELECTROLUX EW9W249W - беше аналог на АЕГ , даже ръководствата са 1:1, с единствена разлика в цвета на ЛЕД панела. Работи без проблем , единствено програмите са малко дълги ( няма кратки за 20-30 мин.), но се редуцира времето от настройките. На сушене - важното е да не препълваш , за да няма много намачкване.
Там е работата, че не е само този потребител в този форум!
Повечето собственици се обръщат към търговеца или сервиза и не пишат за това никъде.
А непостоянството в качеството/ функционалността на стоката от какъвто и да е вид, меко казано не допринася за имиджа на производителя!
Нека постовете ми не се възприемат като реклама на определена "премиум" марка и оплюване на друга!
Разликата между двата конкретни модела на една цена. Достатъчно е само да се сравнят техническите параметри на уредите.
Не броя програми, цвета на копчетата, обороти и други маркетингови трикове.
А възможности за индивидуална настройка на циклите, Aquastop при Bosch, по-ниското ниво на шум при работа и т.н.
В момента не ми се сравнява всичко.
Аз бих свалил User manual на двата модела и подробно бих ги сравнил. Отнема максимум 20-30мин., а ще спести доста време и нерви!
Освен това ще отида във физически магазин и ще се уверя с очите си какво е качеството на сглобката и материалите.
Успех още веднъж!
p.s. Качеството на "отлежали" модели, дори 3 годишни се различава спрямо актуалните такива.
Сетете се сами защо и по чии директиви!
За феновете на "шведите":
AEG LWR98165XE mosó-szárítógép – Márkabolt.hu - YouTube
Тази е малко по-стара, но нямам идея колко:
Пералня със сушилня AEG L9WBCN61B (technika.bg)
Стирально-сушильная машина AEG с ТЕПЛОВЫМ НАСОМ L9WBCN61B - YouTube
Този пост е редактиран от Gena_bs; 11-11-24 в 22:31.