За да се постигнат нивата на шум, които са посочени от производителят, диаметарът на комина трябва да е еднакъв или по-гоялм от диаметъра на тръбата на абсорбатора.
За да се постигнат нивата на шум, които са посочени от производителят, диаметарът на комина трябва да е еднакъв или по-гоялм от диаметъра на тръбата на абсорбатора.
Аксесоари
- Антивъзвръщателен клапан: да
- Редуктор Ø 150 / 120 мм: да
- Филтър с активен въглен (опция): D1C
Значи в него има редуктор.. Сега разбери нивата на шум в какви условия са? С редуктор или не?
И дебита и нивото на шума са при отвор ф150.
Намаляването на сечението води до увеличаване на съпротивлението и от там се увеличава и шума.
Дори допускам нивото на шум да го мерят без клапи, които също вдигат шума.
Следвайки правилото за определяне на необходимата мощност/капацитет на аспиратора - се получава, че за този случай е необходим аспиратор с максимален капацитет 1000 м3/ч.
Такъв трудно се намира. Компромис може да се направи с мощността - примерно да е 820 м3/ч. Но, дори и такъв - на първата си степен е над 50 dB(A), което е далеч от "тишина"...
Ценово, във въпросните 500 лв. е трудно постижимо вместването.
За справка - виж тук.
И уреда в какъв режим ще се ползва - за абсорбатор ли става дума или аспиратор?!
Има и под 50 dB(A), примерно 46 dB(A). Няма как да имаме въздушна турбина с максимален капацитет 600-800 м3/ч. и да работи "безшумно" на която и степен да е. Най-"безшумно" е само отвореният прозорец. Шумът от аспиратор не е болка за умиране, изтрайва се за час...два.
Ти си написал ,че 50dB(A) е шумно.. Аз се учудих и за това питах
Класическата компановка на аспираторите е - кутия с вградена турбина. Тези са и най-разпространените по магазините. Каквито и гимнастики да се правят с тях - шумът не може да се избегне, ще е поне към 40 dB(A) на ниска степен. А на висока може и над 70 dB(A). Но, трай бабо за хубост - няма как.
Всъщност, има как да бъде наистина почти безшумен - като се изнесе основния източник на шума, а именно - турбината с ел. мотора извън помещението (обикновено на външна стена/покрив). В помещението остава единствено кутията с управлението и въздуховода/тръбата. Пример в това отношение е Schweigen, но на съответната цена...
Ето идеята им тук...
Здравейте,
Стария аспиратор сдаде багажа (телескопичен Gorenje), който наследихме с кухнята и сега трябва да се вземе нов. Първоначално се спрях на MAXIMA ECO MAXIMA ECO - , но шкафа е проектиран за по-малък размер, а не ми се занимава с преправяния. В крайна сметка се спрях на следните два модела:
Faber FLEXA LUX X A60: FLEXA LUX X A60 -
Electrolux FLEXA 500 FLEXA 500 -
някой с наблюдения над моделите, тъй като аспираторите са тъмна Индия за мен. Очевидно електролукса е малко по-мощен, но има ли нещо друго което да накланя везните в едната посока?
Не е електролукс а евролукс. Евролукс е собствена търговска марка на ЛексГруп.
Elica аспиратори: Вашият нов, мощен, хубав и луксозен, евтин или скъп, стенен или окачен, за вграждане или телескопичен аспиратор или ефективен абсорбатор от Елика.
Избирай от тези. Марката е специализирана в производството на абсорбатори и със сигурност са по-качествени от горните.
около 400 кубика, но заради кучето понякога оставяме вратата към коридора отворена и за това ми се иска да е малко по-мощен уреда. За съжаление съм ограничен от размерите на шкафа, който е правен конкретно за Горенето, а в момента нямам времето да се занимавам с преправяне.
Здравейте може ли да дадете някакви отзиви и препоръки за тези два абсорбатора:
FABER MAXIMA ECO A60
TEKA CNL 6610
Цените и характеристиките им са сходни.
Предварително благодаря.